Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
39061 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 08:06

Evaeva relikt to možná je, já to normalne nepoužívám, nic nesladim. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2023 08:07

Potrefenáhusa jo, to je mi jasné. Právě mně zajímalo, proč při zvracení zrovna tohle.

Offline letfenixa
10958 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 08:18

Potrefenáhusa ja kupujem detský čierny čaj bez kofeínu.

Offline Karja
44941 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 08:24

Potrefenáhusa Tak je dobrý, že ti to zrovna letos může být jedno, za dva tři roky by se tě ta rekonstrukce dotkla víc.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2023 08:24

letfenixa ten mám teď shodou okolností teď taky, ale nerozpakovala bych se jim v takovém stavu dát i normální kofeinový.

Offline eM
1755 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 08:42
Reakce na Evaeva:

Potrefenáhusa jo, to je mi jasné. Právě mně zajímalo, proč při zvracení zrovna tohle.

​Je to monosacharid (glukóza) a tím pádem se vstřebá rychleji než běžný cukr(sacharoza, disacharid). Proste rychlý zdroj energie, není potřeba nic štěpit.

Online MPLee
3057 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 08:51

Evaeva nám teda v Motole důrazně kladli na srdce, že malé děti rozhodně nemají ani na zvracení dostávat černý čaj nebo colu. 
Potrefenáhusa dávám toho kulíška ledově vychlazeného. Kolem roku ho plivala a nechtěla, minule se dožadovala dalšího a dalšího. Po té první zkušenosti jsem koupila ješte rehydratační roztok RS od Hipp. Je ochucený - banán a tuším že ještě jablko? Nicméně je to ultrahnusný. To jsem nezvládla pozřít ani já a ještě člověk skladuje skleněné lahvičky 

Co zkusit takový ten "domácí" recept? Dává se v nějakém poměru cukr, lžička soli, voda a šťáva z pomerančů. To by mohlo být chutnější. 

Offline Potrefenáhusa
39061 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 09:08

MPLee rada bych napsala, ze doufám, ze to byla ojedinělá eskapada, ale s tím nástupem do kolektivu asi muzu cekat cokoliv 

proc se nesmi dávat cerny čaj, to slysim fakt prvne? 

Online Allysa
909 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 09:20

Potrefenáhusa právě kvůli kofeinu.  Cola navíc kvůli cukru a kys.fosforecne. Když už nejde ten rehydratacni roztok, tak ten čaj nebo minerálky bez bublin jsou nejlepší volba. A glukopur se dává jako rychlý zdroj energie,  lepší než sacharoza. Nicméně když nemáš doma, tak dáš cukr, no.

Offline Pinot Noir
30057 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 09:28

Já bych ty pokyny zas tak nežrala. Slabý černý čaj u dítěte, které nemá problémy se spánkem a řeší to nějaký akutní problém, nemůže být takové zlo. Však se tím nenalívá denně.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2023 09:32

Allysa proč vadí ten kofein? Myslím takhle ojediněle, ne že bych nalévala děti kafem Vím že se teď brojí proti kole, dětem jsem jí ještě nikdy nedala, ale mně na žaludek pomáhá, takže kdyby nezabral čaj a kulíška nechtěli, přijde mi lepší dát pár lžiček koly než nic.

Offline continuity
43658 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 09:45

Evaeva přesně tak, ty coly se má stejně dát jedna dvě lžičky, ne vypít půl litru. Mě taky někdy pomůže na rozhoupaný žaludek. 

Offline Suya
příspěvků moje polička 28. srpna 2023 09:46

To je vtipný s Motolem, nám zase v Krči na pohotovosti výslovně doporučili (slabý) černý čaj s glukopurem a zmrazit nebo vychladit, od té doby to úspěšně praktikujeme, např. dneska místo školky po dvou měsících

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2023 09:47

continuity no přesně. Chápu, že je to hnus hnusů, ale půl deci jim neublíží.

Online Allysa
909 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 10:07
Reakce na Evaeva:

Allysa proč vadí ten kofein? Myslím takhle ojediněle, ne že bych nalévala děti kafem Vím že se teď brojí proti kole, dětem jsem jí ještě nikdy nedala, ale mně na žaludek pomáhá, takže kdyby nezabral čaj a kulíška nechtěli, přijde mi lepší dát pár lžiček koly než nic.

​Kofein v tomto případě  může u citlivých dětí žaludeční potíže zhoršovat,  čím menší dítě,  tím menší dávka stačí.  

A ano, když jsem byla dítě já,  tak se to doporucovalo, stejně jako jsme běžně dostali endiaron nebo acylpyrin, no dnes jsou jiné možnosti. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2023 10:42

Allysa dobře, ale když ti ten kulíšek nepozře? Jsem ráda, že to vím. U mě je ten čaj druhá volba po vodě se šťávou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2023 10:43

Allysa a do statistiky Endiaron ani acylpyrin jsem nikdy neměla, ani v dětství 

Online Allysa
909 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 10:48

Evaeva No jasne, pokud dítě odmítne pozrit cokoliv jiného než Colu, tak ho tím nezabijes. Ale prostě kombinace cukru, barviv, kofeinu,  bublinek, sladidel ... je pro poslední možnost, ne doporuceny zázrak proti zvracení a bezva možnost na zavodneni organismu.

Online Allysa
909 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 10:53
Reakce na Evaeva:

Allysa a do statistiky Endiaron ani acylpyrin jsem nikdy neměla, ani v dětství 

​Tipuju,  že jsi mladší než já,  nebo byli tvoji rodiče napřed

Online Allysa
909 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 10:57

Mmch, pověst léčebných účinků Coca coly pochází z doby,  kdy obsahovala opravdu koku,  ta má slibované účinky