Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8707 příspěvků moje polička 09. zaří 2023 11:51

Chtela jsem pred narozeninami a ehm dalsi darkovou smrsti v prosinci pomalu exitovat nejake hracky a zjistiju, ze skoro nic neni kompletni a neda se poslat dal

Vyjimkou je jedine mistni oblibena hra Little association od Djeco, ta je jako nova. Nemel by zde nekdo zajem? Za 200 Kc, predani v Praze kolem Nam.Rep. 

A chtel by pripadne nekdo Muj prvni ovocny sad? Tam zrovna chybi jeden kousek, tak kdybych ho nasla, mam se nekomu ozvat? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2023 11:56

DruI Karja já bojím hlavně o mladšího, aby chtěl. Malé to teda nevadí, když je starší doma?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2023 11:58

DruI vyzvedávat budu já, počítám s tím, že holt bude i mladší chvíli sám doma. Starší takhle zůstává běžně. Mladší je větší šídlo, ale před tv vydrží. 

Edit: když budu nemocná já, tak nevím, asi bude muž na HO.

Online dorota
1239 příspěvků moje polička 09. zaří 2023 12:23

Kan knižka Jak se vaše dítě bude jmenovat vyšla aj v ďalších vydaniach, naposledy v r. 2017, bola aktualizovaná o cudzojazyčné mená vrátane orientálnych, ázijských, reflektuje aj zmeny v zákone o matrike, o zápisoch mien. 

Offline Zuzuli
3881 příspěvků moje polička 09. zaří 2023 12:32

Kan Knappovou zna snad kazdy, kdo ma male dite. Ta jeji kniha, ac teda uz tak v desatem aktualizovanem vydani (ty uz jsou hodne obsahle, vcetne ruznych dost exotickych jmen), je porad pro matriky dogma a jak neni jmeno v knize, tak ho matrika nepovoli. Pokud si tedy rodice nezaridi znalecky posudek, kde bude napsano, ze jmeno existuje, neboli existuje aspon jedna dalsi osoba, co se tak take jmenuje. A znalec, ktery ty posudky pise, je... Chvilka napeti... Knappova

Online dzizisketa
9032 příspěvků moje polička 09. zaří 2023 12:47

Zuzuli 

Naši mají to vydání z r. '85, už v pěkně salátovém vydání, ale vůbec nechápu k čemu si ho pořizovali, když já se jmenuji po mamce a ségra po tatovi. Jméno potřebovali vymyslet až pro bráchu, a to bylo až v '97

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 09. zaří 2023 12:54

dorota Super. :D

Offline Len
2681 příspěvků moje polička 09. zaří 2023 14:36

Gatita Little association ráda koupím, přesně něco takovýho hledám, protože pexeso se nedá hrát pořád.

Offline Karja
44955 příspěvků moje polička 09. zaří 2023 15:22

Evaeva Nevadí, ale ona měla ve třídě sestřenici s kterou byla ráda. A jak byla nejmenší, tak kolem ní všechny ty starší holky skákaly, byla takové VIP. Uvidíme jak letos 

Offline Gatita
8707 příspěvků moje polička 09. zaří 2023 16:20

Len napisu Ti SZ:)

Offline baltik
4993 příspěvků moje polička 09. zaří 2023 18:05

dzizisketa diky

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2023 18:53

Karja on zatím vypadá v pohodě, při odchodu vyprávěl něco učitelce, tak snad bude ochotný tam jít, i když bude starší doma.

Offline žluťásek
8886 příspěvků moje polička 09. zaří 2023 19:34
Reakce na Evaeva:

Potrefenáhusa co dávají do pomazánek nevím, ale chleba jen s margarínem nikdy nebyl.

​Tak víš co, jídelníček na nástěnce snese leccos. U nás maslo na papíře a na chlebu margarin. Mám tam spojku, tak vim

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2023 20:18

žluťásek ty jo, fakt? To by mi přišlo dost jako podvod. Spíš bych ho čekala v těch pomazánkách, složení tam samozřejmě není. Moje děti by teda nejspíš nepoznaly rozdíl ani na tom chlebu.

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 09. zaří 2023 20:44

Zuzuli já jsem nedávno psala znalecký posudek na velmi neobvyklé jméno, které se dnes už neužívá, ale existovalo ve východním Středomoří ve středověku. Paní mi psala, že se obrátila na Ústav pro jazyk český, kde jí sdělili, že to jméno nemůžou povolit, pokud nebudou mít odborný posudek, že existovalo (který tedy napřed chtěli taky posuzovat). Já jsem našla už na wiki několik osob toho jména, jejichž existence je nepochybná, a v odborné literatuře jsem našla další prameny. Ale nevím, jak to dopadlo, zda to povolili - mohla bych té paní možná napsat a přeptat se...

Online Potrefenáhusa
39065 příspěvků moje polička 09. zaří 2023 22:20

Mohučanka a teď mě strašně zajima to jméno!

Online EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 09. zaří 2023 22:45

Poraďte mi prosím dárek k prvním narozeninám chlapečka (synovec). Děti mám odrostlý,tak se v tom už neorientuju . Děkuju

Offline Makara
3672 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 06:42

EDITH4B

Zeptala bych se rodičů. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 07:47

EDITH4BTaky bych se obrátila na rodiče. 

Offline Myrtila
5480 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 08:55

Mohučanka Taky by mě zajímalo to jméno

Nám do předchozí práce chodily vzorky krve od právě narozených miminek a někdy ta jména byla hodně neobvyklá, občas pak i přišel požadavek na změnu dokumentace, protože původně vybrané křestní jméno neprošlo přes matriku.