Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 09. listopadu 2018 22:23

Moja babka bola z 5 dcer, inymi slovami 20 rokov sa jej rodicia pokusali o syna.

A jedna z jej sestier mala synov dvojicky, tiez po 3 uz velkych dcerach posledny pokus o syna. Nikto netusil, ze to budu dve deti, narodili sa v auguste 1968, s ruskymi tankami pod oknami nemocnice, cela rodina zhanala vybavu pre druhe dieta.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 09. listopadu 2018 23:41

Sairon Ja ne. Asi jsem divna. Narocny to bude tak jako tak... :-D

Offline Luna
10868 příspěvků moje polička 10. listopadu 2018 08:22

Karja Ja jsem tez mela ve tride par deti z detskeho domova, vodily je proste do skoly misto maminek "tety". A pri obede se cpaly jak protrzene. Kdyz jim jidlo nechutnalo, tak vymyslely zlepsovak, zacpat si nos, protoze to jidlo necitis a cpes se dal. 

Ale nedala jsem na je dopustit, byly to nejlepsi decka, co jsem kdy ucila. A mam s nima plno takovych dojemnych zazitku, prala bych jim, aby to s nima dobre dopadlo, i kdyz vyhlidky nemaji vubec dobre.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 10. listopadu 2018 09:30

rasaNori taky tak. mlada a blba. ze si odskacem decka naraz aby som to mala jednorazovo za sebou. teoria fajn ale v praxi mam dost aj pri jednom

Online MP Marge
6883 příspěvků moje polička 10. listopadu 2018 15:45
Reakce na Luna:

Karja Ja jsem tez mela ve tride par deti z detskeho domova, vodily je proste do skoly misto maminek "tety". A pri obede se cpaly jak protrzene. Kdyz jim jidlo nechutnalo, tak vymyslely zlepsovak, zacpat si nos, protoze to jidlo necitis a cpes se dal. 

​Mne by fakt zajimalo, jak jsou na tom v Cesku detske domovy po materialni strance. Ja jsem po maturite rok pracovala v jednom pro predskolni deti a tam se tedy na jidle rozhodne nesetrilo - v kuchyni se stridaly dve kucharky a jidlo bylo fakt jako od maminky. 

Pak jsem ale na vosce byla mesic na praxi v DD v Kasperskych Horach, a tam to byla bida s nouzi. K svacine do skoly suchy rohlik, k veceri talir varenych brambor (ani ne politych maslem, nic, proste fakt jen varene brambory s trochou soli) - kdybych to nevidela na vlastni oci, tak neuverim. 

Ale to bylo jeste v devadesatkach, tak doufam, ze se to casem zlepsilo...

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 10. listopadu 2018 16:31

Pozitivní - jsem si uvědomila, ze 14 dni po porodu jsem měla zpět svoji postavu (plus navíc teda obří - na moje poměry - kozy, který bych si klidně odpustila ). A úplně bez práce, jsem tudíž ještě větší hvězda, než Candice 

Negativni - dítě čím dal min spi a čím dal víc řve. V noci se budí co dvě hodiny. Ale asi už jsem trochu otupela, nebo jedu na záložní zdroje, nebo fakt nevím 

Dotaz - nenarazil jste někdo někde na černobíle pěnove puzzle? Ty barevné šílenosti proste ani jako matka nesnesu, ale zatím moje pátrání nebylo úplně uspesne.

Offline Sweet Potato
40481 příspěvků moje polička 10. listopadu 2018 16:33

MP Marge Materiálně jsou prý na tom obvykle velmi dobře, proti minulosti rozhodně. Ale jak kde hospodaří, je asi individuální.

Offline Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 10. listopadu 2018 17:00

Luna MP Marge Otázka je, jestli to cpaní se a strkání jídla do kapsy není spíš důsledek života před DD. Ségra pracuje v Klokánků a někdy prý trvá dlouho, než si děti zvyknou, že je všeho dost a není nutné se o jídlo řvát, schovávat ho jo a tak.

Online MP Marge
6883 příspěvků moje polička 10. listopadu 2018 18:29
Reakce na Pinot Noir:

Luna MP Marge Otázka je, jestli to cpaní se a strkání jídla do kapsy není spíš důsledek života před DD. Ségra pracuje v Klokánků a někdy prý trvá dlouho, než si děti zvyknou, že je všeho dost a není nutné se o jídlo řvát, schovávat ho jo a tak.

​To urcite, s tim jsem se setkavala pravidelne, kdyz jsem pracovala v zarizeni pro deti s poruchami chovani. Nektere si jidlo schovavaly i do postele pod matraci 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 10. listopadu 2018 19:54

Pinot Noir Muzu potvrdit, znama adoptovala dva kluky (brachy) a pry to bylo strasny, nandala nandala na misku pomerance a do deseti minut tam nebyl ani jeden, proste cokoliv. Pry jim i pres pravidelne vysvetlovani trvalo skoro rok, nez ni zbykli.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 10. listopadu 2018 21:07

tv  To se mi hodí, díky  zrovna něco takového sháním...Jinak se mě dnes tchýně zeptala, jak velkou má dcera nohu, že by ji koupila na zimu v tchibu goretexové boty, a já jak už byla unavená, tak jsem se zmohla jen na Já boty raději koupím sama. A ani si nevzpomínám, jestli jsem vůbec poděkovala  tchýně je hodná, tak mě to teď trochu mrzí. (Dcera nosí filii.)

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 10. listopadu 2018 21:14

tv Na to jsem narazila, ale přišlo mi to dost drahé, ta cena je za jeden díl ... i když má teda 34x34 Cm, což je asi víc, než jsou ty kostky normálně? Nevím, přišlo mi to trochu předražené.

Offline Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 10. listopadu 2018 22:10

MP Meri Myslím, že přes 30 cm mají i ty barevné. Tohle je teda dost drahé.  Máme s Krtečkem a obrázky jsou to hezké. Dítě kolem sebe barvy a trochu kýče potřebuje 

Offline DruI
5589 příspěvků moje polička 10. listopadu 2018 22:13

MP Meri Tak pěnové puzzle není povinné, můžete na zem koupit třeba kobereček :)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 10. listopadu 2018 23:14

MP Meri u nás to pomaly začína vyzerať ako v cirkuse, farebná hrazdička, farebné hračky a aj my sa momentálne doma (podvedome) obliekame fakt dosť pestro, lebo malý tie jasné farby vidí lepšie a viac ho zaujímajú, vkus šiel stranou . A inak postavu závidím, na mne sa moje zmrzlinové obžerstvo počas posledných 3 mesiacov tehotenstva pekne podpísalo, mám dáke cudzie, extra rôsolovité brucho .

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 10. listopadu 2018 23:32

MP Meri napadlo mě, že dítě může mít první spurt. U nás to přišlo nějak tři až čtyři týdny po porodu, a zase to po nějaké době odešlo. Do té doby se mimino budilo předpisově po třech hodinách a když začalo řvát už po dvou, nevěděla jsem, co s tím, až mi kamarádka prozradila, že si chuďátko žmoulá ručičku a má hlad   to bylo tedy ve dne, ale jak já byla tehdy při té náhlé změně bezradná...

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 10. listopadu 2018 23:35

Pinot Noir Ty s krteckem jsem shanela, jakou mate velikost? Ja nasla jen ty 18 cm, to je fakt malinke. Synovec je mel a hrozne si s nimi vyhral, furt ukazoval, co kde krtek vyvadj

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 10. listopadu 2018 23:41

DrowRanger Ja jsem ted zacala cvicit jogu, no misto uklizeni a pece o domacnost, tak jsem zvedava. Ja mela postavu po porodu taky dobrou, ale rozerala jsem to ty prvbi mesice. A jeste teda mam nejaka nestejna prsa, jsem zvedava, jestli se to srovnaje, ale myslim, ze uz ne...to je trochu blbejsi.

Jinak hlasim, ze jsem se zapomnela prihlasit jak v praci o zbytek dovolene, tak na pracaku o rodicak. Tady vidite, jak si ziju na vysoky noze, kdyz se po penezich vubec neshanim! Tele proste:-D:-D

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 10. listopadu 2018 23:59

Mohučanka náš si teraz cucá ruky pomaly nonstop, či je alebo nie je hladný , dočítala som sa, že to súvisí so sebauvedomovaním sa či čo, predtým som to mala ako poznávacie znamenie, že je treba kojiť.

Karja ja sa chystám od budúceho týždňa už chodiť cvičiť, dohodla som sa s trénerom, sama som začínať nechcela, lebo som predpokladala, že to preženiem. No keď sme spolu sedeli cez týždeň, aby sa ma popýtal ako som na tom fyzicky, po operácii atď. a povedal mi, že začneme dýchacími cvičeniami, naťahovaním a posilovaním panvového dna, došlo mi, že som urobila dobre, ja by som sa do toho vrhla na tej úrovni ako som skončila a isto by som si ublížila . Ale teším sa ako malá. Inak ako teraz krpca nosím, tak celkom dostávam zabrať, denne chodím cca 2 hodiny so 6kg balíkom, no kríže už celkom bolia a som lenivá prestavovať nosič na muža (a teda...mám rada ten pocit, keď malý pri nosení pri mne spí...). A prsia mám tiež nerovnomerné, asi jedno budem musieť začať vypchávať, lebo je to rozdiel skoro 1,5 čísla.