Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 11. zaří 2023 17:56

Potrefenáhusa continuity mazat preventivne za usima tee trea olejem (a modlit se)

Offline letfenixa
10965 příspěvků moje polička 11. zaří 2023 18:18

Nič som tu necitala!

Offline Muslik
582 příspěvků moje polička 11. zaří 2023 18:19

Přiznám se že jste mě vyděsily s nějakou tou adaptací ve školkách. Já sem prostě pankáč, mě to nějak nenapadlo, mě nikdy nic předem nenapadne ehm ehm, a naše prte půjde v necelých dvou letech v říjnu na čtyři dopoledne v týdnu do soukromé školičky....a o žádné adaptaci nebyla řeč...moje naivní představa (i když já žádnou do doby než sem to tu přečetla zjevně ani neměla) byla, že prostě ji tam některý z nás odvede, čau a nazdar a v poledne vyzvednu. Takže takhle ne? Mám čekat že mi do hodiny zavolají že si pro ni brečící mám ihned dojít?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. zaří 2023 18:46

Muslik no měla bych pro tu variantu záložní plán. Moji kluci nastupovali do DS ve dvou letech, poprvé tam byli sami asi hodinu, ale pak už celé odpoledne (u nich to teda byly asi 3 - 4h). Předání byla různá, ale volali mi asi dvakrát za celou dobu, pokaždé kvůli mladšímu. Pro mě je to určitě lepší varianta než, aby je tam nechali brečet. Vždycky se snažili ho rozptýlit, ne že by při první slze sahali po telefonu.

Edit: soukromá školička mi přijde lepší, bude tam asi míň dětí a víc učitelek.

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. zaří 2023 18:58

Muslik syn ve dvou letech byval obcas v lesni skolce 8-16.00 a jednou dokonce jako hlidani pres noc. A zadny problem nebyl. Naopak nikdy nechtel domu. Zato dnes se me pri predani drzel jako kliste. Vyzvedla jsem ho radeji po 3h, ale evidentne to nebylo potreba. Ale neda se to moc predpovedet, taky bych mela radsi zalozni plan aspon na prvni dny.

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 11. zaří 2023 19:06

Mohučanka malá to poprvé přinesla až ze školy, ve školce nikdy problém nebyl. Nechápu. Takže to stihla během tří let. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. zaří 2023 19:26

Jos někde jsem četla, že v těch třech letech děti odloučení snáší hůř. Ale taky se zcela pochopitelně bojí neznámého.

Offline Karja
44958 příspěvků moje polička 11. zaří 2023 19:50

MP MeriNevím, jak na Lhotce, ale na našem koupališti, když mají ,,do,, tak máš vylézt ,,do,, z vody, ale pak tam můžeš ještě být třeba na hřišti nebo tak. 

Offline Karja
44958 příspěvků moje polička 11. zaří 2023 19:58

Tak u nás první skolkovy den dobrý, odpadá to v té třídě teda strašně, úplně je mi z té skupinové konverzace šoufl. Šoufl je mi teda ze všeho, školka, nová práce, kde netuším, která bije, prostě všechno mi nějak vede k šouflu! 

Offline tv
4301 příspěvků moje polička 11. zaří 2023 19:58

To je tak super, když starší sourozenec odvede prvnaka do školy, vyzvedne ho ze družiny..

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 11. zaří 2023 20:01

Muslik Asi taky záleží, jak to tam mají nastavený. U nás jsou hodně vstřícný a první týden jsme tam chodili s nimi na 2 -2,5 hodiny, byli tam s nimi a postupně jsme chodili na chvilku na chodbu. Další týden už je tocelé dopoledne a měli by tam být bez nás, ale máme být pokud možno někde poblíž, kdyby dítě brečlo a nešlo utěšit, že by zavolali. Nejlepší samo bude se zeptat, jak to u nich probíhá, ale radši počítej s tím, že první týden nemusí to celý dopoledne klapnout. 
Jinak u nás byli jedny lidi očividně zklamaný, že tam nemůžou dvouletou holčičku nechat hned druhý den 7:30-16, přitom ona se od nich nechtěla hnout, bylo mi jí dost líto.

Offline Karja
44958 příspěvků moje polička 11. zaří 2023 20:02

Ja teda poslední dny přemýšlím, že v té nové práci skončím, protože oni mě teda nevyhodili...ale, já se neumím vůbec rozhodnout, má to spoustu výhod ale spoustu nevýhod nebo věcí které mi nevyhovují. Jako to si mám udělat nějaky seznam pro a proti, nebo dát na nějakou intuici nebo co? Potřebuju nějakej rozhodovací mechanismus, sambovy rady mi nejdou moc použít, ty jsou na mě asi příliš jako uvědomělé a chytré a nejsem toho schopna to vyhodnotit  

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. zaří 2023 20:02

Karja Hm ja jsem vazne mimo. Whatsappovou konverzaci mame pry taky rikala ucitelka. Tak rikam, tam taky nejsem a ona jen pokrcila rameny . Jak jsme prisli do skolky "az" druhy tyden, tak uz asi nezapadneme ani jeden. Neznam zadneho z rodicu, deti. Takze ani neposoudim, kdo chybi. 

Offline Karja
44958 příspěvků moje polička 11. zaří 2023 20:04

Jos Jo, tak to záleží, jestli máte oficiální, kterou vede školka nebo nějakou rodicovskou, kde se drbe a mění oblečení. Do té oficiální by tě měla přidat 

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. zaří 2023 20:16

Karja to prave vubec nevim. Ve tride je asi 25 deti, ale novacku jen asi sest. 
A o co v te praci jde, co je spatne? Mas pocit, ze na to nestacis, nestihas nebo se to proste miji s tvymi puvodnimi predstavami? Jsi tam strasne kratce, mas to doma narocne, ono si to jeste sedne...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. zaří 2023 20:22

Jos my máme WhatsApp neoficiální, každá třída svůj. V minulé synově třídě to nijak nešlapalo, vlastně nevím, jestli vůbec byla nějaká zpráva, teď mají ve třídě nějaké akční rodiče a každý den fotka nástěnky,... Ale jestli tam budou lidi psát i o nemocech, to nevím, stejně musí dítě omluvit oficiálně. Nebudete mít nějaké odpolední setkání rodičů a dětí? Tam by ses mohla zapojit. U syna se ti rodiče - správci jmenovitě ptali těch, co na ně neměli kontakt.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. zaří 2023 20:26

Karja já bych si sepsala ten seznam a pak dala na intuici Kdy ti končí zkušebka?

Offline letfenixa
10965 příspěvků moje polička 11. zaří 2023 20:27

Na Edupage Lukaskovej triedy sa v konverzacii ešte stále riešia podsedaky... Už týždeň. Ja som mu ho kúpila ešte cez prázdniny,  takže na ňom už ten týždeň sedí. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. zaří 2023 20:33

Evaeva Mame ve ctvrtek schuzky, ale tam mozna pujde muz, jestli budu jeste v praci. A to je jako by tam nesel nikdo . Tak ono o moc nejde. Zakladni informace mam, na ucitelky cislo take. Seznam veci jsem dnes dostala a nebylo na nem nic prekvapiveho. Co se proboha muze jeste resit...

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 11. zaří 2023 20:48

Jos že máte všechno podepsat a neposílat tam nemocný děti. Někdo to potřebuje slyšet 5x

My jsme byli na schůzce dneska hodinu a čtvrt, než se vyřešily obaly na sešity, pastelky a jestli má bejt tužka ořezaná každej den úplně do špičky (tvl fakt nekecám, dospělý lidi a tahle otázka padla). A některý rodiče se ptali na věci, co víme už od června, jsou na webu a dostali jsme je vytištěné už před prázdninami. Je to moc těžký, učit dopoledne prvňáky a odpoledne jejich rodiče