Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8705 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 21:18

continuity vis co, my nejsme bez viny, rozhodne nejsme sugar free domacnost. Ale lizatka a bonbony nekupujem. V te druzine hraji ruzne hry a sportovni souteze, tema drekama je odmenuji. No asi jim navrhnu zmenu.

Offline Karja
44943 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 21:19

Gatita Ty jo, pokud takhle čistíte, nevím zda vinit to sladké. Snad bude mít trvalé zuby mnohem kvalitnější. 

Mrakoplas Hele to máš marný, my jsme se ozvali a jako nic moc se nedělo a stejně za chvíli kapesné, děti jsou na to navyklé, co asi budou s penězi dělat... Je, tento týden máme informační schůzky, tak jedině, že bych to tam šla nějak vyprudit:-D. Teď je tu vlastně obchod na zavření, vůbec nemůžou sehnat prodavačku, hele já si nakonec budu přát, aby ta jednota zavřela a měla jsem jídelníček dcery ještě pár let pod kontrolou.

Online Vari
2232 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 21:19

Pinot Noir Ja detem taky koupila kozeny lasocki a byla jsem prekvapena, jak jsou fajn. 

Offline Karja
44943 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 21:22

Vari Jo, jako fakt jsou dobrý, splnují podle mě všechny kritéria kompromisních bot a jako mě vyšly asi za 650? 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 21:28

Gatita a co to bylo za kazy? V mezizubnich prostorach? Obdivuju ze to syn zvladl, je moc statecnej!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 21:29

Karja no prave su vraj lizatka a vsetky sladkosti, ktore ma clovek v puse dlho uplne najhorsie a tym, ze ma potom ten cukor vacsinu dna na zuboch, tak ani cistenie to nemusi zachranit. Nasi sladkosti dostavaju, mozno az moc, lizatka miluju najviac ale prijali vysvetlenie, ze strasne kazia zuby a nemozu ich mat kazdy den. Tak ked to chape 4 rocne dieta, od uciteliek by som to tak nejak cakala automaticky.

Online Tabea
8302 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 21:55

Já nedávno zjistila, že ergoterapeut syna futruje sladkostmi. Byla jsem tam nějak dřív, hráli něco s míčem, oba plnou pusu maoam, syn ještě pár bonbonů v kapse. Tak jsem teda vyjádřila nelibost, že proti jednomu bonbonu nic nemám, ale nevidím důvod, proč by jich mělo být víc. Na vyšetření u jednoho doktora syn dostal 18!!! bonbonů, že pěkně spolupracoval. To jsem se teda taky nechala slyšet.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 21:57
Offline Gatita
8705 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 22:02

711990 pry mezizubni nebo u krcku, proste ty hur dostupny mista. No budem se muset snazit, cistili jsme tak jakoby normalne, pred rokem mel prvni dva kazy, tak pak jsme pridali tu nit a singl, ale bylo to takovy nedusledny, porad nekde behal, vycistena pulka pusy. Ted to vic hlidam, doufam, ze to bude mit efekt. Mne hygiena pomaha dost, ale stejne mam dost vysokou kazivost. Me docela prekvapila sousedka, jednou v nejake souvislosti zminila, ze si zuby moc necisti. Jako ne ve smyslu, ze necisti niti nebo mezizubnim, ale ze se na to nekolikrat tydne regulerne vyflakne, kdyz je unavena. Zuby ma krasne, bile, a skoro intaktni! Tomu rikam stesti.

Offline Karja
44943 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 22:10

Gatita Jo, tak to má moje kamarádka, zuby si prý někdy čistí jen ráno!!! A je jí skoro 40 a nic, nemá ani jednu plombu. 

Offline JankaM
3139 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 22:24

Gatitakalhoty netepláky? A můžu je vidět? Syna už dlouho zpracovávám že v teplákách se do školy nechodí, dokud bude teplo tak bude mít kraťasy, ale pak teda nevím, cokoliv jiného odmítá. 

Offline Aranel
6700 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 22:29

Karja

(Ale bílé je teda nemám, jako stará kafařka. A jsou to geny. A taky jsem na druhou stranu měla pěkně dlouho rovnátka)

Offline Len
2681 příspěvků moje polička 28. srpna 2023 22:56

Gatita Ty lízátka, to je mor, já bych to teda řešila (a byla za trapnou). Já třeba proti sladkýmu v rozumný míře nemám nic, ale zrovna lízátka mi přijdou tak zbytečný, je to v puse dlouho, na vznik kazu ideální. Jinak dovolím si ještě napsat, že v mezizubních prostorech nit nestačí. Jak jsou zuby v kontaktu, vždycky to chce mezizubní kartáček. Nit je sice míň efektivní, zato se hůř používá.A je super , že to syn nakonec zvládl a teď se snaží! 

Offline letfenixa
10958 příspěvků moje polička 29. srpna 2023 03:52

Lukasko už ma určite viac ako 15 plomb,  keď v tých necelých 3 rokov zubárka povedala, že ma všetky zuby pokazené,  tak ma tam skoro kriesila.  Postupne mu ich opravila, od stoličiek dopredu. Cukríky, lizatka,  žuvačky neje. Sem-tam keksík, čokoláda, plus sa naučil každé jedlo zapit (to nám zubárka povedala).

Tabea to akože dospelemu človeku príde normálne?! 

Doteraz v škôlke, keď niekto mal sviatok a doniesol sladké, dávali si to do skriniek, takže som to mala pod kontrolou. Teraz v škole sa skúsim o tom s triednou porozprávať,  len ona je taká nedotkliva,  tak musím opatrne.

Offline Gatita
8705 příspěvků moje polička 29. srpna 2023 04:05

Len ja vim. Ale on ma ty mlecne zuby tesne u sebe, nedostanu se mu tam nicim jinym, resp. nicim jinym nez niti mi to nedovoli, zkouseli jsme i ty kartacky a pak neco takoveho podobneho ze silikonu. Je zajimave, ze ty trvale zuby maji kolem sebe uz vic mista, i kdyz jsou dvojnasob velke. Tak s tema to doufam bude lepsi.

Offline Gatita
8705 příspěvků moje polička 29. srpna 2023 04:15

JankaM no byl to boj! My opakovane meli z Lindexu takove mekke tenke volnejsi dziny s elastickym pasem a falesnym poklopcem, ale letos jsem je nevidela. Ve stejnem strihu maji zimni mansestraky, ty jsem videla v prodejne. Ty jsou (aspon pro nas) taky fajn. Vybrali jsme jeste takove letni bezove bavlnene Sven (na ty ted maji slevu) a pak obyc dziny v c&a. Ale v tom ca maji prapodivne strihy, same slim a skinny. Syn ma 18 kg, hubenejsi dite neznam, ale tyhle uzke dziny jsou mu nepohodlne. Museli jsme to tam dost prohrabat, nez jsme nasli lepsi strih.

mansestraky

bavlnene letni

Offline Kokoska
35186 příspěvků moje polička 29. srpna 2023 07:29

Gatita taky zalezi, jakou ma celist. Jestli uzkou, tak ani ty druhe zuby nemusi mit vic mista. Ja mam diky tomu krive a protoze tenkrat se na to tak nedbalo a rovnatka byla stigma, nasi mi je nedali. Bylo by to spravilo i vytrzeni osmicek, horni zuby se tim srovnaly, kdyz ty zuby jit ven musely, ale dole to mam osklive. A kazily se mi taky dost, mozna je to dane i geneticky, nasi meli dost spatne zuby.

Dcera ma uzkou celist po mne, rovnatka mela uz jako dite a v dospelosti jeste taky, tak ma zuby pekne. A po svem otci nastesti nekazive, syn taky. 

Offline Potrefenáhusa
39061 příspěvků moje polička 29. srpna 2023 07:43

Gatita my máme dite na opačný strane spektra, ale jinej střih kalhot, než mrkvace na gumu, nekupuju. Máme ze zary i z nextu, obojí teda asi z holciciho. Ty klasicky kalhoty, byt s regulaci v pase, musej padat snad všem 

Offline Gatita
8705 příspěvků moje polička 29. srpna 2023 07:50

Potrefenáhusa ty lindexove prave nepadaji a maji pomerne vysoky pas. Nas mravenecek v nich vypada trochu jako Charlie Chaplin, ale vyhovuje mu to tak. Tak rikas jeste next a zara? Priste muzem kouknout tam. Nebo usit kalhity do gumy v pase. Ale me to nebavi a nejde mi to, jedny ty jednoduche kalhoty jsem sila asi mesic

Offline Gatita
8705 příspěvků moje polička 29. srpna 2023 07:54

Kokoska jako me to fakt mrzi u syna. Celist tipuju uzkou. Ja to mam taky, ale za mych detskych let se to uz resilo, a mam je aspon trochu srovnane. Zas tenkrat se to resilo taky asi jinak nez dneska, vzali mi tech zubu dost a mozna se tim zas zalozil jiny problem.