Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
39061 příspěvků moje polička 30. srpna 2023 14:00

Vari tak to my si o tom povidame taky dlouho, kolem školky chodíme často, i si porad pamatuje, s jakým autem si hrála u zapisu, i si tady denně hrajem na školku se skvadrou duplopanacku.....
zatim ale teda všechno, čeho jsem se bála, zvládla úplně dokonale (třeba odstav, můj pobyt v porodnici, občasný hlídání u babiček), ze snad zvládneme i tohle 

Offline Potrefenáhusa
39061 příspěvků moje polička 30. srpna 2023 14:02

Evaeva ze budou tahat ty moribundy k novorozenci mi přijde nejhorší, akorat se s tím stejně nedá nic moc dělat 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. srpna 2023 14:04

Potrefenáhusa já myslím, že je normální, že školku odmítá. Ani milion knížek a lego panáčků jí nedokáže tu zkušenost úplně zprostředkovat. Prostě se bojí neznámého. Snad bude v pohodě, což platí i pro ostatní naše děti tady

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. srpna 2023 14:05

Potrefenáhusa k novo rozenci je tahal i starší, to mi tolik netrápí (pokud půjde jen o rýmu). Ale když tam z šesti týdnů zbývajících do porodu bude dva, tak si před příchodem sourozence moc nezvykneA potom to bude ještě horší, se obávám.

Offline Potrefenáhusa
39061 příspěvků moje polička 30. srpna 2023 14:17

@Evaeva no na to se taky nejde připravit 

ale u nás to bylo celkem idylicky, zhoustlo to až teď, když se mimi rozpohybovalo a začalo sahat a natahovat se 

Offline Gatita
8706 příspěvků moje polička 30. srpna 2023 14:20

Len dekuju moc. No chodim tam prave kratce. Chodila jsem cely zivot k jedne, ktera sla do duchodu. Tak jsem presla k jine, ktera sla po roce na materskou. A misto ni je tam mladicka Asiatka a nemam z toho moc dobry pocit, je to tam takova fabrika, a ani si moc nerozumime. Tak jsem presla sem a hned potrebuju takove narocne ukony. Jestli se osvedci, budu se ji drzet jako kliste:)))

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. srpna 2023 14:22

Potrefenáhusa u nás u staršího taky, ale tenhle je zvyklý být nejmladší 4 dlouhé roky, je to větší mamánek a ta školka je přecejen velká změna, tam se s ním nikdo nebude "babrat" tak jako v té DS. Tam byl nejmladší a 2 učitelky na deset dětí.

Offline Potrefenáhusa
39061 příspěvků moje polička 30. srpna 2023 14:34

Máme i záchod a postýlku s dekou 

Offline Zuzuli
3878 příspěvků moje polička 30. srpna 2023 15:05

Nase skolka dneska na dvere vyvesila seznam deti ve tridach. Tak jsme se tam sly podivat. Mala ma tridu ve zlute budove a jako znacku dostala cervenou berusku. Takze tam udelala scenu, ze chce do oranzove budovy a znacku motylka. Myslim, ze ta ucitelka, co to videla, se moc tesi na pondeli

Offline Zuzuli
3878 příspěvků moje polička 30. srpna 2023 15:08

Na pripravu na skolku moc doporucuju knizku Kubik ve skolce. Mala ji ted cte denne. Realie dost odpovidaji ceske skolce, vcetne spani po obede. 

Offline Jimik
příspěvků moje polička 30. srpna 2023 15:21

Junior už se v posledních 14 dnech adaptuje na dětskou skupinu (do školky se nedostal) a je to tedy masakr. Těšil se tam, teoretická příprava maximální, prostředí i tety znal z návštěv v pravidelném klubíku a stejně odchod matky je tragédie antických rozměrů. V DS se mu dle jeho slov líbí, ale nechce tam být sám beze mě. A zatím se to lepší jen velmi pozvolna. I když už jsme to dotáhli na pobyt do oběda. A musím přiznat, že odejít od vlastního plačícího dítěte byl zatím můj nejtěžší mateřský úkol a málem jsem to nedala.

P.S. Všem přeji klidnější průběh.

Online Vari
2232 příspěvků moje polička 30. srpna 2023 16:05

Jimik Ja se taky bojim o juniora, s nim je to proste slozitejsi. Na adaptaci mame zari, v rijnu se vracim zpatky do prace, takze taky doufam, ze si to sedne, jinak netusim, co bych delala.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 30. srpna 2023 17:14

Minecraft Paneboze, nějak jsem myslela, ze to přijde později ...

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 30. srpna 2023 17:25

MP Meri Hele, ale Minecraft není zas taková hrůza, podporuje to představivost a tvořivost.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. srpna 2023 17:56

MP Meri u nás už jede ve velkém. A mnohem horší je ten youtuber, který Minecraft hraje, to se vůbec nedá poslouchat 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. srpna 2023 18:03

Zuzuli mladší si spaní teď vyzkoušel na táboře, i tam několikrát usnul. Ale evidentně z toho moc nadšený nebyla to ho ve školce čeká i převlékání do pyžama. Já si teda myslím, že v září tam určitě spát nebude, a trochu pochybuju i o tom říjnu. Snad to nějak sladíme se starším, abych neběhala pořád tam a zpět s kočárem.

Offline Potrefenáhusa
39061 příspěvků moje polička 30. srpna 2023 18:19

Mno, takže prave dorazil e-mail, ze otevření školky se posouvá na 11.září...

Online Vari
2232 příspěvků moje polička 30. srpna 2023 18:39

Potrefenáhusa To je pekne debilni, dost lituju pracujici rodice...

Online Pinot Noir
30060 příspěvků moje polička 30. srpna 2023 19:35

Evaeva těch youtuberů je několik a těžko bych řekla, kterého je horší poslouchat

Ale jinak proti Minecraftu nic nemám, obdivuju Ríšu, jak mu to jde a jakou s tím má trpělivost, ač je jinak cholerik horší mě. MP Meri 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. srpna 2023 20:32

Pinot Noir mně zas přijde, že u minecraftu je syn největší cholerik. I když, jak už se s tím naučil, je to lepší. Ale stejně se kolikrát zasekne a pak je úplně zuřivý a nutí nás to vyřešit (protože rodiče umí všechno, že jo)