Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline EDITH4B
2118 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 09:43

Kan Makara rodičů jsem se pochopitelně zeptala.Ovšem odpověď jsem nedostala.Tak sonduju zde.Doufám v tip na nějaký hit

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2023 09:47

EDITH4B v roce je to ještě mimino, záleží, co ho baví. Pěkné jsou minipedie nebo hrající knížky od axiomy, hmatové knížky,... ale ne všechny roční děti knížky baví. Kolik chceš investovat? Moje děti si po roce začaly hrát s modelínou třeba.

Offline Potrefenáhusa
38114 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 09:50

Já trochu navazu - prosím vás, co mate ty děti dvě, je dobrej napad věc ala utukutu spectra, nebo budou mít furt skripnuty prsty navzájem a budou se na tom zabíjet? 

EDITH4B

Starší měla hodně rada takovýho retro drevenyho tahaciho bubnovaciho pejska nebo různý hracky, co dělají randal, jednoduchý obrazkovy knížky, malinko později Hmatej a najdi 

Offline Potrefenáhusa
38114 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 09:53

Už má nudli i mimino, ze starší porad teče jak z kohoutku, takze aplikaci na omlouvání ze školky vyzkousime rychlejc než jsem doufala

Offline EDITH4B
2118 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 09:53

Evaeva Potrefenáhusa super děvčata! Děkuju za tipy,od toho už se můžu odpíchnoutMalej je hodně čilej a zvídavej.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2023 09:57

EDITH4B v tomhle věku jsou fajn i různé zatloukačky nebo kuličkodráhy s velkými kuličkami, ale určitě bych si zjistila, jestli tu věc už nemají.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2023 09:59

Potrefenáhusa no aspoň se vyhnete plačícím dětem v prvních dnech. Ale asi přijdete o adaptační týden, jestli se u vás něco takového dělá. Ale u nás většina rodičů stejně za deset minut prchla, nikdo tam nezůstával do svačiny.

Offline Pinot Noir
29239 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 10:04

EDITH4B přidám ještě různé zvukové hračky/knížky od Fisher Price a u nás se hodně užily věci do vany - vodolepky, roboryby, sady kelímků...

Offline žluťásek
8784 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 10:11

EDITH4B syn dostal k prvním narozeninám mimo jiné kyblík kostek s otvory na vhazování podle tvaru, to byla velká trefa. Miloval knížky Minipedie od Svojtky, s hybacimi obrátky. Jsou hodně pevné, snesou i nesetrne zacházení. A pak měl ještě rád magnetické kostky, zpočátku neuměl stavět věž, ale spojoval si třeba dvě kostky k sobě, narozdíl od dupla to zvladnul sám. 

Offline EDITH4B
2118 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 10:12

Pinot Noir právě jsem objednala nějaké zvukové knížky od axiomy Hračky do vany jsou taky fajn tipy.

A jinak zjišťuju, že byť už jsou moji potomci odrostlí, hračky jsou v oblibě stejné jako frčeli u nich.

Offline EDITH4B
2118 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 10:15

žluťásek taky děkuju za rady Přesně v to jsem doufala.Že se mi sem nahrnou nápady a já něco vyberu.Tak už mám jasno.

Všem děkuju!

Offline Potrefenáhusa
38114 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 10:37

žluťásek u nás byly ty tvary v oblibě až tak kolem dvou let a jen chvilku, ale naše dite nerado ty marný pokusy a tady jich bylo mnoho , takže to zacala strkat dovnitř, až když už to uměla 

kelimky ve vane miluje porad 

Evaeva obavam se, ze většina rodičů si vyšťavila volno tím neplanovanym prodloužením o tyden. Já jsem měla v plánu ji tam ty první dny nechávat jen chvíli, u nás zas je to trochu komplikovaný s tím miminem, který buď musím vlacet sebou, ale pak mi chybí naruc pro starší nebo si musí muž vzít volno v praci

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2023 11:12

žluťásek ty nevíš, co je to nešetrné zacházení Po mladším jsou všechny minipedie poškozené, knížky s odklápěcími okýnky používal až tak od 2,5 a ještě teď občas něco utrhne. Což teda není vina těch knížek, ty jsou super

Potrefenáhusa moje děti to vhazování moc nebralo. Podle mě si v tom správném věku s hračkami ještě nehráli a pak už zase byli moc velký. Ale zrovna včera starší do krabice vyřezal otvor a házeli do toho tyčky ze stavebnice dobrou půl hodinu, ve čtyřech a šesti

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2023 11:17

Potrefenáhusačást dětí bude mít maminky doma se sourozenci. Ale u nás chodili rodiče s dětmi do třídy v podstatě jen ten první den a jen na chvíli, přestože v tom prvním týdnu tam můžou být do svačiny. Spíš je vyzvedávali v těch deset. To zvládneš, ne? Počkáte s malou venku, jestli budeš ráno vodit ty. Ale třeba to nebude potřeba, u nás volají sami, pokud máš přijít dřív. Ale ze všech dětí tam spal jen jeden kluk, který byl už v pátek 1. Jsem zvědavá, jak to bude příští týden, mladší zatím spánek odmítá.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2023 11:18

EDITH4B to víš, že jo, děti jsou pořád stejné. My máme spoustu těch hraček pro nejmenší po mně nebo malé ségře (té už je teda 14)

Offline Pinot Noir
29239 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 11:21

Evaeva

To mi připomíná, jak jsem připravovala pro Viktora ty ergoterapeutické aktivity, všechy ty rýže, těstoviny, mouky, házení bambulí do vody, lámání špaget a tak, jak si to vždycky nejvíc užil ten předškolák.

Offline MPLee
3021 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 11:26

EDITH4B co vodní hračky do vany od yokidoo? Nebo bych klidně koupila už první duplo. Od Djeco Topanifarm, malou nebo velkou tatru. Zvukové knížky od axiomy, pěknou má teď svojtka se zvířátky. Jsou v ní reálné fotky, zvuky zvířátek a jejich srst na hmatání. Dcera měla ráda i poano od baby einstein a syn teď (11m) miluje hračky od fat brain toys. Nebo navlíkací pyramidu. 

Offline žluťásek
8784 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 11:29

Evaeva Pinot Noir já myslím, že mě bavilo chystat tyhle aktivity synovi hlavně proto, že jsem si s tím prohrála i já :-))

Včera jsem měla v knihovně program na festivalu, součástí byla sensory play - jakože kompost se žížalama, který měly děti najít a roztridit podle barev. Kompost byly proužky papíru ze skartovačky, žížaly chlupatý drátky. Děti se na to vrhly jak blázni

Offline MPLee
3021 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 11:31

Potrefenáhusa máme spectru a zatím celkem bez úhony. Ale máme jí aspoň na pěnový podložce, ať skřípnutí tak nebolí. Jen se z ní pořád navzájem vytlačujou a ječí. Ale to u všech hraček

Offline EDITH4B
2118 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 11:58

MPLee už mám vyřízeno.Dvě zvukové knížky od axiomy, zatloukání a prstové barvičky.

Děkuju ještě jednou za nápady a tipy.Jsem ráda že už mám nakoupeno .