Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Jos
příspěvků moje polička 14. zaří 2023 08:39

Evaeva V nasi skolce zajisti detem hlidani v jine tride. Je to jinak celkem hlava 22, vetsina rodicu ty deti vyzvedava v 15.30, ale to zacinaji schuzky. Kam s nim

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 08:46
Reakce na Evaeva:

Potrefenáhusa my máme schůzky až od šesti, ale zapomněla si, že volno potřebujete oba, případně musíš zajistit hlídání

​To vysvětluje, proč na mě koukali jak koukali Na prvních schůzkách jsem byla s oběma, teď jen s miminem a považovala sme to velkej úspěch

Popravdě mě překvapilo, že tam bylo jediné, a to minimálně jedna maminka má řekla bych ještě menší. 
No, to jsme holt my, všude za černý ovce, protože nemáme hlídání

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. zaří 2023 08:47

Jos to je dobrá služba. My schůzky máme až od šesti, to už obvykle bývá doma i druhý rodič. Akorát když máš dvě děti v jedné instituci, pořád ti chybí třetí

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. zaří 2023 08:49

MP Meri no já jdu vždycky radši bez dětí, ale vždycky tam samozřejmě pár rodičů děti má. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. zaří 2023 08:51

pilgrim my máme na zahradě ozvučeníMně to právě přišlo úplně super ten první rok, až poté jsem zjistila, že to bylo kvůli kovidu. V té třídě je to dost peklo po třech minutách.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 09:01
Reakce na Sweet Potato:

​To mne zaujalo, že se Nela nedává, v kategorii řekněme 10-20 let jich potkáváme spoustu. Asi chudák rychle vyšla z módy?

​Nela je stále in, v synově 1. třídě jsou 2! Mám v rodině jednu v kategorii 30+, a tím, že je to jméno z rodiny, tak si ho dlouhodobě všímám, a dává se. Vlastně znám osobně 4.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 09:02

Evaeva Já se priznam, že me to ani nenapadlo a že měl muž staršího byla spíš náhoda. Já primárně uvažuju úplně opačně. Beru děti proste všude s sebou, až když je jasný, že to opravdu nejde, tak organizuju hlídání. (Třeba jako na to trhani osmiček, na kterým jsem nakonec mimochodem kvůli tomu ani nebyla )

Nevim, jestli jsem to psala tady, ale mě úplně šokovala známá, když z ni vylezlo, že poprvé byla po narození děti v Ikee (má to kousek) až když ji obě pohlidala babička někdy ve 3 letech. Že jinak by tam nejela (ani s mužem), protože by se nemohla soustředit. Já tam byla už asi milionkrát, i sama s oběma, malá se mnou objizdi velkosklady, cateringy, starší už toho zažil ... ne že bych si v tom libovala a nějak se mohla krásně soustředit, ale beru to jako samozřejmost a vždycky mě hrozně překvapí, ze to má někdo tak moc jinak. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 14. zaří 2023 09:17

MP Meri Tak u me vsechno stoji a pada s rizenim. Takze Ikeu nedam sama nikdy, protoze me chyta panika jen na to pomyslim. Muj vrchol je predat dite ve skolce, kde je parkoviste a i tak stojim jen tam, kde jsou aspon dve mista vedle sebe . Jen nekam na Cerny most je uplne scifi, moje max je projet Prazsky okruh, jen projet. Jinak jsem sobestacna, ale auto je proste problem a hrozne me to porad limituje. 

Offline Potrefenáhusa
39065 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 09:28

MP Meri někdo chodí do ikey jak do wellnessu, to bych ty haranty taky nechala radši doma, my tam byli naposled někdy na jaře kupovat novou postel a ta dynamika nákupu se dvěma malejma detma byla fakt jiná

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 09:45

Potrefenáhusa Jako takhle, samozřejmě by to bylo stokrát příjemnější bez nich, jako skoro všechno Ale když už je mám, tak volim variantu "s nima" radši než "vůbec". 

Online continuity
43662 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 09:49

Plenární zasedání ve školce ani ve škole vůbec nemáme. K čemu to tak je?

Online continuity
43662 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 09:52

V této stávající škole je na začátku roku schůzka s celou třídou. V listopadu tripartita rodiče/dítě/učitel. A někdy v březnu/dubnu konzultační schůzky se všemi učiteli 1:1. Nedá se tam objednat, ale nikdy jsem nikde nečekala déle než pár minut. A to jsem obešla většinu učitelů těch hlavních předmětů. 

Plus konzultace během roku ha vyžádání. Přijde mi to super systém. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. zaří 2023 10:01

continuity schválí se členský příspěvek do fondu, že můžou jet děti autobusem a provozní doba školky (tady by mě zajímalo, co by se stalo, kdyby schválená nebyla). Pak chvíli mluví ředitelka a hospodářka.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. zaří 2023 10:06

MP Meri já nemám s hlídáním problém, takže naopak děti beru jen v nouzi nejvyšší. Ale to je prostě tím, že muž může mít ho, doma je večer nejpozději o půl šesté, babičky blízko,... Zrovna z téhle schůze jsem přišla, když děti už byly v posteli, v tuhle dobu by to tam s nimi asi vůbec nešlo.

My byli v ikei myslím ještě v šestinedělí, ale poprvé s dětmi tak ve věku 3 a 1Zrovna tyhle akce hrozně nervují mého muže, i teď tam s dětmi chodí jen pod mým nátlakem. (Po Praze si řídit netroufám. Do ikei teda dojdu i pěšky, ale záleží pro co, že j)

Offline Potrefenáhusa
39065 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 11:08

Prosím vás, porizujete dětem nějaký krusky na pisek do školky? Nevim, co to v ty školce maj, jestli novej a nejakej jemnej pisek, ale to dite má ty boty úplně zřízený po jednom dopoledni, já jinak kupuju jen jedny a trochu se kryjou (celorocky/zimní, celorocky/platenky), ale potrebuju, aby ji taky něco vydrželo na chození v nějaký použitelný kondici 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. zaří 2023 11:15

Potrefenáhusa ne, ze školky jsou stejně zničený jako z hřiště, reprezentativně nevypadají po dvou týdnech. Popravdě mi to přijde organizačně složité, odpoledne půjdete třeba rovnou někam. U nás si teda smí ve školce nechávat akorát přezůvky.

Offline letfenixa
10965 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 11:19

Potrefenáhusa nie, normálne bol v tom, v čom prišiel. 

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 11:20

Potrefenáhusa já jsem náhradní boty nikdy nepořizovala, ale moje dítě, ač aktivní, je z kategorie "neničitelů bot". Dokonce i po víkendu venku boty obvykle jen okartáčuju a je to.

Offline Potrefenáhusa
39065 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 11:29

Dík, my máme boty odreny, ale použitelný, nejhorší je hřiště vysypany sutrama, ale včera byly ty boty úplně hnedy 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. zaří 2023 11:49

Potrefenáhusa oni za chvíli na zahradu chodit přestanou, ne? Aspoň u nás se chodí jen za dobrého počasí.