Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10688 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 11:31

Pre Lukaska je hraničná tak ta 17 pre krúžok, ale už koniec.  On si doma potrebuje toho toľko porobiť. 

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 11:34

Mě ve školce zaujaly jména Jade, Leon a Babeta

Jinak syn dneska poprvé ráno při předávání nebrečel, tak jsem zvědavá, co se dozvím při vyzvedávání. Ale do školky chce, neříká, že by tam nechtěl, na fotkách vypadá vesele, tak snad to bude dobrý. 

No a kroužek letos taky nedáváme, školka bude plně stačit

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 11:36

Evaeva tento rok tu zacina gymnathlon, rozmyslala som, ze mladsieho prihlasim tam. Ale tych najmensich dali az na pol 6, to je pre nas tiez neskoro. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. zaří 2023 11:39

Mrakoplas tady v okolí je asi na čtyrech školách, to se dá vybrat. Půl šestá je u nás už taky moc, ta pátá je tak hraniční. Zvlášť pro malého, který kvůli školce vstává minimálně o hodinu dřív. Já teda počítám, že tam budou chodit jen letos, jiné cvičení, kam by mohli oba dohromady tu není. Jinak mi to přijde zbytečně drahé.

Offline Kokoska
33973 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 11:46
Reakce na Evaeva:

Kokoska mi teda Iveta kapustová přijde úplně normální. 

​Ale jo, nic na tom není. Jen v tom kontextu, jak ten chlap pořád vykládal, jak skvěle to vybrali k příjmení a jak to zní světově (příjmení měli německé) a celkově jak je to úžasné jméno, tak to pak byla taková úsměvná situace.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. zaří 2023 11:50

Kokoska Tak to věřím

Offline Zuzuli
3549 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 11:53

Aranel ja mam bratrance Cyrila, takze to je uz tricatnik a tehdy to bylo fakt hodne neobvykle jmeno, a tomu rikali Círa. Hodne se mi na tom jmene libi, ze vlastne vybizi k oslovovani zakladni verzi. 

Offline Sedmá z devíti
příspěvků moje polička 08. zaří 2023 11:59

Co Oliver? Znáte nějakého? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. zaří 2023 12:06

Sedmá z devíti jednoho mám domaMezi dětmi je to poměrně časté 

Offline Zuzuli
3549 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 12:11

K tomu rozdilu jmen mezi Slovenskem a Cechy me napadla jeste jedna historka. Moje mama se narodila v roce 67 ve Vimperku a rodice ji vybrali jmeno Denisa. Tamni matrikarka jim ale tohle divne nezname jmeno odmitla zapsat, ze ho nema v seznamu a tak ho pouzit nesmi. Tehdy jim pribuzni ze Slovenska museli poslat slovensky jmenn kalendar, aby babicka s dedou mohli na matrice argumentovat, ze to je jmeno ze Slovenska a kdyz jsme tedy se slovaky jeden narod a stat, tak prece muzou pojmenovat i sve dite timhle jmenem. Mamka pak rikala, ze snad az do roku 2000 zadnou dalsi Denisu nepotkala a vzdycky se vsichni divili, jak se to vlastne jmenuje. 

Offline Tabea
7490 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 12:23

Evaeva hodím ti do placu ještě "bavorský" jméno Korbinian. Viděla jsem ho i v páru s dvojčetem Kilianem. 

Offline dzizisketa
8733 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 12:38

Evaeva 

Teď jsem si vzpomněla, že spolužaččina sestra má malého Floriána. To je taky krásné.

Offline dorota
1206 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 12:50

dzizisketa Florián je pekné.

Offline Len
2668 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 12:52

žluťásek Meda se mi vždycky líbila a potkala jsem za ty roky jednu jedinou. Po tom, co Meda Mládková oslavila 100. narozeniny se to nějak rozšířilo a nadšení mě přešlo. Teď je vídám všude.

Offline Len
2668 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 12:55
Reakce na Evaeva:

moora na tohle jsem úchylná já potřebuju domáckou dvouslabičnou variantu. Takže Jáchym (Jáša), Filip (Fíla) a podobně se mi nelíbí. Ale jste tu boží, nakonec třeba to dítě nebude beze jména.

​Tohle byly moje top klučičí jména. Ale ty zdrobněliny, co píšeš mi přijdou odpudivý a nikdy bych je nestrpěla! Jáchym bohužel neprošel přes muže. Takže já ti radši jméno radit nebudu.

Offline Zina
6317 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 13:17

Mně se teď na jednom chlapečkovi zalíbilo jméno Vítek, to už jsme hodně dluho neslyšela. Jinak na písku potkáváme hlavně Sebíky, Tobíky a Maxíky, to samé teď platí pro skupinku, nejexotičtější jména na nástěnce jsou momentálně Josef a Karel.

A ad kroužky, DS máem jen na pár dní a jenom dopoledne, takže jsme to chtěla doplnit 2 kroužkama, protože od listopadu do února to na hřišti nebývá vždycky ideál, a hlavně jakmile je jenom trochu horší počasí, tak jsme tam sami.

Offline sebestova
15 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 13:26
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. zaří 2023 13:27

Len no jo, ale jak jinak jim říkat. Jasně, miminku klidně řekneš Filípku, ale křičet to přes celé hřiště už není moc komfortní. Nebo mu tak budou říkat kamarádi, až budou hrát fotbal třeba. Já právě spoustu těch jmen vyřadila kvůli těmhle patvarům (jako skoro dospělý kluk Dáda - David), abych pak měla teouše

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. zaří 2023 13:27

Zina Vítka vždycky hrozně chtěla mamka

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. zaří 2023 13:30

Zina jo, v ty zimní měsíce se vždycky děti z hřišť vypaří. Mým dětem to teda nevadí, ale já dýl jak hodinku v tom počasí taky nedám (a to ještě se zaťatými zuby), kroužky jsou i moje metoda, jak to přežít. Hlavně ty tam budeš asi s ním, ne? To je jiné než po školce, kde je dítě bez rodičů, ho ještě strkat někam samotného.