Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
39065 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 07:26

dorota v Čechách se tyhle starosvetsky jména prave už delší dobu davaj, zvlášť v těch trochu alternativních školkách a školách se to podivnostma jenom hemží a je to bezva 

Offline dorota
1239 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 07:28

Ja by som problém s výberom mena, chlapčenského ani dievčenského nemala, páči sa mi ich veľa. Z chlapčenských napr. Martin, Daniel, Tomáš, Šimon, Ondrej, Timotej, Michal, Benjamín, Matej.

Súhlasím s Eless, že k menám Teodor, Oliver by sa hodilo meno Alexander.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. zaří 2023 07:29

GarfieSamuel je samík, těch znám několik Potrefenáhusa a teda vlna Tadeášů a Tobiášů narozdíl od Matyášů ještě nepolevila. Ale já jsem právě spíš pro Matouše, no.

dorota s mým vysněným Mikulášem se teď v Čechách (nebo spíš Praze) roztrhl pytel a popravdě mezi vrstevníky mých dětí a menšími neznám akorát Cyrila, jinak všechna jména se celkem běžně používají.

Ale musím říct, že jsem nečekala, že mně tady skutečně inspirujte, ale pár jmen mně zaujalo. Dneska to sepíšu, ať máme zase co škrtat

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. zaří 2023 07:33

Potrefenáhusa nejen na alternativních školkách. Když si vezmu, koho mají kluci na běžné sídlištní školce Já vždycky říkám, že s tím přijdou hipsteři na Letné a za deset let to dojde na Moravu, třeba teď začaly ty Medy. (Doufám, že si to nikdo nevezme osobně).

Offline Potrefenáhusa
39065 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 07:36

Evaeva mne se totiž ty jména končící na -áš moc libej (ale prošel by mi jen ten Tomáš, muž je strašná konzerva)

jeste Barboru jsme měli uolne malinko, ale dite se skoro na Barboru narodilo, tak jsme ji vyřadili

Offline Potrefenáhusa
39065 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 07:37

Evaeva Jj, ale v těch alternativních školkách je ta koncetrace vazne hodně vysoká 

Offline Potrefenáhusa
39065 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 07:40

Jsem zvědavá, co bude u nás, zatím jsme potkali na hřišti jen Lily a ta ještě do školky nepujde 

Offline dorota
1239 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 07:41

Potrefenáhusa Tadeáš, Tomáš, Barbora sú pekné mená. Mne sa nepáčia divné, viaceré starosvetské mená a rôzne zahraničné ako Vanessa, Mia, Olivia, Nicolas, Lucas a pod.

Offline Garfie
28649 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 07:41

Evaeva Samík je ale taky děsný!  Já znám spíš Sebíky (jako Sebastiany). Jako mně se to fakt líbí, to jméno, ale asociaci tam prostě mám okamžitou, na nějakýho vousatýho váženýho starce....a co třeba Max(im) nebo Eliáš? Já o těch jménech přemýšlela, jestli nenajdu třeba nějakou zajímavou inspiraci tady...třeba nejlepší kamarádi od syna se jmenují Taira a Valentino (a Inseong, ale to asi nechceš....). Ještě otevřu třídní seznam, třeba tam něco objevím! :-) 

dorota Můj poloviční syn je Sam, ale teda jen Sam, zkráceně. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 07:50

dorota Edkov a Vincentov uz par poznam, tiez sa u nas v niektorych kruhoch davaju starosvetskejsie mena. Poznam aj Svetozara, dve Mariny. 

Offline žluťásek
8886 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 07:50

Evaeva u neteře v první třídě mají dvě Medy. To mě fakt překvapilo, vím že je to teď oblíbené jméno, ale přišlo mi pořád ještě vzácnější než Emičky a Sofinky.

U syna ve třídě překvapivě maj skoro samý úplně normální jména, skoro jak za mě. Kuba, Vojta, Jiřík, Vítek, Kačenka, Evička, Dan.

A držím palce, ať si prosadíš Matouše, to se mi líbí moc. Nebo Tobiáš by se mi ke klukům líbil. Nebo Kryštůfek

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 07:51

Garfie U nás ve večerce mají vietnamští majitelé děti Viet a Nam. Líbí se mi to.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. zaří 2023 07:54

Garfie mi samík nevadí, ale je fakt, že už máme olíka. Ale vadí mi Sameček, to už jsem taky slyšela Sebíků je tu taky dost.

Potrefenáhusa u synů se v podstatě žádná jména neopakují a fakt to jsou různá zajímavá jména. Ani ty Tadeášové a Adamové se neopakují, ty snad ani nemají.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. zaří 2023 07:57

Potrefenáhusa kluci mají svátek jen měsíc ani ne po narozeninách. Už jsem říkala, že když dáme toho Matouše nebo Matyáše, co mají svátek na jaře, nebude to fér Že v úvahu přichází akorát Mikuláš nebo Samuel, eventuálně Šimon, ten má svátek na vánoce, to si taky nikdo nevzpomene

Offline vanilka vanilková
92 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 07:57

@Evaeva mně se k Theodorovi a Oliverovi Radovan líbí. (Ten Radoslav tedy moc ne, to je pravda. Ale pro mě to asi není důležité, hlavně když je pěkné.) 

Offline Pinot Noir
30065 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 07:58

My teď v nových třídách potkali z těch neobvyklejších jmen holčičí jména Lia, Ráchel, Rebeka, Iman, Emily, Rút, chlapecká jsou takový ten mainstream, vybočuje asi jen Jeroným, a taky jeden Jareček. 

Offline Kokoska
35192 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 08:04

Kan Viet a Nam, to je skoro jako Adis a Beba

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 08:06

žluťásek u dcery ve třídě mají taky relativně běžná jména - dvě Aničky, dva Kubové, Toník, Martina, Tereza, Tomáš..a pár nevšedních, Lily, Anita, Lucas. Dcera Anička zatím nejvíc kamarádí s druhou Aničkou myslím, že proto, že si dokázala hned zapamatovat její jméno. 

Offline Kokoska
35192 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 08:08

Pinot Noir Jarecek je Jaromir nebo Jaroslav? U nas v rodine se jednomu Jaromirovi rikalo Jarka. Jarka rekl, Jarka udelal... a jinymu Jařík. Cekam, kdy prijdou do mody jmena mych dedu, Jindřich a Leopold.

Offline viktorka_od splavu
49474 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 08:12
Reakce na Evaeva:

@KokoskaTeodor a Oliver. Takže žádný Jaromír nebo Honzík se moc nehodí

​ten Albert by se vam vyslovene hodil, to je skoda:-)) ale co Radomír, to mi uplne samo naskocilo k nim