Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2023 11:06

Allysa jasně, s tím souhlasím. Možná je to placebo, ale mně na žaludek pomáhá jak ta cola, tak černý čaj. U té koly mám takovou teorii, že je to takový hnus, že zabije i ty bacily Ale u dětí jsem kolu ještě nikdy použít nemusela.

Online Potrefenáhusa
39061 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 11:57

Studena cola na kocovinu je jak ziva voda, to člověk úplně citi, jak to pomaha mozku na nohy 

diteti bych to ale nedala 

no, prave mě celou úplně příšerně poblilo malý dite, tak ty rady možná hned vyzkousime  

Offline letfenixa
10958 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 12:17

Mne teda na detskom lôžkovom oddelení dôrazne neodporucili colu a vodu. Odporučili bezkofeinovy čierny čaj, nesytenu mineralku,  glukopur a soľ na špičku noža. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2023 12:25

letfenixa no jo, ale z toho mám běžně doma akorát tu sůl (nemíváme ani tu kolu teda)Ten čaj se u nás vyskytuje posledních pár let teda. Objev mého posledního těhotenství je bezkofeinový černý a zelený čaj od ahmedu, chutná mi víc než ze Spencera (ten dětský je moc drahý).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2023 12:26

Potrefenáhusa a jé, u mimina to bude náročné

Offline letfenixa
10958 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 12:26

Evaeva tak ten čaj som teraz kúpila 2 krabicku v živote, veď to pije po lyzickach a potom pár dni, rovnako aj glukopur som 2-x kúpila. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2023 12:40

letfenixa ten čaj jsem spíš myslela, že pro mě by bylo drahé kupovat si ten dětský. 

Offline continuity
43658 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 12:58
Reakce na Evaeva:

letfenixa no jo, ale z toho mám běžně doma akorát tu sůl (nemíváme ani tu kolu teda)

A když se dítě pobleje někde v horách na chalupě, tak taky nepobezim tři hodiny tam a zpátky do lékárny. Z těch věcí na střeva vozim akorát ten enerol a někdy smectu. 

Offline MPLee
3057 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 13:10

continuity jenže ty už máš ty děti větší  tady vidím docela rozdíl, jestli se bavíme o ročním, 3 letém nebo 10 letém dítěti. 

Offline Pinot Noir
30057 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 13:16

MPLee jo, ale diskuze byla prvně o tom tříletém a pak se přidávaly ty se staršími. Blicí mimino je až polední novinka Potrefenáhusa

Offline MPLee
3057 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 13:22

A chci moc pochválit naší dovolenou. Letos to bylo uplně skvělé. Povedlo se nám vybrat destinaci, kde jsme si s mužem užili hory a děti hřiště. I když obvykle jsme trasu vybírali s ohledem na ně a nahoru se vozili lanovkami, tak jsme si vychutnali pohledy na ledovce, zvládli pár ferrat, muž kolo. Dcera nasdšeně ťapala a zvládla i 6km za den (snažili jsme se jí přesvědčit k nástupu do krosny nebo kočárku, ale chtěl sama), vybíhala kopce ve 2 tisících nad mořem   Někde si u lanovky vyzvedla mapu a celou cestu lovila razítka aby si pak zase u lanovky vyzvedla dárek. Moc hezký to bylo. Sice jsme v průběhu dovolené měli pár failů - kolik hovorů na TIS je během týdne dmoc hovorů?  Kvulintomu jednomu jsme teda běželi na signál skoro hodinu  Vyzkoušeli jsme si místního doktora a tak, ale pozitiva převažují. Dcera teda teď den tráví fňukáním "já chci jet na chaloupku" prokládaným "já chci zase mít karavan"

Offline MPLee
3057 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 13:25

Pinot Noir jasně, já jsem asi srab a i pro tříletou (skoro) beru s sebou na dovolené něco na blití a kolu bych jí nedávala (ale ano, je drobná a byla týden na kapačkách v Motole kvůli blití a průjmu). Za pár let už to asi budu taky řešit jinak. 

Online notna
9542 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 13:27

Dcera byla ochotná pozřít a i fungoval  mrkvovo-rýžový nápoj od Hippu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2023 13:33

MPLee já teda na blití nemám nic, léky k domácímu užití se snad ani nedělají. Mám teda ten kulíšek, který nechtějí, ale to taky není lék na zvracení. Mám akorát ten enterol a bylinkový žaludeční čaj. V případě urputného zvracení bych je holt vzala do nemocnice, do takových pustin nejezdíme, aby to nešlo.

Online Karja
44941 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 13:50

MPLee To je krásný, ta pak taky nevydrží doma:-D

Offline Jos
příspěvků moje polička 28. srpna 2023 14:01

Evaeva taky doma mam jen Kulisek. Na dovolenou neberu nic, lekarny jsou vsude. Ale mam absolutne nezvracejici dite, za posledni tri roky zvracel presne jednou a to jedenkrat. Ja od te doby mela strevni chripku snad petkrat, naposledy po naratu z detskeho tabora . Zaludek rozhodne nepodedil po me...

Offline continuity
43658 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 14:03

MPLee i ty desetileté byly předtím tříleté. A dělala jsem to podobně. Kulíška jsme měli, nepili to vůbec nikdy a že existuje dětský bezkofeinový černý čaj, jsem zjistila až teď v diskuzi.

Davala jsem jim nějaký fenyklový caj nebo vodu nebo slabý žaludeční, tak od těch šesti let + ten enterol a v krajním případě lžici koly. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 14:06

A heřmánkový čaj se už dětem nedává?

Offline continuity
43658 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 14:07

Evaeva az ti povyrostou, je na zvraceni výborný ten tasectan duo. Píšou teda od 14, dala jsem to dceři v zoufalství v 11 a funguje fakt dobre. 

Ale když malé dítě urputne zvrací, tak je to většinou infekce a podle mě žádne jiné řešení jako pohotovost stejně neni. Tam je úplne jedno, co jim dáš nebo nedáš. 

Jednou ségra dostala na pohotovosti  vynadano, že dala k snídani ditku vánočku s máslem. Prý z toho tuku má určitě žlucnikovy záchvat. Akorát to byla salmonela. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2023 14:08

Jos já teda lékárničku vozím, ono o půlnoci řešit horečku bez léků nechceš. Ale zrovna ty střevní věci se řeší spíš "konzervativně" než že bys vytasila zázračný lék.