Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18254 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 09:53

Evaeva wtf 4 pohybovy?! Jako kdy?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. zaří 2023 09:53

žluťásek jojo, starší 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. zaří 2023 09:55

continuityLibor a Dalibor na mně nepůsobí starodávně, ale je fakt že spíš pro generaci mých rodičů, dítě takové asi neznám, ani svého vrstevníka.

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 09:57

711990

To podle mě platí pro děti, se kterýma rodiče nejdou ani na hřiště. Moje děti na prvním stupni přišly do obýváku a automaticky začaly skákat po pohovce. Dodnes lezou na horní postel mimo rebrík a směrem dolu zásadně skáčou. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. zaří 2023 09:58

711990 no přesně, jsem ráda za jeden a to ještě vím, že mám výhodu a můžu být u školky nejpozději ve tři klidně (doufám, že to vydrží). Taky ty děti mají i jiné zájmy, že. Jako vychází to z toho doporučení dvou hodin pohybu denně, z toho jedna by měla být fakt že se zadýchají. Akorát teda část prostě musí absolvovat v té školce, vždyť i ty děti potřebují nějaké volno.

Offline žluťásek
8784 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 09:58

Evaeva Praha je malá :) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. zaří 2023 09:59

continuity moje děti skáčou na gauči spíš když jsou unavené. U nich to bývá známka přetažení, kdy už se nejsou schopni soustředit třeba na kreslení nebo lego 

Offline notna
8998 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 10:00

Zuzuli Lojzička se mému muži taky nelíbila. Pak jsem tak pojmenovala dceřinu panenku. Panenka byla velmi oblíbená a dcera jí jeden čas měla pořád sebou. Lojzička jmeno u nás tak zdomácnělo, že to muži už přijde jako úplně normální, obyčejné jméno . Teď by asi prošla bez problémů

Offline Vari
2146 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 10:00

eMJa chtela pro dvojcata Sasu a Lexu, ale to mi neproslo :-D.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. zaří 2023 10:00

žluťásek jo, je. To je hezké, kluci jsou spolužáci mých dětí a Vávra je momentálně nejlepší kamarád olíka.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. zaří 2023 10:00

Vari přesně, Adam a Eva by bylo trapný

Offline Zuzuli
3549 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 10:03

dorota ja jsem vybirala jmeno pro dite ze seznamu oblibenych jmen z doby prvni republiky. Nez se tam dostal do popredi Klement a Ivan (a ac vim, ze Alexandr je recke jmeno, mam toho Sasu taky zafixovaneho do ruska a v kategorii fakt ne). A ty seznamy jsou temer totozne s oblibenymi jmeny posledni dekady. Mikulas, Eduard, Theodor, Irena, Marie, Anna, Antonie, Helena... Ta jmena jsou krasna, nadcasova, staletimi proverena a krasne jak pro male deti, tak pro babicky a dedecky. Ja jsem vlastne moc rada, ze doba, kdy v kazde tride byly dve Jany, tri Honzici, dva Petrici a ctyri Martinci uz presla. My mame celkem beznou Karolinu, ale nasi kamaradi maji treba Elfridu, Benedikta, Vileminu, Vita, Theodora, Violu, Medu, Antonii, Luisu, Mikulase, Eliase, Eleonoru, Ninu, Matyldu. Moje tri netere jsou Stella, Ester a Tara. 

Offline dorota
1206 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 10:06

Pinot Noir Áno, pokiaľ ide o mená, som konzervatívna, páčia sa mi mená ako Anna, Hana, Katarína, Barbora, Nela, Paulína, Daniela, Dorota, z chlapčenských Martin, Tomáš, Timotej, Šimon, Daniel, Ondrej, Michal, Matej. Viaceré z nich sú medzinárodné, aj keby sa dieťa rozhodlo žiť v cudzine, nebol by problém s výslovnosťou mena. Viem si predstaviť, že by som dala dieťaťu aj niektoré na Slovensku v súčasnosti menej bežné meno, resp. nie také frekventované (Tadeáš, Jonáš, Julian, Viliam, Soňa, Viola, Ľudmila, Magdaléna), ale tie, ktoré som spomenula vyššie, nie. Niektoré mená mi pripomínajú niektoré osoby a cez tie asociácie sa nie vždy dokážem preniesť. Proste divnomená nie sú pre mňa.

Offline dorota
1206 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 10:07

711990 Grétka mi znie strašne tvrdo, neznie mi dobre kombinácia G + R na začiatku mena.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. zaří 2023 10:09

dorota třeba Nela se v Čechách skoro nedává a Timoteje jsem potkala přesně jednoho napříč všemi generacemi. A líbilo se mi, ale muž byl dost rezolutní To jsou zajímavé rozdíly.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. zaří 2023 10:15

dorota to má muž jako podmínku, aby to fungovalo i v zahraničí, takže žádné Ř a podobně 

Offline Zuzuli
3549 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 10:17

Evaeva trochu mi u tech rozdilu Slovensko versus Cesku (Moravu posoudit nedokazu) prijde, ze je poznat, ze tady bylo hodne zastoupene nemecke obyvatelstvo a do tech jmen se to propsalo. Takze tady je beznejsi ten Eduard nebo Vincent, zatimco Timotej je celkem exotika. Ja miluju prochazky po starych prazskych hrbitovech, jmeno pro dite jsem vybirala tam

Jeden muj pradeda se jmenoval Vincenc, muj deda je Emanuel, babicka byla Irena. A sourozenci meho druheho dedy se jmenovali Kvido, Odon a Ida

Offline viktorka_od splavu
48804 příspěvků moje polička 08. zaří 2023 10:20

dorota zrovna dorota je u nas divnojmeno, spis i nadavka

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. zaří 2023 10:23

viktorka_od splavu nadávka už dávno ne, ale když jsem to zmínila před babičkou, tak jí omývaliAle dorky znám minimálně tři, i v mojí generaci (všchno nejsou teda doroty, ale i dory)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. zaří 2023 10:24

Zuzuli ano, určitě. I ty jména, co já vnímám jako populární mezi romy, jsou asi převážně maďarská a na slovensku mnohem běžnější.