Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2023 14:09

Kan jojo, ten už jsem jim taky dávala 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2023 14:10

continuity já musím zaťukat, naštěstí na ty zažívací záležitosti až tak moc netrpí.

Offline continuity
43658 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 14:11

Evaeva moje mladší je na ten žaludek fakt citlivá. I na kinetózu, ale bere to naštěstí dost sportovně. 

Offline MPLee
3057 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 14:13

continuity Evaeva tasectan duo ma i variantu Kids pro deti snad od roka  Jinak lekarnicku vozim, mam v ni vzdycky davku leku na jeden den - kdyby klasicky obtiz prisla v nedeli nebo v noci  Pro deti mam paralen/nurofen, tasectan, kulisek, cerny uhli a smectu na otravy, nasivin, libenar a pak sadu na popaleniny. Ale ja jsem lekarnickovy uchyl a jednu mam trvale i v kocarku/ batohu na hriste. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 14:20

MPLee To jsou krásný fotky, kde jste byli? Tyhle soutěže s razítkama a dárkem na konec po kompletaci jsme viděli  letos Rakousku, malej byl na to ještě malej, ale jako nápad se mi to líbilo moc.

Offline continuity
43658 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 14:23

MPLee aha, tak to je novinka, řešila jsem to před dvěma lety a pak už nezkoumala. 

Lékárnu taky vozím, mě teda otravuje i shánění pomoci, když bych si mohla poradit sama. Třeba v údolí Soče byla lékárna akorát v Bovci, takže klidně 3/4 hodiny jízdy a to ještě měli v pátek jen dopoledne. Naštěstí jsem potřebovala jen náplasti. 

Letos měla mladší horečku přesně den na chatě 20 minut autem od nejbližší lékárny. Není to úplně neřešitelné, jen musíš najít někoho, kdo ve šest odpoledne neměl ještě pivo.

To je jednodušší ten paralen mít. 

Offline MPLee
3057 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 14:26

continuity nám ho dali právě loni v Motole

Zina po letech Rakouska a Itálie jsme vyzkoušeli Švýcarsko. A rozhodně tam chci zpět

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 14:30

MPLee No vypadá to tam fakt hezky, jela bych hned. Akorát teda mám Švýcarsko spojený s tím, že je tam fakt draho? Muž tam občas jezdil na služebky a tamější kolegové jezdili na obědy vedle do Německa nebo do Francie. Neměli to daleko, ale stejně...

Online Potrefenáhusa
39061 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 14:32

Tak mimino si kuliska s glukopurem dalo ochotne, predtim mě teda 3x poblilo, včetně jednoho bliti v šátku, au, a teď spi...doufám, ze se to už zastaví

starsi teď ve 3 letech zvracela prvne v životě, no neměla bych doma taky nic, nekupovat to v červenci pro mimino

enterol a aktivní uhlí teda naše lekarnicka obsahuje a od jisty zkušenosti to uhli vozime i na výlety MPLee

s tema lékarnama teda nevim, tady je otevřená jen ve všední dny asi do 4, třeba na Kladně nebyla v neděli vůbec otevřená lékárna v nemocnici, poslali nás do lekarny v obchodaku a přesně, skoro nikdy se jim to nestane v úterý dopoledne 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2023 14:32

MPLee jojo, takový základ mám taky, po tom tasecanu se kouknu, to asi neuškodí. Na hřiště teda nosím jen ty náplasti (a klasicky je zapomenu, když potřebujeme, takže už jsem tenhle rok šla dvakrát se řvoucím odřeným dítětem do tety)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2023 14:34

Potrefenáhusa ten základ se hodí i praze, přestože v motole je nonstop lékárna a to máme deset minut autem. Ale třeba sirup na kašel klidně vyřešíš až druhý den.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2023 14:35

Potrefenáhusa hlavně ať je malé brzy líp, u těch miminek je tohle stres

Online Potrefenáhusa
39061 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 14:37

Evaeva to jo, ten asi taky nemáme. A třeba ten bananovej enhydrol, co teď radila Allysa , u nás nemaj a museli by ho objednat 

Online Potrefenáhusa
39061 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 14:40

Evaeva no hroznej, doufám, ze už se to zastaví a nebudeme muset někam vyrazit 

Offline Jos
příspěvků moje polička 28. srpna 2023 14:45

Evaeva Tak leky na teplotu a naplasti mam taky. Ale jinak to nevozim. Na rymu dite neumre a v lete ji jeste nemel. Brala jsem hodne veci jen na tabor, ktery byl dost mimo civilizaci. To jsem mela i adrenalin a injekce i infuze, ale spis pro jistotu. Syn na nic alergicky neni, treba na vcely, overeno od nasich vcel

Offline Vari
2232 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 14:45

Ja lekarnicku taky taham vsude, na hriste mam malou cestovni. Pobavila me kamaradka lekarka, ta toho na dovolenou taha podstatne vic a jeji kamarad pediatr na dovolenou bere lekarnicku velikosti kufru, obsahuje i infuzni sety a tak :-).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2023 14:48

Jos no kluci už v létě rýmu měli:( ale samozřejmě, klidně se to dá vyřešit druhý den. Já mám pořád stejnou, na zimu, na léto, i doma do ní jdu první, protože tam jsou ty paraleny a pod. Vozila jsem ji i bezdětná, mám tam třeba i šitíčko. Je to malá taštička, mám tam jen platíčka, ne krabičky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2023 14:50

Vari ano, když jsem si na hřišti šíleně sedřela nohu (nakonec to bylo i na šití), zachránili mně tam maminky - doktorky

Offline Jos
příspěvků moje polička 28. srpna 2023 14:56

Evaeva Ja vozim jenom analgetika, helicid, naplasti apod. Zalezi ale kam jedeme, do JV Asie jsem mela vic veci, vcetne antibiotik a hlavne nizkomolekularni hepariny...na ten tabor i neco na zajisteni dychacich cest . Ale na hriste nic extra neberu, to mam tak dezifekci a vlhcene ubrousky. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2023 15:06

Jos jo, na hřiště mám fakt jen náplasti a tu tyčinku po štípnutí.