Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 09:24

My jsme strašně nesportovní, mně je tenhle dřív organizovaného pohybu úplně cizí. Syn ani o nic zvláštního zájem neprojevuje. Ve školce by nejradši zůstal poslední, stačí mu kreslit s kamaradama kridama před bistrem, doma se taky nenudí, nejradši by jenom skládal lego a prokladal to pskem ... ještě se teda zamyslim, jestli je zanedbanej nebo ne, ale asi to letos ještě nechám bejt

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. zaří 2023 09:29

MP Meri ono bude nejspíš už skoro vše obsazené Takže máš vyřešeno.

Offline dorota
1239 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 09:36

eM Tak mená Hugo a Kvido sú u mňa kategória divných mien, ktoré by som nikdy svojim deťom nedala. Poznám dvojčatá s menami Krištof a Jerguš, to nie sú bežné mená na Slovensku (Krištof je za mňa OK, Jerguš sa mi nepáči).

Z mien, koré vníma ako exotické a zvláštne a ktoré by som tiež nedala deťom, sa u detí známych vyskytujú mená ako Vilma, Alma, Mia, Svetlana, Gréta, Leon, Hugo, Alan, Damián.

KokoskaKolegyňa má dcéru Janku (má asi 8 rokov). Na Slovensku sa meno Jana vyskytuje často v generácii 30+ a myslím, že som už stretla aj mladšie nositeľky tohto mena. Jedna kolegyňa je Jana (má niečo tesne nad 70) a spomínala, že keď ju mama chcela pokrstiť Jana, kňaz pozeral, že aké meno vybrali, bolo to na dedine na Orave a také meno sa na dedine vtedy veľmi nepoužívalo.

711990Meno Vendelín by som nikdy svojmu dieťaťu nedala, ako ho volajú? Má aj nejakú domácu podobu? Jedného Vendelína som poznala, učil ma na gymnáziu a bol to zvláštny. Aj Cyprián je u mňa kategória divné meno.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 09:37

nemyslim si ze by syn mal velmi pouzivane meno, no napriek tomu, v jeho triede, kde je ich 9, su az 3 s rovnakym krstnym menom dovtedy som totiz ine dieta s takym menom nestretla

MP Meri syn ma 6 a tiez je bez kruzkov. chcela som zistit ci nieco pohybove ponuka skola samotna ale asi nebude treba. poslednu vyucovaciu hodinu pred obedom kazdy den maju telocvik vonku (v telocvicni len ked bude zle pocasie) a potom su este poobede v druzine 1 hodinu vonku na ihrisku alebo prechadzke.

vcera mali v ramci druziny dokonca naplanovany 2 hodinovy vylet do lesa co je kusok od skoly a dnes sme davali drobne na zmrzlinu kam pojdu tiez pocas druziny ked budu vonku

Offline Potrefenáhusa
39065 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 09:37

dorota Venda 

Offline Pinot Noir
30065 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 09:38

dorota jsi tedy dost konzervativní

Offline Potrefenáhusa
39065 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 09:41

MP Meri naše chodí do sokola, tady žádný možnosti nejsou, i plavání jsem nasla až pro starší. Je tu hudebka, tu bych rada, ale na to je taky malá. U nás by ty tisice byly fakt vyhozeny peníze, ji trva půl roku než se rozkouka a je ochotna k nějaký činnosti, ten sokol je tak akorat 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. zaří 2023 09:42

dorotaKryštof se v Čechách dává celkem dost minimálně třicet pět let Miu vždycky chtěla ségra, jako třeba od třinácti let. Tenkrát nám to přišlo zvláštní, ale teď bych tak klidně pojmenovala vlastní dceru. Ale mám dojem, že na Slovensku se dávají jiná jména, která třeba přijdou netradiční a trochu zvláštní mně, jako Marian, Damian, Marcel,...

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 09:42

dorota viem o rodine kde maju deti tiez nie casto pouzivane mena: Pravoslav - 7, Svorad - 6, Svetlana - 2.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. zaří 2023 09:43

Potrefenáhusa se začátkem školky mi přijde lepší kroužků spíš míň, to děláte dobře. Podle mě navíc v té školce dělají skoro všechno, hudebku, výtvarku,... akorát ten aktivní pohyb mi přijde trochu osekaný, i když u synů cvičí každý den.

Edit: tady je velmi málo kroužků pro děti s rodiči starší tři let, takže jsem to brala tak, že by tam byla sama.

Offline continuity
43659 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 09:45

MP Meri s kroužky buď v klidu. Takové normální podněty jsou úplně v pořádku a že se syn umí zabavit sám je skvělé. Neházela bych mu do toho vidle tím, že na tu svoji hru už nebude mít energii a čas. 

Je to stejně asi jedno. Obě děti chodily na prvním stupni na kroužky, které nabízela škola a školka + skaut, protože je stejně jako u vás nikdo nezvládal nikam vozit. No a když vyrostly, jedno by si nejraději každý den zařídilo kroužky minimálně dva a druhé mi furt sedí doma. Hodit do mixéru a vylezou dvě průměrné deti.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. zaří 2023 09:47

continuity to měly moje ségry, dva kroužky denně od prvního stupně já tak tři týdně max. Ale to dělá to hudební zaměření, to máš hned dva kroužky týdně k jednomu nástroji.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. zaří 2023 09:48

Fyzioterapeutka nám říkala, že by měli mít ideálně 4 pohybové kroužky týdně, ve škole ještě víc. No to by do těch institucí už neměli kdy chodit

Offline Zuzuli
3880 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 09:48

Ja zatim seznam deti ve skolce projela jen velmi zbezne, ale hodne me zaujala Aloisie a Ezechiel. Jestli budu mit nekdy jeste dceru, chci Lojzicku! Akorat si na ni asi budu muset sehnat jineho tatinka, ten nas by to jmeno nerozdychal

A na zadne krouzky ted malou nehlasime. Myskim, ze letos uz tech zmen je se skolkou dost. Ale na pristi rok ma slibene ty tanecky. 

Offline dorota
1239 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 09:50

Evaeva Viem, že meno Krištof je v Čechách a na Morave bežné a používa sa dlho. Na Slovensku som sa s týmto menom bežne nestretávam.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 09:50

dorota rikaji mu Vendo. Ja myslim je to ted proste moderni, davat tyhle divnojmena. Ale ty teda jsi hodne konzervativni:D 

Vilma, Alma i Greta jsou nadherny jmena, zvlast ta Gretka

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 09:51

Zuzuli Lojzička!!! To je krasny

Offline žluťásek
8886 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 09:51
Reakce na Evaeva:

711990 Jindřich má dva starší sourozence, jeden je právě ten Vávra 

​Jindru s Vávrou znám já, ještě maj ségru? 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 09:51

Jinak Cyprian je vlastne kapr

Offline continuity
43659 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 09:51

Evaeva ji na Slovensku je to trochu jinak, co se týče jmen. Třeba Libor/Dalibor je celkem běžný, znám několik lidí toho jména. Rozhodně to mne starodávně nepůsobí.