Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38114 příspěvků moje polička 09. zaří 2023 10:45

Evaeva chleba s maslem a zeleninou nebo ty loupaky jsou tam psany taky 

pancelka včera rikala, ze jim ty pomazánky smaznou nožem, když nechtěj, ze jim to většinou stačí ke stesti a zvykaj si přitom na chuť,  no, jsem zvědavá (po třech letech pestryho jídelníčku a ochotnyho stravnika ji teď obligátní suchy testoviny, suchej chleba, suchou rejzi, šunku nebo sýr/plátek másla zvlášť do ruky...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2023 10:50

Potrefenáhusa jojo, u nás je taky takhle stahují. A chtějí teda, aby ochutnali. Možné je všechno, starší syn jí ve školce téměř vše, doma rozhodně ne (třeba čočku, špenát, ty pomazánky), zatímco mladší si tam vybírá úplně stejně jako doma a to tam byl týden.

Offline Tabea
7490 příspěvků moje polička 09. zaří 2023 10:50

eM Brecheisen

Offline 711990
18254 příspěvků moje polička 09. zaří 2023 10:50

Potrefenáhusa Evaeva tyjo tak smaznuty by to Tonda stopro nejed. U nas si mazou sami, takze si to dava rovnou suchy...ale ted prej jedl chleba s hummusem a snedl tri, tvrdil...

Offline Potrefenáhusa
38114 příspěvků moje polička 09. zaří 2023 10:51

Pinot Noir a můžete si pro to jídlo přijít a odnest si to domu? To se včera u nás řešilo, protože přihlášené dite nejde odhlasit ze stravování (v případě těch adaptacnich dnů, kdy půjde domu už třeba po svacine) a nepřihlášené dite tam mít nemůžou 

Offline Potrefenáhusa
38114 příspěvků moje polička 09. zaří 2023 10:53

711990 já jsem zvědavá, co udela kolektiv (a ze se možná bude stydět rict) 

ale doma slavime úspěchy, od fuj, ble jsme se pres Dekuju, ble dostali k Dekuju, už ne

Offline Pinot Noir
29239 příspěvků moje polička 09. zaří 2023 10:56

Potrefenáhusa to asi ne, to by mě teda vůbec nenapadlo, takhle se domáhat jídla. O těch svačinách to byl vtip. Jinak u nás stačí omluvit dítě ráno do 8:00 a jídlo platit nemusí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2023 10:59

711990 u nás si mažou sami jen ve středu a určitě ne ty prťataAle s pomazánkou kluci problém nemají, jedí i ty, kterých by se doma nedotkli tyčí. Mladší tam odmítá čočku, bramborovou kaši, všechny ty čerstvé zeleniny,...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2023 11:02

Potrefenáhusa u nás si můžeš vyzvednout jídlo akorát za první den nemoci, pak to prý nepovoluje hygiena (netuším proč). Ze stravování se jinak odhlásit nemůžeš, ale když nespí, dostávají odpolední svačinu domů. Podle mě to není moc dobrý systém, snaží se nedávat úplné hnusy a tím pádem se nevejdou do těch 6! korun, které jsou na svačinu.

Offline Potrefenáhusa
38114 příspěvků moje polička 09. zaří 2023 11:09

Pinot Noir jo, pro mě to přitažlivý docela je, nemuset vařit. Ale ptal se teda někdo jinej

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 09. zaří 2023 11:24

K těm jménům, vydala Malá jazyková knižnice vr 1985 knížku, Jak se bude jmenovat, autor PhDr Miloslava Knappova CSc. Možná ji seženete někde v antikvariátu. Všechna jména tam nejsou, třeba moje Maxmiliána. :D

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 09. zaří 2023 11:32

EvaevaNaše děti chodí, když je ta druhá nemocná. Ale dělám to jen kvůli sobě:D, že ony jakoby spolu dělají doma bengál, když je doma jedna sama je to v pohodě. Docela chodí ochotně, jsou tak zvyklé, ještě k tomu udělám nějaký cirkus, když musím zůstat s tou nemocnou, že do školky vyprovodí děda a jestli to zvládne, jak mu musí všechno říct a aby tam nic nespletl, aby tam trefil...a ony se zaměřej spíš na něj:D

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 09. zaří 2023 11:34

Potrefenáhusa My můžeme také jen první den, pokud nestihneme odhlásit. Ale je to za pár korun a upřímně, kdo s nemocným dítětem tam má jet...podle mě tam nikdo nikdy pro jídlo nebyl;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2023 11:37

Karja oni by si spolu naopak vyhráli, ale hlavně teď ze začátku bych potřebovala, aby si tam mladší zvykl. A taky je pro to zdravé dítě samozřejmě lepší, když se dostane ven aspoň se školkou. Ráno vodí muž, takže tímhle směrem to bohužel neuhraju.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2023 11:39

Karja u nás to prezentují, že se třeba zastavíš cestou od doktora. U nás je teda 90% dětí z nejbližšího paneláku, takže to nereálné není, to jsou rodiče za 10 minut zpátky. Já tam nikdy nebyla

Offline DruI
5345 příspěvků moje polička 09. zaří 2023 11:39

Karja No tak já přiznávám, že když mi dceru vyreklamovali hned po dopolední svačině, že dělá scény, tak ať si ji odvedu domů, tak jsem pro ten oběd nakonec došla, protože jak jsem nepočítala s tím, že bude jíst doma, tak by asi byla o chlebu a vodě :o)

Offline brrr
12067 příspěvků moje polička 09. zaří 2023 11:40

Evaeva Ty obědy bývají dotované, ale dotace se vyplácí jen na přítomné dítě. První den nemoci si ho můžeš vyzvednout, protože už je uvařený. Další dny by to třeba u nás taky šlo, ale už za plnou cenu.

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 09. zaří 2023 11:41

Evaeva Jo, no u nás je přesně vymezeny čas, navíc jdeš k nějakému speciálnímu vchodu. Hele mám to 100m a nikdy jsem pro ten oběd nebyla:D

Offline DruI
5345 příspěvků moje polička 09. zaří 2023 11:42

Evaeva Pokud má dítě kdo nějak rozumně odvést a vyzvednout, tak bych ho do školky dala. Jednou teda takhle dcera uvízla doma se mnou, protože jsem si udělala něco s kotníkem a muž by ji sice ráno odvedl, ale vyzvedl by ji až v pět a to už by zase nezvládla ona.

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 09. zaří 2023 11:43

EvaevaJa si myslím, že by to ti kluci už mohli pochopit.