dorota v Čechách se tyhle starosvetsky jména prave už delší dobu davaj, zvlášť v těch trochu alternativních školkách a školách se to podivnostma jenom hemží a je to bezva
Vše o těhotenství a dětech
Ja by som problém s výberom mena, chlapčenského ani dievčenského nemala, páči sa mi ich veľa. Z chlapčenských napr. Martin, Daniel, Tomáš, Šimon, Ondrej, Timotej, Michal, Benjamín, Matej.
Súhlasím s Eless, že k menám Teodor, Oliver by sa hodilo meno Alexander.
GarfieSamuel je samík, těch znám několik Potrefenáhusa a teda vlna Tadeášů a Tobiášů narozdíl od Matyášů ještě nepolevila. Ale já jsem právě spíš pro Matouše, no.
dorota s mým vysněným Mikulášem se teď v Čechách (nebo spíš Praze) roztrhl pytel a popravdě mezi vrstevníky mých dětí a menšími neznám akorát Cyrila, jinak všechna jména se celkem běžně používají.
Ale musím říct, že jsem nečekala, že mně tady skutečně inspirujte, ale pár jmen mně zaujalo. Dneska to sepíšu, ať máme zase co škrtat ![]()
Potrefenáhusa nejen na alternativních školkách. Když si vezmu, koho mají kluci na běžné sídlištní školce
Já vždycky říkám, že s tím přijdou hipsteři na Letné a za deset let to dojde na Moravu, třeba teď začaly ty Medy. (Doufám, že si to nikdo nevezme osobně).
Evaeva mne se totiž ty jména končící na -áš moc libej (ale prošel by mi jen ten Tomáš, muž je strašná konzerva)
jeste Barboru jsme měli uolne malinko, ale dite se skoro na Barboru narodilo, tak jsme ji vyřadili
Evaeva Jj, ale v těch alternativních školkách je ta koncetrace vazne hodně vysoká
Jsem zvědavá, co bude u nás, zatím jsme potkali na hřišti jen Lily a ta ještě do školky nepujde
Potrefenáhusa Tadeáš, Tomáš, Barbora sú pekné mená. Mne sa nepáčia divné, viaceré starosvetské mená a rôzne zahraničné ako Vanessa, Mia, Olivia, Nicolas, Lucas a pod.
Evaeva Samík je ale taky děsný!
Já znám spíš Sebíky (jako Sebastiany). Jako mně se to fakt líbí, to jméno, ale asociaci tam prostě mám okamžitou, na nějakýho vousatýho váženýho starce....a co třeba Max(im) nebo Eliáš? Já o těch jménech přemýšlela, jestli nenajdu třeba nějakou zajímavou inspiraci tady...třeba nejlepší kamarádi od syna se jmenují Taira a Valentino (a Inseong, ale to asi nechceš....). Ještě otevřu třídní seznam, třeba tam něco objevím! :-)
dorota Můj poloviční syn je Sam, ale teda jen Sam, zkráceně.
dorota Edkov a Vincentov uz par poznam, tiez sa u nas v niektorych kruhoch davaju starosvetskejsie mena. Poznam aj Svetozara, dve Mariny.
Evaeva u neteře v první třídě mají dvě Medy. To mě fakt překvapilo, vím že je to teď oblíbené jméno, ale přišlo mi pořád ještě vzácnější než Emičky a Sofinky.
U syna ve třídě překvapivě maj skoro samý úplně normální jména, skoro jak za mě. Kuba, Vojta, Jiřík, Vítek, Kačenka, Evička, Dan.
A držím palce, ať si prosadíš Matouše, to se mi líbí moc. Nebo Tobiáš by se mi ke klukům líbil. Nebo Kryštůfek ![]()
Garfie U nás ve večerce mají vietnamští majitelé děti Viet a Nam. Líbí se mi to.
Garfie mi samík nevadí, ale je fakt, že už máme olíka. Ale vadí mi Sameček, to už jsem taky slyšela
Sebíků je tu taky dost.
Potrefenáhusa u synů se v podstatě žádná jména neopakují a fakt to jsou různá zajímavá jména. Ani ty Tadeášové a Adamové se neopakují, ty snad ani nemají.
Potrefenáhusa kluci mají svátek jen měsíc ani ne po narozeninách. Už jsem říkala, že když dáme toho Matouše nebo Matyáše, co mají svátek na jaře, nebude to fér
Že v úvahu přichází akorát Mikuláš nebo Samuel, eventuálně Šimon, ten má svátek na vánoce, to si taky nikdo nevzpomene![]()
@Evaeva mně se k Theodorovi a Oliverovi Radovan líbí. (Ten Radoslav tedy moc ne, to je pravda. Ale pro mě to asi není důležité, hlavně když je pěkné.)
My teď v nových třídách potkali z těch neobvyklejších jmen holčičí jména Lia, Ráchel, Rebeka, Iman, Emily, Rút, chlapecká jsou takový ten mainstream, vybočuje asi jen Jeroným, a taky jeden Jareček.
Kan Viet a Nam, to je skoro jako Adis a Beba ![]()
žluťásek u dcery ve třídě mají taky relativně běžná jména - dvě Aničky, dva Kubové, Toník, Martina, Tereza, Tomáš..a pár nevšedních, Lily, Anita, Lucas. Dcera Anička zatím nejvíc kamarádí s druhou Aničkou
myslím, že proto, že si dokázala hned zapamatovat její jméno.
Pinot Noir Jarecek je Jaromir nebo Jaroslav? U nas v rodine se jednomu Jaromirovi rikalo Jarka. Jarka rekl, Jarka udelal... a jinymu Jařík. Cekam, kdy prijdou do mody jmena mych dedu, Jindřich a Leopold.
@KokoskaTeodor a Oliver. Takže žádný Jaromír nebo Honzík se moc nehodí
ten Albert by se vam vyslovene hodil, to je skoda:-)) ale co Radomír, to mi uplne samo naskocilo k nim![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY