Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8705 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 20:11

continuity my snad nebudeme muset shanet nic, mozna ani ty pomucky ne, nebo zatim jen nemam zadne instrukce. Jen jsme byli po obchodech hledat kalhoty neteplaky do skoly, coz byla teochu vyzva, ale zvladli jsme to v sobotu asi za 30 min i s parkovanim:)

Jen jsem jeste chtela se synem vyridit nejake doktory, vcetne prevence u zubare, abych ho nemusela uvolnovat pak ze skoly. Tak vylezlo z toho 10 kazu a prazdniny v zubarskem kresle. Pred rokem zadny kaz nemel, takze z nuly na desitku za par mesicu. Jsme z toho dost hotovi (syn i ja), snad nebude mit zuby po mne (= uz v 15 zuby rozvrtane jak reseto a porad nejake problemy). No, abych zacala setrit, dost jsem i koukala, jak ta zubni pece podrazila, nepamatuju se, ze bych platila takove palky.

Offline dzizisketa
9031 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 20:18

Když jsem po koupeli utírala Šárku, tak jí říkám, že ji miluju. A ona natáhla ručičky a objala mě

Offline Gatita
8705 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 20:18
Reakce na MP Meri:

Jako to, co tady popisujete jako obsah cestovní lekarnicky, tak to se obavám nemam ani v té domácí Na hřiště jsem rada, ze si vzpomenu vzít flašku s vodou. Občas

​mam to stejne. A treba to bude jednou trend, neco jako vychova k minimalizmu, pestovani odolnosti, prekonavani frustrace z toho, ze neni na vyber 5 druhu ovoce v krabicce a po ruce suche kalhoty, kdyz trochu zaprsi. Ja si umim obhajit i tu zapomenutou flasku

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2023 20:24

Karja no na koupaliště máme plnou takovou tu pevnou tašku z dm, plus ještě svačinu. Ono jen 2x pásek a deka zaberou místa 

Online Pinot Noir
30058 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 20:26
Reakce na MP Meri:

Jako to, co tady popisujete jako obsah cestovní lekarnicky, tak to se obavám nemam ani v té domácí Na hřiště jsem rada, ze si vzpomenu vzít flašku s vodou. Občas

​Pití beru, když jdeme ve vedru na Říp nebo na půldenní výlet vlakem. Ale na dopoledne na hřišti taky ne. Já už chodím s kabelkou, kašlu na ně! Bába za závěsem měla pravdu!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2023 20:26

Gatita tak tuhle frustraci už kluci zažívají, mokro jim teda nevadí, ale k svačině mám většinou jen banán nebo kapsičku. Chceš - nechceš. Ale bez vody nevyrážím ani sama

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2023 20:28

Pinot Noir ty jo, v létě bysme šli domů za 45 minut, na běžnou procházku na hřiště jim kolikrát nestačí ani 0,5l pro každého. Ale pití si vozí sami na kole, pokud si je berou. Když má syn dobrý den, tak to pití i připraví.

Online Pinot Noir
30058 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 20:28
Reakce na Gatita:

​klid, to nosi jen rodice dětí, ktere jsou ochotny podstoupit dezinfekci a aplikaci naplasti. To u nas nehrozi

​To je u nás taky neprůchozí, tekutý obvaz si nechal starší na hlavu nastříkat jen proto, že druhá možnost byla cesta na pohotovost. U mladšího nehrozí nic z toho za žádných okolností. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2023 20:29

Gatita my dneska zvládli druhou dávku očkování než začnou rýmy:( a zubaře máme zítra

Offline Gatita
8705 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 20:37

Evaeva tak drzim palce. Mne se chce brecet. Vim, jsou to jen zuby, ne vazna nemoc, ale stejne. No aspon ze uz to ma spravene. 

Offline Tabea
8302 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 20:44

Gatita 10 kazů zní strašlivě. Je borec, že to všechno zvládl.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2023 20:52

Gatita musím říct, že deset kazů by mně fakt vyděsilo. My zatím držíme nulové skóre (naše zásluha to není, když nepočítám geny)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 20:58

Starsiemu konecne ide prvy zub von. No nepodarilo sa mi ho do vecera vykyvat tak, aby siel lahko von a trhat mi ho nedovoli. Visi na vlasku, ake velke je riziko vdychnutia? :( 

Offline Gatita
8705 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 21:01

Mrakoplas ja se na to ptala kamaradky zubarky. Trochu se zamyslela a rekla, ze teoreticky mozne to nejspis je, ale zadny pripad ze nezna a ze to ani v zubarskych kruzich neni tema, takze by se nebala. Svym detem pry vecer trhala, pokud zub visel na vlasku. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 21:04

Gatita 10 kazov za par mesiacov? To je moja nocna mora. Aj vies dovod(necistil dobre alebo tajne pojeda lizatka..:) ? Tusim idem detom vydrhnut zuby este raz v spanku nasa zubarka je pekelne draha, to bych zarabala len na zuby!

Offline Gatita
8705 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 21:06

Tabea hrozne ho to stresuje. Ale ma ted novou zubarku a od ni to pry vubec neboli, tak aspon neco. Ale posledne tam skoro omdlel, z horka a ze stresu. Je to fakt blbe. Snad se mu to nerozjede i na trvalych zubech, ty ma zatim ok. A ja na tom nejsem o moc lip, po skoro dekade relativniho klidu mam teda taky ted opakovane hrozne skore, sotva se to opravi, jedu druhe kolo cely dalsi rok. Doufam, ze zas dalsich deset let bude klid, ale nevypada to. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 21:06

Gatita dakujem, trochu si ma ukludnila. Ja by som tiez trhala ale syn sa boji a musim sa priznat, ze aj ja (nejako nedokazem sklbnut, bojim sa, ze mu sposobim bolest). Sambov navrh s nitkou a dverami nezozal uspech :) 

Offline Gatita
8705 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 21:10

Mrakoplas ji dost sladkeho, i doma, to uznavam. Lizatka fasuji v druzine, mival plnou tasku papirku. Uvazuji, ze jim poslu ucet od zubare. Limonady nepijeme (kdyz nepocitam obcas na vylete). Zuby si cisti 2x denne, vecer to berem i singlem a flosem, nebo se aspon snazime. Stve me to moc.

edit vidim na tom jedno plus - ze to pro nej je takove trauma, ze se hodne vypracoval a zuby si imho na sedmileteho kluka cisti dost zodpovedne, ze se mu treba ty trvale tak kazit nebudou?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 21:13

Gatita no to ti verim, hlavne ked robis vsetko pre to, aby mal zuby zdrave. V tej druzine by som sa asi ozvala, to tam dostavaju od uciteliek?

Offline continuity
43658 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 21:15

Gatita to je teda fakt k posrání. Já bych teda v družině něco řekla, lízátka mi přijdou vrchol všeho.