Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43658 příspěvků moje polička 27. srpna 2023 23:14

Evaeva my třeba byly u babičky, ale nikdy ne s bratrancema, žádný rybník, ani koupání. Už tehdy tam byla stavební uzávěra, takže žádné děti v našem věku.  Takže celkem otrava, ona nás naštěstí dost zaprahala do prací na zahradě. A ještě nás ráno budila. Jako ráda na to vzpomínám, ani tehdy mi to príliš nevadilo, ale byla to fakt nuda.

Další možnost byla tatova švagrová, učitelka v Bratislave. No z deště pod okap z našeho sídliště na ještě větší, navíc její muž byl teda dost autoritářský a vůbec v té rodině byly takové divné pořádky. Oni nás měli rádi, starali se o nas, ale necítila jsem se tam vůbec dobře.  

Offline Potrefenáhusa
39061 příspěvků moje polička 27. srpna 2023 23:18

Evaeva ona v těch mezifazich prave vypadala uplne v pohode, normalne se smála, behala, povídala 

jo a teda zacala celkem mluvit, je to bozi, ale rozumím tak 20%

nektery ty slova jsou furt dost zajímavý, třeba červený se řekne fufle  ale už komentuje, co ji rikam, překládá to do ty svoji housátkovštiny 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. srpna 2023 23:21

continuity my na té chalupě taky nikoho neměly, žádné kamarády, sestřenici z téhle strany je 13. Ne že bych tam byla nerada, ale týden v kuse určitě stačil. Ale babička nás vozila po různých výletech, koupání,...Ale ani naši tam tolik nebývali, že by měli dovolenou a užívali si 14 dní na zahradě, pečovali o zahrádku a zvelebovali to tam, to se nestalo nikdy, nedělají to ani teď, kdy už je chalupa mamky.

Offline letfenixa
10958 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 01:15

Potrefenáhusa ja som nenapchala ani glukopur,  takže u nás bez šance. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 01:23
Reakce na žluťásek:

Evaeva to je určitě super dárek. Já se snažím sehnat k svátku Velkou knihu koček v hezkým stavu, to by byla pecka. Miluje ji, půjčujeme si ji z knihovny. 

​Myslím, že tu knihu mám. Pro jistotu, která to je? Někde tu byla fotka, ale je to dlouho. Můžu ji klidně posunout dál, už mám kočičky opravdický

Offline žluťásek
8885 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 01:28

dynda tyjoo, tahle

Včera jsem ji našla v nabídce, ale prodávající mi zatím neodpověděl. Kdyby to neklaplo tam, ráda koupím od tebe, děkuju

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 01:36

žluťásek 

Je to ona. Je v pěkném stavu, tak se kdyžtak ozvi, kdybys ji potřebovala.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 01:39

Potrefenáhusa 

Já zamíchala kulíška do džusu, asi pomerančovýho. Mně to vyloženě chutnalo a dvouletý dítě to vypilo.

Offline Potrefenáhusa
39061 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 04:11

dynda dekuju, to je dobrej tip. Tohle bylo standardně v sobotu večer a doma nic takovýho nebylo 

letfenixa Jj, čaj s glukopurem dostala před rokem na pohotovosti a taky se nebyla ochotna napít,

ještě sestra na ni zkoušela něco jako tak si to vypiju já, když ty to nechceš a ona to k ni s radosti odstrčila 

já to kupovala (a neotevrela) na začátku prázdnin, když mělo mimino 6.nemoc a asi prujem z horečky/nurofenu, tak nám to doporučila dětská doktorka a rikala jsem si, ze je asi fajn to mít doma - tak do ty si to vůbec neumim představit cpát, s tou mi stačí čištění zubu nebo i blbý oblíkánî

Online Allysa
909 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 05:38

Potrefenáhusa doporucuju koupit Enhydrol, je to s bananovou příchutí a hodně vychladit. Džus při zvracení není dobry nápad, ty kyseliny z ovoce můžou žaludek dráždit. Kdyby nešel Enhydrol, tak oslazený černý čaj nebo chlazená minerálka bez bublin, samotná voda není úplně nejlepší , při zvracení se ztrácí hodně minerálů, pokud je toho zvracení víc nebo ještě průjem.

Offline Potrefenáhusa
39061 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 06:49

Allysa díky, to je dobrej tip

Offline Jos
příspěvků moje polička 28. srpna 2023 07:41

Evaeva Ja si teda od 15 vybirala chalupu u prarodicu. Nasi ale jezdili do Recka na pobytovou dovolenou a moc se nechteli hnout z mista...A dovolena na jejich chate me taky nikdy nebavila, sice maji chatu kousek od te nyni "me", ale proste to nebylo ono. Plus se vecne hrabala trava, sbiraly brambory, proste porad neco s tou zahradou. Vylety je nikdy nebraly. Tak to jsem radsi s prtou litala po vsi a chodili jsme na ten koupak

Offline Potrefenáhusa
39061 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 07:44

Jinak se nám vztyčilo malý dite u nábytku o 3 mesice driv než starší dite, začíná to bejt zajímavý a tu školku už dost vyhlizim, byt s velkýma obavama 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2023 07:50

Jos tohle u nás nebylo. Ani koupák, ani brambory, ale ani dovolená bez výletů

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2023 07:52

Potrefenáhusa já je výhoda toho glukopuru oproti normálnímu cukru?

Já dávám ten sladký černý vychlazený čaj nebo slabou šťávu. Ale ten čaj naposledy zafungoval dobře, dokonce to zvracení zastavil.

Offline Karja
44941 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 07:59

Potrefenáhusa U nás školka už je rozsvícená, těšim se, mám ale i obavy, jak dají i to odpoledne!

Offline Potrefenáhusa
39061 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 08:02

Evaeva je to hroznovej cukr, tak asi rychlej nástup? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2023 08:02

Karja já se těším, akorát že nebudu muset vařit. Jinak mi je to líto, končí nám pohoda, prázdniny zase utekly moc rychle.

Offline Potrefenáhusa
39061 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 08:03

Karja v naši školce stále probíhá rekonstrukce, už se objevily na fb i nějaký náznaky, ze to třeba nestihnou 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2023 08:04

Potrefenáhusa aha. Já právě myslela, že se tím dřív dětem dosazovali příkrmy jakože je to zdravější (což není) a je to takový relikt.