žluťásek my už to vytažený měli. Ale nějak mě převálcovalo množství komponentů. Jako další tam leží Karuba.
Já bych potřebovala někoho, kdo by za mě to čtení návodu a uvedení do praxe převzal. I když číst umím a psanýmu textu taky rozumím.
Dám si to jako předsevzetí do novýho školního roku.
Vše o těhotenství a dětech
Tabea na to jsou skvělé ty kluby her, koukni jestli nejsou třeba u vás v knihovně nebo nějakém rodinném centru taky. Z mé zkušenosti jsou z toho nejvíc maminky nadšené, že jim to vysvětlím během chvilky a zahraju si třeba první dvě hry s nimi a vychytame chyby a nejasnosti.
Karuba je skvělá, jestli ti pomůže krátký článek, můžu na FB napsat i o ní.
Potrefenáhusa Tak to je jak u nás, my jsme sto let za opicema. Děti se koukají denně tak 15 minut na pohádku, tablet nemáme, svůj mobil jim nechám tak 5minut a jako zábavu tam malamala píše něco do textového editoru. Ony teda vůbec netuší na co moc tyhle zábavy jsou, protože o aktivitach s mobilem, když jsou třeba u sestřenice mluví, že až budou větší, že chtěj taky ten mobil, aby na něj čuměly. Já si teda myslím, že ony budou prostě úplně ztracený v čase:-D. Ale je fakt, že si doma krásně hrajou, to jsou fakt jako promyšlený hry, takový ty dětský opravdový, na nemocnici a koupaliště, na mamky a na mimina....jen to generuje neskutečnýho bordelu a taky držkopadů.
Karja Lukasko pozerá telku aj hodinu, začal teraz cez prázdniny pozeravat Matematické priserky a to je super, a k tomu Minecraft na youtube, Pat a Mat, a také. Tablet nula. Má môj starý telefón bez šunky, kde si púšťa rozprávky na počúvanie. Takže pozadu je už úplne, kolegynina dcéra, s ktorou začne chodiť do školy, dostala smarthodinky. Neviem teda na čo, keďže naši žiaci všetky technologicke zázraky musia odovzdávať plus teda kolegyňa s ňou ráno príde a prevezme si ju z družiny.
Karja to je jak u nás, teď teda viděly Sněhurku a Popelku, ty staré od Disneyho, ale to jsem na ně byla sama a marod.
letfenixa telefon bez šunky ![]()
No dnes dosli konecne casy kruzkov..vyzera to, ze budem musiet zacat chodit na siedmu do prace
. Od pondelka do stvrtka kruzky od 15.30 alebo 16.00.
letfenixa rasaNoriJá jim chci teď trochu vylučovat YouTube. Teď se dívají na hrozne kraviny, třeba na pečení dortů nebo jak někdo maluje obraz:-D. Když se dcera dívala hodně, to bylo ještě tak rok zpátky, tak taky hodinu, někdy to dalo i dvě za den, tak zas z toho uměla pěkně ta anglická slovíčka. Já bych jim i dovolila víc, ale sambo je vychovává nějakou Montessori výchovou ale z 19.století, tak ale zrovna s tou telkou má asi pravdu, já u toho jako malá vyseděla hodiny denně.
Karja starší to tahá ze školky, Minecraft, Pokémony,... Na televizi teď teda taky kouká celkem dost (vstává ráno brzy a my jsme líní vstávat s ním), ale tam volí kvalitnější kusy, nejhorší je asi to YouTube. Ale to je takový prázdninový režim, až začne školka, zkrouhne se to tak na třetinu. Ale musím říct, že nemám problém s tím, že by to nechtěl vypnout, neuměl se sám zabavit nebo tak ak něco. S bráchou si hrají pořád, až je mi líto, že jim ty prázdniny končí.
Mrakoplas ty kokos, aby to človek po sebe čítal
bez simky.
Ja som napr naštvaná na seba, že som sa nechala mužom ukecať na televízor s youtube. Predtým sme mali obyčajný, s magioboxom, nahrala som rozprávky podľa svojho uváženia, tie si dieťa pozrelo a keď skončila nahrávka, sám to vypol. Na youtube to ide donekonečna. Nehovoriac o tom, že ja nič nepozerám v telke, možno raz za polroka Hornú Dolnú.
žluťásek Jojo, prosím napiš a dej odkaz ![]()
U nas v knihovně sice nějaký akce s hrama jsou, ale pro mě časově mimo. Uvidíme další školní rok, jak budou sporty, třeba by to vyšlo.
Gatita dcera má ráda little match od Djeca, přebíjenou a pak 3 prasátka od Goula, koňské dostihy od Haba, hladovou veverku od learning resources, dobble a nakupování od orchad toys.
Tabea Zkus to hodit do googlu, často ty hry někdo vysvětluje nějak polopatě nebo hrají ukázkovou partii na youtube. Většinou takový zdroj hledám než něco koupím.
Tabea napíšu ráda.
I nějaký jiný hry, co znám nebo mám šanci se k nim dostat, ráda představím. Může být i příspěvek na přání, napište si :)
Erik měl dnes dva roky ![]()

žluťásek dekuju ![]()
moje děti teď milujou hru Wer war‘s?, bohuzel jsem ji v češtině nenašla. Je to o kralovství, které chrání kouzelný prsten před čarodějem. Jednou ten prsten někdo ukradne, carodej to zjisti a blíží se k hradu. Všichni se rozeběhnou prsten hledat, na hradu zůstanou jen děti (max 4 hráči). Děti chodí po hradě, v každém pokoji je zvíře. Napřed hledají, co je v pokoji za potravu, pak se ptaji zvířete, co chce k jídlu. Když to mají ve skladu, tak to zvířeti daji a ono jim dá za odměnu indicii. Je k tomu krabička, co mluví za ty zvířata. Ještě tam vystupují víla a strašidlo. Všichni hrají spolu proti čaroději, takže odpadá frustrace. Hraje se na čas, zloděje je třeba najít než čarodějnice dorazí k hradu. Je to hra od Ravensburger.
Kdybys věděla o něčem podobném, tak bych měla radost, kdyby ses podělila.
Tabea no to je skvělý, ještě jak je to interaktivní, to by syn miloval :)
Rhaenys to je krásnej kluk
všechno nejlepší!
Rhaenys Ten je hezkej!!! Všechno nejlepší!
Tabea z těch kooperativních detektivních her znám jen Kulišáka, v Německu Verfuxt! Ta je spíš pro menší, i když syn si ji pořád ještě rád zahraje.
Teď ale nedávno vyšla na podobném principu v Albi hra Ovčí orchestr a ta by měla být pro trochu starší děti, udávají od 7 let. Ještě jsem ji nehrála, ale doufám, že se mi podaří dostat se na nějaké deskoherní setkání, abych ji mohla zkusit. Vypadá zábavně.
Pak ještě vyšel v Dinu Detektiv Kočička, ten má bezva hodnocení, ale mně v něm vadí ten legacy prvek (pátráš po pachateli, ten je v zalepené obálce, když případ vyresis a obálku otevřeš, už si to znovu nezahraješ. A případů je tam jen šest, každý tak na 15 minut)
Pro trošku starší děti, tak od 8 let, vyšlo taky Muzeum podezřelých, další detektivní hra. Tam ale hráči hrajou proti sobě a podle indicií se snaží odhalit lupiče. Postupně si ve hře zapisují různé důkazy a pak sází na své podezřelé. Kdo vsadí nejvíc na skutečného pachatele, vyhrává hru.
A teď úplně jako čerstvá novinka vyšlo Mysterium kids, který vypadá úplně super vtipně. Součástí hry je tamburina a jeden hráč představuje ducha a na tu tamburinu vyluzuje zvuky, ktery predstavujou nápovědy pro ostatní hráče. Za každý uhodnuty zvuk ziskavaji hráči kousek pokladu. Ještě jsem ji nehrala, jen četla recenze a přijde mi to skvěle tvůrčí, podněcující fantazii, zábavný.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY