Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2023 11:22

Myrtila ono záleží na věku asi. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 02. zaří 2023 12:14

Evaeva Myrtila Vloni mu ty lidlovské sedly, ale jak se vytáhl, tak z něj padají i ty, co už jsou mu letos těsně pod kolena :-].
Jinak díky všem, už mám objednáno tchibo i kukadlo.

Offline MPLee
3057 příspěvků moje polička 02. zaří 2023 12:42

Zina v decathlonu mají super Legíny i Slim tepláky

Offline Myrtila
5479 příspěvků moje polička 02. zaří 2023 13:51

Evaeva No, dost se k tomu upínám, že z toho snad vyroste

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 02. zaří 2023 14:56

MPLee Děkuju, mrknu na ně.

Offline letfenixa
10962 příspěvků moje polička 02. zaří 2023 19:13

Zina v Pepcu sú úplne úzke leginy, lebo L.je veľmi chudy,  padajú mu teraz aj leginy z Tchiba,  ktoré pred diétou mu boli dobré,  ale pepcove má obtiahnuté!

Offline dzizisketa
9031 příspěvků moje polička 02. zaří 2023 19:16

Šárku dnes během půl hodiny píchla vosa do dlaně a včela do holeně

Offline letfenixa
10962 příspěvků moje polička 02. zaří 2023 19:26

dzizisketa preboha

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2023 20:15

dzizisketa chudák!

Online Gatita
8707 příspěvků moje polička 02. zaří 2023 20:51

dzizisketa Chudak mala, to byl den

Online Gatita
8707 příspěvků moje polička 02. zaří 2023 21:01

Nejak jsme podcenili zacatek zari a doufam, ze zvladnem zacatek skolky. Syn je stary skolkovy mazak, tak jsme se prechodem do statni mš nijak nestresovali, ale uz se stresujem. Omrknout skolku zvenku uz jsme byli, ve stare skolce jsme se rozloucili, ale stejne nevim, jestli nebude v pondeli nejaky sok, moc jsme to neomilali. No a samozrejme prvni tyden do desiti, druhy do obeda...a zrovna to vyslo s praci nesikovne, ze se to bude spatne zajistovat. A taky doufam, ze jsme si "adaptacni stesti" nevycerpali v predchozi skolce...

A co vy ostatni, vic se tesite nebo bojite?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2023 21:16

Gatita já bych kulantně řekla, že jsem hodně zvědavá. Nejsem si jistá, že syn bude skutečně chodit do třídy mezi čtyřleté děti. Pokud by šel mezi prcky, tak kromě tebou popisované adaptace, to znamená hodně brečících dětí po ránu. No a ani mně se ta pomalá adaptace příští týden úplně nehodí (hodně práce a ještě nějaké kontroly). Ale pořád doufám, že to bude v pohodě, že je za tím akorát strach z neznáma, přecejen už má dva roky nějaké docházky za sebou.

Online Gatita
8707 příspěvků moje polička 02. zaří 2023 21:22

Evaeva no uprimne, pohravam si s myslenkou ten adaptacni tyden preskocit. Predstavuju si to jako masakr, ze tam bude 25 brecicich malickych deti, co jsou poprve nekde samy.  Syn zacinal uz 2x, jednou v jeslich a jednou ve skolce, ale jak to byla soukroma zarizeni, tak ty deti tam nastupovaly prubezne, takze novacek prisel do zajeteho rezimu a slo to hladce. 

Offline Pinot Noir
30061 příspěvků moje polička 02. zaří 2023 21:22

Gatitaje mi už několik dní špatně

Ale včera jsem byla na schůzce ve školce a potěšilo mě, že se opravdu snaží vyjít vstříc, přestože nemá žádnou oficiální diagnózu, jen zprávy od lékařů a psychologů, kde je sice neofobie a hypersenzitivita zmíněná, ale ani jedno není z lékařského hlediska žádná oficiální diagnóza. Viktor může mít vlastní lahvičku s pitím ve třídě (myslela jsem, že ji bude muset nechávat v šatně), může si nosit vlastní svačinu, a mám se domluvit s vedoucí jídelny, aby mu dávali k obědu suchý rohlík. Domluvím se tak, aby dostával polévku, i když ji nebude zřejmě nikdy jíst, plus ten rohlík místo hlavního chodu. Já je naopak viditelně potěšila, když jsem řekla, že letos vůbec nepočítám, že by tam někdy zůstal déle než na oběd a že ho nebudu posílat na celodenní výlety.

Offline letfenixa
10962 příspěvků moje polička 02. zaří 2023 21:30

Pinot Noir tak škôlka super prístup! V našej by to podľa mňa nešlo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2023 21:31

Pinot Noir to vypadá hodně dobře!

Offline letfenixa
10962 příspěvků moje polička 02. zaří 2023 21:32

Ja som sa dnes dozvedela,  že Lukasko nebude mať výtvarnú v pondelok,  ale v utorok keďže som pri tvorbe rozvrhu tomuto faktu prispôsobila rozvrh 2 tried a môj, aby som v čase jeho krúžku mala svoj v škole,  tak ma to pomerne dosť vykolajilo.  Plus aj psychologicku som tomu prispôsobila. 

Offline Pinot Noir
30061 příspěvků moje polička 02. zaří 2023 21:36

letfenixaže? Věděla jsem, že tahle školka je super, ale stejně jsem myslela, že státní bude striktnější. No ale stejně mám nervy samozřejmě. 

Online Gatita
8707 příspěvků moje polička 02. zaří 2023 21:37

Pinot Noir moc vam drzim palce.

Trochu lituju, ze jsem nezvolila skolku, kam uz chodil starsi syn. Tam aspon mame dobrou reputaci, syna ucitelky milovaly (doma to byla jizda, ale ve skolce byl super vzorny), nechodil tam s kaslem, vyzvedavali jsme vcas. Tady to bude divocina, vic prace, min hlidani (cimz te nechci provokovat, vim, ze nemas babicky k dispozici pro tyto ucely vubec), zadna MD s mladsim sourozencem. Mladsi syn sice chodil to predchozi skolky moc rad, zajel se tam snad od prvniho dne, ale mam taky o leccems pochybnosti (ze srovnani s vrstevniky nebo bratrem v jeho veku je mi uzko) a v te soukrome skolce mel nejake kazenske skraloupy. Asi to nebylo vazne, kdybych se ted pri odchodu ucitelek sama cilene nevyptala, samy by mi asi nic nerekly, ale pochopila jsem, ze se s nim zapotily. 
No tak si drzme palce

A vas vlastne ceka dvojita davka zmen, jeste prerod v prvnacka. Ale to bude jiste v pohode (jako u nas. Tam jsem se bala hodne. O schopnostech jsem nepochybovala, ale u ostatniho jsem cekala katastrofu - a nekonala se, naopak syn jen vzkvetal;)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2023 21:38

Gatita já potřebuju, aby se do porodu co nejvíc zaběhl, takže nástup odkládat nebudu. Navíc jdou oba do stejné školky. To doufám, že bude výhoda, přece jen tam pro bráchu chodíme už dva roky. Ideálně by měl co nejdřív začít vodit oba muž. V ds měl adaptaci celkem dobrou, i když se to bez slz neobešlo. Ale tam měli jiný přístup, jak je tam málo dětí a dvě učitelky, mohla si ho jedna vzít k sobě a věnovat se mu. Vůbec nepočítám, že by tam měl v blízké době začít spát, takže aspoň tohle mě vůbec netrápí.