Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online letfenixa
10958 příspěvků moje polička 29. srpna 2023 11:37

dzizisketa a veľmi sa mi.pacia mikiny od sijemesrdcem. 

Offline Len
2681 příspěvků moje polička 29. srpna 2023 13:05

Gatita Ony ty dočasný zuby mají jiný tvar, jsou víc v kontaktu a kartáček se zavádí trochu jinak než u stálých. Prudím, vím, ale zkoušeli jste to s hygienistkou, že by tě to naučila přímo v puse? Ze začátku to může být krkolomný (první týden jsem u svýho dítěte zničila tolik mezizubních kartáčků co jindy za měsíc), ale ze zkušenosti vím, že děti kupodivu mnohem líp snáší kartáček než nit. Moc vám přeju, ať už žádný nový kazy nejsou.

Offline Zuzuli
3876 příspěvků moje polička 29. srpna 2023 13:10

Len nemas tip na hygienistku, ktera by vzala trilete dite a naucila me to s temi kartacky?

Offline viktorka_od splavu
49471 příspěvků moje polička 29. srpna 2023 13:10

Len omlouvam se ale kdyz te tu ctu, vlastne se to taky tyka ditete, i kdyz uz kapku vetsiho;-)) celkem rychle a nenadale vznikly (asi) zanet dasni - krvaceni pri cisteni a ted uz i viditelne zdurely zarudly dasne, ditko je v zahranici kde je navsteva odbornika celkem marna vec.. ja ji poradila jen dukladne cistit a proplachovat redenou jodovkou, jde jeste neco nebo bude potrebovat atb ci comoc dekuju!

Offline Len
2681 příspěvků moje polička 29. srpna 2023 13:13

Zuzuli Mám, pošlu ti kontakt do sz

Offline žluťásek
8885 příspěvků moje polička 29. srpna 2023 13:21

Zuzuli my chodíme na zubní k Pekárkovi do Strašnic a dělají i zubní hygienu. Byli jsme tam oba, já i syn. Hygienistka byla skvělá, můžu moc doporučit. 

Offline continuity
43658 příspěvků moje polička 29. srpna 2023 13:21
Offline Gatita
8705 příspěvků moje polička 29. srpna 2023 13:31

Len musim se priznat, ze se mi na dent. hygienu s uplne malymi detmi nechtelo a nebyli jsme. Myslela jsem, ze to zvladnem doma, protoze co si budeme, tahej nekam deti, ktere maji z jakychkoli ordinaci hysterak. Prislo mi to prehnane. Ale se starsim se chystam, druhe zuby uz budu strezit jako oko v hlave. To me nenapadlo, ze se u deti s tim mezizubnim pracuje jinak, diky.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 29. srpna 2023 13:35

Gatitamoje dite mezizubni kartacek snazi uplne skvele, zatimco normalni se mi snazi odjakziva vykopnout z ruky, jen teda jich je velka spotreba. Pro to nauceni se jsem zkusila pro zacatek ty z DM, ale ted pouzivame soft radu od Tepe. 

Offline MPLee
3057 příspěvků moje polička 29. srpna 2023 13:45

dzizisketa máme tyhle huňatý z Lidlu, lindexu a teď jsem koukala ve slevách na GAPu. 

Offline Len
2681 příspěvků moje polička 29. srpna 2023 13:53

viktorka_od splavu Bez vyšetření těžko radit, takže obecně - náhle vzniklý zánět, záleží jestli víceméně všude - to může být celková záležitost jako např. viróza (bývají u toho obecný znaky jako teplota, únava, nechutenství apod., i když ne vždycky), nebo lokální u pár zubů, to pak může být problém "banalita" typu zubní kámen v mezizubí, nebo to může být třeba od mrtvého zubu. Je dobrý, aby se na to opravdu někdo podíval (stomatolog ideálně, ale dentální hygienistka může odstranit možný lokální příčiny, nebo upozornit na problém se zubem). Atb nic neřeší, je potřeba vyřešit příčinu. Atb se dávají spíš u chronických, hodně pokročilých problémů, v kombinaci s DH. Doporučit můžu jen výplachy ústní vodou obsahující chlorhexidin diglukonát (v lékárně i v zahraničí budou vědět) 2x denně, půl hodiny po výplachu se nejí, nepije, nevyplachuje. Před tímto je možné ještě vypláchnout 3% peroxidem vodíku. Pokud je s tím nějaký problém (alergie, cokoliv), mám ráda ještě výplachy odvarem z řepíku lékařského, ale to nevím, jak bych v zahraničí sháněla. Koupit úplně co nejměkčí kartáček a zkusit čistit jak to jen půjde, může to být dost bolestivá záležitost. Pokud to naopak vůbec nebolí, příčina může být ještě jinde a tam je na místě navštívit praktika, který min. nechá udělat lab. vyšetření. Dává to takhle smysl? Klidně mi napiš víc do sz, pokud bude třeba, bez vyšetření toho ale moc nesvedu. 

Offline Len
2681 příspěvků moje polička 29. srpna 2023 14:09

Gatita Chápu, mám dítě ze stejnýho těsta, lékařský prostředí je apriori nepřátelský. Tvůj starší to ale určitě zvládne, věřím tomu! Jen vám přeju empatickou hygienistku, ono to půjde.

49471 příspěvků moje polička 29. srpna 2023 14:11

Len jj dekuju, to bude fakt ten sutr pod dasni, optam zda ma dostupnou aspon tu hygienistku, kdyztak bude muset vydrzet s vlastnim cistenim do ledna az prileti, nebo holt priletet driv (akorat letenka uz nestoji 400,- jak pred covidem ale pred 14 dny 6000,-

Offline Len
2681 příspěvků moje polička 29. srpna 2023 14:19

viktorka_od splavu Ona je to i nejpravděpodobnější příčina. Držím palce, ať se na hygienu dostane brzo. Je klidně možný, že ten akutní zánět trochu ustoupí, takže by to nějakou dobu počkalo.

49471 příspěvků moje polička 29. srpna 2023 14:21

Len jj jsi moc hodna, diky

49471 příspěvků moje polička 29. srpna 2023 14:22

continuity tos nemusela mazat, taky dekuju

Offline continuity
43658 příspěvků moje polička 29. srpna 2023 14:24

viktorka_od splavuprišla mi tá odpoveď od Len mnohem lepší.

Offline Mrs.Robinson
608 příspěvků moje polička 29. srpna 2023 15:53

Len chci se zeptat na ten chlorhexidin diglukonát.  Nejsem si jistá, jestli to bylo zrovna touto látkou, ale po používáni pasty plus ústní vody s jejím obsahem se mi dost nepěkně zabarvily zuby. Vyřešila to až hygienistka, pak jsem ji přestala používat a neopakovalo se to. Je to možné? A dá se tomu nějak předejít, pokud je to fakt tím?

Offline Len
2681 příspěvků moje polička 29. srpna 2023 17:04

Mrs.Robinson Je to opravdu tím, může zuby zabarvit. Při krátkodobém používání (třeba 2 týdny) to nedělá. Dlouhodobě se ale ani nedoporučuje, což je dobrá poznámka pro viktorka_od splavu . Tímto ti děkuji za dotaz.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. srpna 2023 18:27

Len prosim mam otazku. Synovi dnes konecne vypadol prvy mliecny zub. A uz mu tam vidiet trvaly. Ale ten sa mi zda, ze je trocha "vzadu", asi ako nemal kam inam rast. Znamena to, ze sme mliecny mali vykyvat skor? Ci mam na to pri dalsich zuboch davat pozor.