Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 07:23

Karja DrowRanger Prsa se srovnají, nebojte. Měla jsem šílený rozdíl, poslední měsíce jsem navíc kojila jen z jednoho, samozřejmě z toho většího, takže to fakt vypadalo děsně. Ale trvá to, teprve teď po roce od ukončení kojení je to zase OK.

Offline Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 08:17

Karja Už se asi nevyrábí, nemůžu je najít. Jsou 30x30, na každém je jedno zvířátko z Krtka s nějakým dopravním prostředkem. Máme je "zadarmo" za nějaké ty body, co se sbírají v České spořitelně.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 09:09

Já ty puzzle chtěla jako izolační vrstvu, máme tu všude dlažbu a někdy příští týden jsem chtěla nainstalovat tu hrací deku s hrazdičkou a přijde mi, že to bude i tak dost studené. můžu tam dát karimatku, nebo tak něco, jasně. jen u těch puzzlí jsem si myslela, že to třeba pak využijeme i do budoucna. Možná nechám ježíška, aby se potrápil se sháněním 

Ad růstový spurt - on se mi v noci budí po dvou hodinách už nějak od druhého týdne. Snad se to srovná, protože pro mě to znamená max 1,5 hodiny spánku v kuse (když nemusím jít na záchod nebo podobný nesmysly) 

Karja Já si před porodem udělal spoustu poznámek co kdy musim. Takže teď to vypadá asi tak, že čumím na ty papírky, kde je napsáno třeba "měsíc po porodu PO" a marně přemýšlím, co jsem tím asi myslela. Nejspíš je to personální oddělení, ale co tam, nemám nejmenší tušení 

Offline Sweet Potato
40481 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 09:23

MP Meri Úplně malé děti výrazné černobílé obrázky a tvary vnímají mnohem lépe, než ty jemné pastelové, které k nim obvykle lidé přisuzují. Ale až trochu poporoste, s největší pravděpodibností o černobílé puzzle fakt stát nebude. Ale jestli to má být podložka pod hrací deku, není to úplně jedno?

Offline Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 10:07

MP Meri Noční kojení po dvou hodinách? Vítej do mé několikaměsíční reality  Mně navíc po sebemenším stresu nebo chvilce chladu tvrdla prsa, takže mnoho těch hodinových pauz na spaní jsem prošvihla kvůli nahřívání, masírování a obkladům 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 10:13

Pinot Noir teraz si ma veľmi potešila .

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 10:21

MP Meri to kojenie sa ešte môže zmeniť, náš si to v šestonedelí menil hádam obdeň, pár nocí fungoval tak, že vstával čo 2 hodiny na kojenie ale zároveň sa chcel uspávať, takže som nespala ani 30 minút vkuse . To som si ho nechávala v posteli, muž chodil spať do obývačky, lebo ja som sa bála pri malom zaspať aj an tých pár minút na jednom matraci. Niekde som inak čítala, že to časté budenie ani nemusí byť kvôli tomu, že je bábätko hladné, ale preto, že potrebuje uspať a cítiť blízkosť matky, všade odporúčali vtedy kojiť poležiačky v posteli a ak sa dá, pri kojení spať (ale ja to neviem, takže chápem ak sa to nedá).

Koľko má vlastne syn? 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 10:51

MP Meri neviem, či mi niečo liezlo počas materskej na nervy viac, ako penové puzzle....tuším to bola aj snáď jediná vec, ktorú som nakoniec besná vyhodila...

MP Marge tak ale tam to jedlo funguje aj ako náhrada citovej deprivácie, či si zle pamätám?

Offline cassis3
49 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 11:10

MP Meri dobrý deň, ak to chcete len ako izolačný vrstvu skúste pozrieť karatisticke "tatami" . Sú dve farby modrá a červená a jeden kus je cca meter krát meter. Hrať sa s tým nedá, ale bunker s toho postavíte. A je to myslím pevnejšie ako tie hračkárske.

Offline Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 11:38

MP Meri Asi bych se taky na puzzle vyprdla, kdybychom ho neměli zadarmo, ani bych žádné nekupovala. Teď jako podložka stačí fakt ta karimatka, až začne válet sudy a lézt, tak je osm nebo devět dílků pěny stejně k ničemu. Máme dlažbu, tak jsme pořídili koberec, ačkoliv je nesnáším, těch pár let to přežiju. Puzzle má teď u postele, aby změkčilo případný pád. Má v pokojíčku bílý nábytek, nic dětského, tam se tyhle barevnosti naopak hodí, jinak by to ani jako dětský pokoj nevypadalo 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 11:57

Sweet Potato Vím, proto mám i mantinel v postýlce černobílý 

Pinot Noir DrowRanger  To zní fakt děsně ... ale očividně se to dá přežít, tak jsem optimista :) Miniatura má něco přes tři týdny. Já mám postýlku bez bočnice přiraženou k naší posteli, takže ho jen vytáhnu k sobě. U nočního kojení usínám pořád, nebojím se vůbec   Nevím, jestli to má souvislost, ale jsem z hodně dětí, na tyhle věci jsem dost otrlá. Nemám takové ty tendence pořád kontrolovat, jestli mu není zima/teplo/leží přesně na boku ... S tou potřebou blízkosti to bude asi pravda, protože párkrát jsem si ho už podala, že kníkal, že teda jako krmíme ... no a než jsem zalehla k němu, tak chrněl a spal klidně další hodinu. Jednou se pak mimochodem nakrmil sám, aniž by mě to probudilo  Asi určitě by spal líp. kdybych si ho nechávala ve velké posteli. Ale to jsem nikdy nechtěla a nechce se mi ještě ze svých zásad ustupovat. Věřím tomu, že si zvykne, ačkoli přiznávám, že je to lákavé, mít ho jako hřejivého plyšáčka 

A na puzzle se asi fakt vyprdnu. zatím tam dám jógamatku, na tu stejně ještě není kondice :)

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 12:16

MP Meri bacha, von ten hrejivy plysacek ficel z velke postele, jen co me zacala u spani okopavat jak brambory :D kdyz byla hlavou u prsa, presne spickama dosahla do rozkroku, fakt super to bylo :D

jsem ted na 10 dnu doma sama, tak si hraju v noci na matku herodesku. Okolo jedne jak se vzbudi dostanenapit, okolo 4 to same a pak treba hodinu vriska v polospanku v postylce nez zase zabere. Jenze jsem prisla na to ze vzit ji k sobe moc nepomuze, ruzne po me cestuje, taha za vlasy, kope, stipe atd. a navic mam strach ze z te postele zhuci dolu (mame ji hodne vysokou). Jako je to blby, ale nejak se madam rozmlsala v Barcelone, spaly jsme spolu na gauci a aby nebudila kamaradcina syna (byla fakt na me a na baru prostivna potom, toz jsem ji to prso zase dala, ze)...

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 12:33

MP Meri k tomu spaní v posteli - já to taky ze začátku řešila, jestli do postele jo nebo ne, protože na jednu stranu nechci mít dítě v posteli, a tedy nechci ho to zvykat ale zase to bylo výrazné ulehčení co se týká uspávání.

Dobrá zpráva je, že v těch pár týdnech si na to to dítko nezvykne v tom smyslu, že by ses ho pak z postele nezbavila. Kolem 4.-5. týdne jsem tak malou uspávala skoro každý den, protože jinak usínala špatně a já už byla dost KO a když pak začala usínat lépe, tak jsem zase zpátky přešla na kojení v sedě a po uspání ji frkla do postýlky. Teď má 3 měsíce a beru si ji večer na kojeni do postele tak 1x tydně, když má nějaký špatný večer, ale myslím, že kdybych byla méně líná a více odhodlaná uspat nošením,tak bychom se bez toho obešly. A když se pak v noci vzbudím,tak ji spící přendám do postýlky, ať se nemusím krpatit.

Jinak na ňuchňání plyšáčka jsem se naučila si ji tam nechávat ráno, kojím mezi 7-8 hod a když nikam nemusíme, tak si ji pak položím vedle sebe, chvilku se mazlíme a u toho obě ještě usneme.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 13:24

Pinot Noir Jo to je určitě ono, taky jsem to hledala a nenašla. No máme čísla, no:-D. Ale malá už válí sudy, takže těch 9 kousků je fakt jen proto, aby jí nebyla zima, obouchá se vedle stejně.

V posteli mívám malou o víkendu, když se mi nechce hned vylézt, tak tam se mnou půl hodiny vydrží a někdy k ránu, když se v pět ráno tváří, že už vstáváme, tak je to pro mě nejjednodušší cesta uspání. Ale spíš jí přenášim, zabezpečení polštářema už není bezpečné;-)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 13:51

MP Meri ja som maleho vypakovala spat do postielky akonahle preslo to jeho caste budenie, ale v tedy to bolo fakt nanic, ze z.tych 30 minut spanku som 10 zabila prenasanim do postiwlky, to som sa radsej na tych 30 ja odvalila nabok.mne sa inak neda pri kojeni spat aj preto, ze mam stale krce v bokoch, ostalo mi to od tehotenstva a mejal sa.tohp neviem zbavit, ak by sa mi dalo spat pri kojeni, tak by to bolo aboslutne super, lebo fakt boli dni, ked som v tej posteli stravila 5-6 hodin, any sa maly vyspal. Inak ak si skracuje dobu spanku, mozno skus pri kojeni ak zaspi ostat lezat pri nom, nas crz den spi bud len pri mne alebo v nosici, obvas v hacke, ale snazim sa mu umoznit spat co najviac ako sa da, lebo je to strasny rozdiel v tom, aky je potom pocas zbytku dna.

Offline tv
4245 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 14:18

Hlasim po fakt dlouhe dobe vikend bez malosu! Zvladla jsme vylet, byla jsem na super koncerte s kamaradkama a domu jsem dorazila o pul treti rano. Fakt jsem si to uzila. Tohle patri spis asi do priznani, ale jsem hrozne rada za to, kde bydlim, protoze tady to opravdu "zije". Za tri tydny jdu na Uz jsme doma a hrozne se tesim.

Offline Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 14:58

tv Závidím, ale přeju ti to 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 17:17

MP Meri 

U tak malinkého je velká šance, že se intervaly budou natahovat. U nás někdy stačilo na syna promluvit nebo rozsvítit lampičku, asi se prťousek bál tmy. Hodně se spaní zlepšilo s pevným zavinutím.

Online MP Marge
6883 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 18:00
Reakce na slniecko:

MP Meri neviem, či mi niečo liezlo počas materskej na nervy viac, ako penové puzzle....tuším to bola aj snáď jediná vec, ktorú som nakoniec besná vyhodila...

MP Marge tak ale tam to jedlo funguje aj ako náhrada citovej deprivácie, či si zle pamätám?

​Jasne, to taky muze byt