Tak po tydnu ve skolce musim rict, ze sice rano predavam brecici dite ucitelce do naruce a zdrham, ale pak si vyzvedavam naprosto spokojene dite, co tvrdi, ze skolka je super a ma tam kamarady. Tohle vedomi mi ty rana dost ulehcuje
Vše o těhotenství a dětech
Zuzuli to je zajímavý, já povazuju denisu za naprosto běžný jméno a znám jich několik, narozených kolem r.80, v ty dobe to bylo myslím i docela módní jméno
Len no jo, ale jak jinak jim říkat. Jasně, miminku klidně řekneš Filípku, ale křičet to přes celé hřiště už není moc komfortní. Nebo mu tak budou říkat kamarádi, až budou hrát fotbal třeba. Já právě spoustu těch jmen vyřadila kvůli těmhle patvarům (jako skoro dospělý kluk Dáda - David), abych pak měla teouše
teď jsem byla na hřišti a volali přes cely hřiště na Matyáše Matyáši a na viktorku viktorko, zkratky žádný
ja jsem tu zkraceninu fila slyšela asi až jako dospěla, všem Filipum, včetně zakladky, se říkalo jenom Filip
Evaeva ja pres cele hriste vzdycky rvu karolino
ii kdyz tech domacich osloveni mame fakt hodne, vetsina me jeste v tehotenstvi ani nenapadla. Akorat teda Davidovi jsme uz ve skolce rikali Davide, zkratku Dada jsem znala jen od Dady Patrasovy z Kuratek, nebo jak se to za nas jmenovalo![]()
Evaeva Presne, ja si taky rikala, ze Alice nejde moc zprznit, takze mam doma Alouše. :-D
Potrefenáhusa Zuzuli jo, to má každý jinak. Já ty divné tvary znám spíš z kolektivu, ale zrovna Jáša se používá dost a pro mě je to hrozný ![]()
Evaeva Jo, já tam taky klepu kosu, což mi připomíná, že jsme si chtěla na tuhle zimu koupit pořádnou bundu (vloni mi půjčila svojí kamarádka, co má dvě podobný, a bylo to v ní super). U vás asi pomůže, že jsou dva, tak tam můžou blbnout spolu?
Jinak máš pravdu, na kroužku budu s ním, takže kdyby ho bavilo místo toho zadarmo doma stavět trať, tak bych se vůbec nezlobila.
Ale chci ti poděkovat za tip s těmi DDM, oni tu fungujou tak nějak napůl v utajení, že jsme doteď vůbec netušila, že tu nějaký máme. A zatím je na ty jejich kroužly malý, ale od 3 let už tam pár věcí mají a pár věcí se mi tam líbí.
Evaeva jasu znám jen jednoho Jonáše
Evaeva Ty zkratky to v nekterych pripadech fakt nechapu, znam Lauru, ktere jeji matka rika Lajča. Mne to prijde skoda krasne jmena takto komolit.
Potrefenáhusa aha, vidíš, ty já zase slýchám ve variantě Jóňa
Černá kočka já znám Lálu, to je snad ještě horší
Vari Ja jsem ted napsala, ze to komoleni jmen nemam moc rada, ale zase chapu to domaci pojmenovani tvorecka, ktery treba zrovna pacha alotria
.
Zina jo, ty DDM jsou skvělé. U nás mají kroužky už od mimin, pestrou nabídku pro větší a fakt za pár korun. Přes rok taky pořádají různé akce na vánoce a den dětí,... a později oceníš příměšťáky. Přijde mi fajn, že dítě pak už zná to prostředí a třeba ty tábory akceptuje líp než něco úplně nového.
Evaeva já se koukala do ddm ve vedlejším městě a tam jsem naopak nic pro tříleté dite nenašla :-(
Potrefenáhusa tady v praze je to asi lepší, taky záleží koho zrovna seženou za učitele. Většinu těch věcí vede stálý tým, ale některé kroužky byly třeba jen jeden rok, hlavně takové ty nové jako parkour. U nás je vyloženě přeškolní oddělení, kde je DS, cvičení od 6m snad a mateřský klub od 1 roku. Ale taky fungují pro 50 000 MČ no.
Evaeva tadyty taky ty cvičení maj, ale to my chodíme do toho sokola
(teda chodí tatínek
)
My tady máme i přímo ve městě taky takový malý zařízení, zrovna včera jsme se byli podivat na zahájení, ale maj teď přesně jeden kurz, kterej by se mi fakt moc líbil a mladší je malá a starší už bude ve školce
Potrefenáhusa sokol zase není u nás, resp. už je to třeba 15minut metrem.
Však ti malá doroste a budete mít kam chodit.
Evaeva U nás je Jácha - Jáchym, Jonda - Jonáš, Filda - Filip. Nevadí mi to.
Evaeva no u nás taky není, je v sousedním městě
Potrefenáhusa jasně. My tu máme všechno pěšky, i to kojenecké plavání, takže sokol 15 minut metrem je prostě daleko![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“