Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online continuity
43661 příspěvků moje polička 11. zaří 2023 22:41

Antjemě to přijde jako argument, že už se nemusí učit psát rukou. no do důsledku vzato, asi nemusí.

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 11. zaří 2023 23:01

JankaM

Mě teda ani nenapadlo kontrolovat penál a ořezávat pastelky, ostatně dcera má v penálu ořezávátko a ořezávat umí...nakukuju do pracovních sešitů, něco dělají, úkol zatím nebyl, nikdo si na nic nestěžuje, jedinej, kdo si sedí na vedení a moc věci řeší jsem já takže dobrý.

Offline Antje
příspěvků moje polička 11. zaří 2023 23:13

continuity dekuji, predam dal

Offline letfenixa
10965 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 01:56

Antje nie, normálne len do zošita s rysovacimi pomockami. 2.st. ZŠ. 

Offline Garfie
28649 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 03:30

Muslik Neboj, ona je to taková koncentrace, protože lidi si spíš postěžují, když jde všechno normálně , není o čem psát. Moje obě děti nastoupily do (státní) školky úplně bez problémů (až ve 3 letech teda), žádná adaptace a byly moc spokojené, obě. Dokonce ani nebývaly nemocné, doktor se vždycky smál, že si je musí pozvat, když je chce vidět. 

Offline letfenixa
10965 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 03:35

Garfie myslím, že je tam aj súvislosť medzi duševnou (ne)pohodou dieťaťa v MŠ a chorobnostou. 

Offline Garfie
28649 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 03:49

letfenixa Ano, je to možné, může tam být nějaká souvislost.

Offline Tabea
8306 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 06:01

Karja sepsanim pro a proti určitě nic nepokazíš. Ale nedivím se, že jsi nesvá. Máš dvě zásadní velký změny, školka, práce, k tomu domácnost, barák... Tohle potřebuje čas na usazení...

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 12. zaří 2023 06:54

Jedinkrát v životě byl můj předobrý muž na třídní schůzce (tady se pořád říká aktiv). U prvňačky. Já šla ke třeťačce a mimino hlídala babička. Nerozdejchal to, protože dvě hodiny se řešilo množství a délka pastelek. Řekl, že už víckrát na žádnej aktiv nepůjde, a to taky dodržel. Už 16 let (tolik je teď miminu).

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 12. zaří 2023 07:00
Reakce na Antje:

Ja bych mela dotaz , pokud je tu nekdo kdo uci matematiku na nizsim gymnaziu nebo na druhem stupni ZS.
je normalni, ze v geometrii nerysuji tuzkou ( sekunda, takze sedmaci), ale jen v pocitaci ( ipodu)? 

To se probiralo vcera u nasich, tata se chytal za hlavu, bracha se smal ze pokrok nezastavis.

​Bohužel je to cesta do pekel. Spojení mozek-ruka je naprosto nenahraditelné. Mám za sebou debatu s kamarádem, co učí design nábytku, a zoufá si, že studenti už neumějí kreslit rukama. Jenom vkládají geometrické tvary...

mmch tenhle člověk si při našem safari v Africe při každé delší zastávce skicoval zvířata. Krása!

Online continuity
43661 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 07:33

Antjekdyž už nic jiného, tak pokud by se rozhodl z nějakého důvodu jít na přijímačky (a to se může stát i na osmiletém gymplu), tak tam se pořád rýsuje ručně. 

Mě to přijde jako strašně zjednodušování si práce a to jsem z těchnickeho kreslení na vysoké málem rupla a ten predmet mi přišel pro informatiky fakt nadbytečný i tehdy v dávnověku.  

Offline Karja
44958 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 07:35

Tabea Jo, no uvidíme a to mám tu výhodu, že sambo je fakt doma dost a i si může vzít docela volno v práci ted. Ale zas honí hodně práce mimo práci, takže je to všelijaký. Jako já jsem věděla,že tohle nastane, ale ne až v takový míře, že mě to tolik vykolejí. Ale zítra zajedu do práce, řeknu, že ničemu nerozumim a tim začnu:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2023 07:54

Garfie nezapomeň na kovid, dva roky imunitu moc netrénovali. My teda doktorku taky tolik nenavštěvujeme, jsou to samé lehké virózy (ťuk ťuk). Ale když už, tak vždycky říká, že takovou nemocnost nepamatuje.

Offline Garfie
28649 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 08:23

Evaeva Ten covid do nemocnosti asi hodil pěkný vidle, taky pravda. :-(

Antje Moje děti teď chodí do školy, která asi nároky odpovídá našemu gymplu, počítač je tam trvalou součástí, nosí ho do školy denně a pracují na něm opravdu významně, ale rýsují vždycky jen ručně. Ta počítačová grafika mi přijde jako důležitá věci, ale až trochu jako nádstavba. 

Online Potrefenáhusa
39065 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 08:25

Tak housatko je ve školce, vzala do ruky auto a šla mimino řvalo celou cestu domu, ze jsem už ponekolikaty uvazovala, jestli jsem to neměla udělat obráceně!!!!! Mimino do jesli a s housatkem doma! 

Online Zuzuli
3884 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 08:34

U nas to uz dneska rano bylo bez jedine slzicky

Mam trochu dojem, ze na oblibenost skolky mely velky vliv i vcerejsi jahodove knedlicky k obedu a taky, ze se vcera s holcickama nemohla pred skolkou rozloucit, volaly pak na sebe pres celou ulici "ahoj, zitra ve skolce!". Vzala rano doma svoji oblibenou panenku miminko, ze ji ukaze skolku, a pak dobrovolne vyrazila. 

Online Potrefenáhusa
39065 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 08:43

Zuzuli to jsou skvělý zprávy! Já pro ni zas za chvíli jdu, tak jsem zvědavá. Ono to teda asi bude mít různý vlny, ale ten dobrej start se pocita! 
mimino vytuhlo, to ticho!!!!!! Co já budu doma dělat?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2023 09:03
Reakce na Potrefenáhusa:

Mimino do jesli a s housatkem doma! 

​Takhle jsem si to představovala vždycky já

Offline Len
2681 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 09:09

Potrefenáhusa Držím palce, ať to jde takhle hladce i dál! První krok zvládla skvěle.

Offline Pinot Noir
30068 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 09:12

Potrefenáhusa to je super, je to šikovná holčička! 

A konečně bude mít taky od toho mimina klid, že jo!