Potrefenáhusa tak ho vyzkouším a kdyžtak pofrčí zpátky ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Kokoska Dva roky a měsíc, s těma druhýma narozeninama se dost rozkecal, není mu většinou skoro vůbec rozumět, ale o to víc nahlas všechno říká. A přesně, je to hrozně legrační.
Myrtila Mně na základě mýho občasnýho zevlování přijde, že nejvíc řvou ty nejmenší prťata, větší děti se dost často chytnou na nějakou tamní hračku.
My máme doma opačnej extrém, když někdy potřebuju odchytit rozběhlý/rozjívený dítě, tak řeknu dáme si boty a je u mě vcuku letu. Má to teda i svý nevýhody, jako když člověk někam chvátá a zjistí, že má z bot vytahaný stélky, protože dítě si hrálo na nákup obuvi.
Zina nahaty dite jen s plinou beha s botama v ruce a jeci Babika obiky obiky! (Cti Babi, tak uz se oblec, obuj me A DEM!)
MPLee Vybírání barvy u nás ještě neproběhlo, ale sandály v listopadu si úplně dovedu predstavit ![]()
Potrefenáhusa Takže máme naději? ![]()
Zina Myslím, že syn by chytil hračku a boty by stejně neobul.
Teď se mu teda skoro bojím změřit nohy, myslím, že v dubnu kupované celoročky mu už zase nebudou. To se mi povedlo koupit o číslo větší boty, co už měl, takže jsem jen tiše vyměnila kus za kus, teď nás zřejmě čekají zase obvyklé 4 páry na vyzkoušení.
Myrtila já se zkoušením problém nemám, ale když se mladší sekne na barvě, že se mu až tolik nechce nebo já nevím, se mu před půl hodinou nepovedla stavba z lega, tak ty boty odmítne a já nejsem schopná zjistit, jestli ho vážně tlačí tam, kde ukazuje, stačila by jiná barva nebo to vůbec nesouvisí s botama, ale nosit je nebude ![]()
Myrtila jako když jí dám jedny, tak je obuje a jde. Ale před regálem plným různých barev vybírá zásadně nějakou křiklavou a mimo. Což jí klidně dopřeju na kalhotech, mikině nebo tričku a čepici. Ale boty za x tisíc bych ráda nějaké neutrální (ano, ať je pak může zdědit případně syn
)
A jinak jsem jako správný autista kupovala celoročky stejné od velikosti 21 do 25. Stejně tak tenisky a sandály nakonec taky. Zimní taktéž. I capáčky máme 3x stejné. A softshellové bundy a hromadu pyžam a body... ![]()
![]()
Evaeva No, přesně, jak zjistit, co vlastně v tu chvíli zkoušení způsobilo tu velkou nepohodu? U nás si myslím, že kombinace dost konzervativní povahy a toho, že ho nutím si je vyzkoušet. I když... letošní sandály keen jsem kupovala vloni, letos jenom pohledem vyhodnotila, že "asi dobrý", pak dva týdny syna lákala, aby je vůbec vzal na nohy, a nakonec je nosí úplně běžně, padnou mu, prostě parádní boty. Tak jsem si říkala, jestli si to s tím zkoušením x párů občas jenom zbytečně nekomplikuju ![]()
MPLee U oblečení to dělám taky tak, že jenom koupím to stejné ve větším
Nebo aspoň stejný model od stejné značky. U bot mi to vyšlo jenom párkát, postupně už měl docela dost různých značek, tak to spíš střídám.
Myrtila to naštěstí už neznám, když už souhlasí s koupí, tak je pak nosí. Občas teda má takové záseky, že tyhle nechce (nejen s botama), pak musím vytáhnout ještě jinou variantu, aby si jako mohl vybrat![]()
Myrtila celoročky z jara mu téměř jistě nebudou, našemu diteti teda ještě jsou, ale už trochu naknap, do zimních bot 100% nevydrzej
ona je taky konzerva, ale už je aspoň domluvou ochotna si to bez řevu vyzkoušet
já teda zatím od ni vůbec neznám vyber oblečení nebo barvy, zatím nic neodmítá ani nevyžaduje, žádná preference růžový nebo tak
Evaeva Potrefenáhusa No, syn si taky zatím nepotřebuje vybírat barvy, nebo obrázek, ale zase na druhou stranu pokud něco nechce, tak ani trik, že si může vybrat ze 2-3 mnou předpřipravených možností, nefunguje. Ani když jsem to oblečení předtím koupila s ním podle jeho výběru. Ono se to teda netýká jenom oblečení.
Myrtila tohle jsou vyloženě situace, kdy chce mít výběr pro výběr. Ne, že by daná věc nevyhovovala nikdy, ale občas evidentně chce mít pocit, že si vybral. A nebo "chce dělat problémy" a když zjistí, že z toho nic nebude, tak to jde
Ale třeba teď se rozhodl, že potřebuje červené boty, tak bude mít červené. Oblečení si vybírá starší syn, ale jediné kritérium je, aby tričko mělo obrázek ![]()
Když se tu řeší oblečení, mám blbý dotaz - dělají se legíny na hubené děti? Mně nepřijde, že by byl malej AŽ zas tak hubenej, ale ve všech legínách plave. I to, co mu vloni bylo dobře, a bylo to trochu dlouhý, tak teď je to sice krátký, ale normálně to z něj padá.
Zina v hm a lindexu mají s tím posuvným utahováním pasu. Jinak kluci jsou hubení, ale ne extrémně a sedí jim i legíny z Tchiba a Lidlu (tam mají i vyteplené)
Zina ja ted v zoufalstvi, ze do skolky chtej zvlast kalhoty na ven a dovnitr, takze jich potrebujeme dvajnasobek, zabehla do toho vzpominaneho pepca a byla jsem prekvapena, ze vazne uzke jsou. Divci teda. Mala je nema nijak tesne, ale treba kamaradcina prumerna holcicka by se do nich asi nenacpala. Ja se pepcu vzdycky vyhybala, co jsme odtud dostali, bylo vzdycky necim vadny, i kdyz vetsina obleceni sedela, tak nejaka cast byla uplne proporcne mimo. Overal mel hodne kratke nohavice, bunda moc uzky otvor na krk a melkou kapuci, co zakryla jen polovinu hlavy (a to ma mala malou hlavu a zadny culik), body taktez nesly pretahnout pres hlavu... Tak ty leginy maj asi jako tu "vadu" moc uzky strih a konecne jsme se sesli
ale lidl a tchibo (s vyjimkou termolegin) jsou moc siroky, to ji pada. Hm taky, jak ji sedi v pase, ma z toho trictvrtaky. Za lindex se mi v zacatcich do skolky moc utracet nechce. Tak aspon tohle
Zina bambusové legíny (prodávají je pod názvem spodky) z Kuladloo. Všechny jiné legíny klukům padají, teda kromě termolegín z Tchiba.
Potrefenáhusa nasi teda celorocky z jara jsou, dokonce i zimni, i s nadmerkem. Vubec ji letos nevyrostla noha, i kdyz jinak se dost vytahla. Tak v tech zimnich bude muset letos vydrzet, dokud ji ta noha neposkoci behem sezony o dve cisla, jak ocekavam ![]()
Evaeva Teda, kéž by syn, když by zjistil, že z toho nic nebude, jednu zntěch možností akceptoval
Vždycky je z toho akorát řev, a musím přiznat, že párkrát jsem už oblékání i vzdala a někam jsme nešli, nebo jsem šla sama. Tohle období je fakt náročný na nervy (moje).
Zina Potvrzuju Lindex, termolegíny z Tchiba (vypadají teda spíš jako tlusté punčocháče bez šlapky) a dívčí z Pepca. Lidl je moc široký.
Zuzuli My z Pepca nějaký věci máme, protože to tu jediný máme, myslím jednu mikinu, dvě trička a dvoje body. Mikina a trička jsou takový normální, neurazí-nenadchne, ale ty body mi přišly z takový silný, kvalitní bavlny, teď jsem je přidala do balíku za odvoz a vůbec na nich není vidět, že jsou používaný. Akorát to mají většinou takový hodně strakatý.
Pinot Noir Evaeva Děkuju. Ty lidlovský jsou mu široký a velký v pase, do Tchiba mrknu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY