Malenge navíc chytrou a pečlivou jedničkářku
vždyť jí tam můžou šoupnout kdykoli během roku, když by se ukázalo, že nestíhá.
Vše o těhotenství a dětech
Lamicka moc vám držím pěsti, ať to vyresite, protože tohle je proste wtf, slusneji to neslo, pardon.
Lamicka To je dost hrozné. Hlavně mě udivuje ten velký rozdíl ve skupinách.
Evaeva lezouci miminko ne, ale lezouci řvoucí jo a já vim, co to naše dovede
plus teda furt mám ve vyprávění, proč musí do školky, trochu logickou díru
(prezentuju to tak, ze když jsou dětem už 3, začnou chodit do školky, mimina jsou na to moc malý)
Tak to já dnes musela vytáhnout kalibr, že docházka předškoláků je dána zákonem:D. Tak to si naštěstí nechala vysvětlit:D Ale ptala se úplně na nás všechny, co jako děláme, vcetne babičky a dědy, proč nemůže bejt jako doma teda s dedou, když nepracuje![]()
Karja teda ta je chytrá jak opice! U nás zatím vždycky stačilo, že se tam naučí nové věci a v zimě je doma větší nuda, spolu s mým neoblomným postojem, že do školky půjdou. Horší je to teda s tím spánkem, to bude ještě oříšek s mladším. Starší už chodí do školky rád, i když doma s bráchou je taky spokojený. Stačila by mu teda docházka tak třikrát týdně. Ani je moc nezajímá, co dělám já. Což je teda dobře, o prázdninách jsem v běžný den odpracovala snad víc hodin než teď![]()
Tabea V české škole jsme dostávali seznam pomůcek na konci školního roku, to byl sen!!! Tady se objeví na netu cca týden, dva před začátkem školy, ale dolaďuje se v průběhu a nejlíp do druhého dne, tak to by mě taky mohlo štrajchnout, naštěstí dcera už si byla věci nakoupit s kamarádkou sama (a dokonce po mně ani nechtěla peníze a koupila si to z kapesného, dost překvapila).
Já jsem teda na konto jmen otevřela seznamy spolužáků dcery a když vynechám nevyslovitelná čínská a korejská jména, kterých máme většinu, tak použít by se dalo z klučičích Ammar, Kevin, Aiden, Rui, Altemir, Elma, Liam...třeba Altemir se mi líbí dost, ovšem celým jménem se jmenuje Altemir Souta Kawabata Telbayev. :-)
Lamicka No hele, ale zase tohle už je docela silný argument, který máš v ruce. To bych asi řešila opravdu u ředitelky, domluv si schůzku. Jinak je to fakt děs, četla jsem to se zpožděním, tak jsem už ani nereagovala, ale držím pěsti!
Mohučanka No protože když máš ve škole dvě děti, jsi se stejným časem nahraná. Podle mě vychází z toho, že matky prvňáků bývají nejčastěji na mateřské, proto mají schůzky nejdřív. U nás hromadné schůzky byly snad 2x za celou základku, jinak jsme měli vždy jen konzultační hodiny od tří do pěti. To bylo fajn, ale zase se na ně nedalo objednat předem, takže jsi tam mohla stát jak trubka ve frontě...Jinak na ty schůzky pochopitelně nemusíš, stačí tam mít spojku, slušná učitelka dokonce shrne probírané a pošle to e-mailem.
Garfie to jsem si taky myslela, obojí...ale tím pádem by byli nahraní všichni od třeťáků vejš, kteří mají všichni třídní schůzku v pět a taky co až budu mít ve škole mladší dceru, a ne starší? Tj. budu chodit do práce...
No korunu tomu nasadil ranní email od paní učitelky, že třídní schůzka se koná o týden později (ve čtyři hodiny) a že nemá žádné nové informace, ale ráda nás všechny uvidí
odepsala jsem jí hned, že jsem zmatená, třídní schůzka každý týden snad není nutná, zvlášť když nám nemá co říct ![]()
Mohučanka Tak na to se vyprdni, formulace "nemám žádné nové informace, ale ráda vás všechny uvidím" znamená v překladu "vedení rozhodlo, že budou schůzky, fakt nechápu proč a rozhodně tam nemusíte chodit, ušetříme si všichni nervy a čas, ale nemůžu vám to napsat naplno."
Věř mi, jsem z učitelské rodiny a jedna z nejlepších kamarádek je učitelka na první stupni.
Garfie ok, díky!! Já jsem prostě příliš zodpovědná a všemu věřím ![]()
(Vedení znám, je mu to podobné.)
Lamicka určite choď za vedením. Na našej škole si neviem predstaviť, že by takáto situácia nastala, na susednom gymnáziu úplne.
Sportovkyně a matky sportovců, je pro dítě ve čtvrté třídě moc mít 2x týdně trénink atletiky v délce 1,5 hodiny a k tomu jednu týdně hodinu gymnastika (nezávodní a nesoutěžní)? Doteď chodila dcera jen 2x týdně na tu gymnastiku. Pohybově je šikovná a rychlá, nějaký dovoz a odvoz zatím neřeším, to zvládne i sama. Jiné kroužky nejspíš mít nebude, školu mívá max. do 13.30, družinu už letos nemá.
JankaMnemyslím si. Když jsem chodila do atletiky já byl trénink 3x týdně tu hodinu a půl. A řekla bych že ta hodinová gymnastika je možná náročnější než ta 1,5 hod atletika. Dcera chodí taky na tři pohybové kroužky. Nemyslím si že to bylo přetěžování. Ale možná to zkusí a uvidí.
JankaM podle mě ne. V mém atletickém klubu mají takhle velké děti taky dva tréninky, plus další dobrovolný. Ani jedno z toho nejsou jednostranné sporty, třikrát týdně tenis by mi asi ok nepřišel. Spíš bych si zjistila, jak jsou tréninky vedené, jestli se rozehřívají na začátku, protahují se,...
JankaM Já bych se toho nebála. A to říkám jako matka nesportovců. :-) Když budeš mít pocit, že je toho na ni moc, tak prostě něco zrušíš.
Dnes byl syn poprve ve skolce. Vsechno dobre do okamziku, kdy zjistil, ze tam s nim nebudu. Nastesti pani ucitelka pochopila situaci, chytla ho a ja prchla. Byla jsem jako na trni, ale syn ty 2,5h dal. Slzy nebyly zadne, ale nastvany byl dost a kdybych mela cekat na jeho dobrovolny odchod do tridy, tak cekam asi doted. A taky bylo vtipne, ze jsem si celou dobu rikala, ze skolka je dobre punk. Posledni info v cervnu, mail zadny, na strankach jen obecne info. Tak jsem si rikala, no asi cekaji, ze si vsechno budeme pamatovat
. No a dnes jsem se dozvedela, ze veskere info pres Twigsee. Coz je asi fajn, ale zapomneli na syna a pristupove udaje jsem nedostala. Takze jsem dneska vyfasovala pristupove cipove karty, seznam potrebnych veci na prvni den
a informaci, ze ve ctvrtek jsou schuzky. Apristup do te aplikace mi doufam taky poslou.
Tak to zjevněnení tak, že máme nejedlý dítě, jenom jsme mu doteď dávali blbý věci :-D

Zina Mame to stejne, na dovoleny jsem zjistila, ze moje deti milujou krevety, musle a chobotnice :-D.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“