Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2023 18:16

Pinot Noir do těch skříněk to dávají opravdu učitelky? Protože u nás si to děti rozdají pak sami uloží do skříňky. Což je ale úplně stejné, jak kdyby to snědly rovnou, protože při vyzvedávání samozřejmě hned hlásí mami, mami, mám tady lízátko, fanda měl narozeniny. Samozřejmě bych mohla říct, že mu to vyměním za křížaly, ale fakt nevím, jestli je někdo takový Herodes My nejíme bez cukru, tak to neřeším, někdy se toho sejde víc, ale je to fakt jen za narozeniny, každodenní odměny by mi vadily. Stejně se pak nevyhneš tomu, co popisuješ se svačinami ve škole.

Offline Jos
příspěvků moje polička 15. zaří 2023 18:36

Evaeva Asi se blbe zeptam, ale to je bezne davat detem do skolky jeste nejake jidlo extra? V synove skolce je asi v 9 svacinka, pak obed a odpoledne zase svacinka. K piti neslazene napoje....Vlastne cilene mu nedavam vubec nic s sebou, protoze doma to sladke zkorigovat uplne nedokazu. Treba z mlecnych napoju pije jen hollandia jogurtova napoj, ma rad Pribinaka (domaci neakceptuje). Takze i kdyz bonbony, zele apod temer nezna, tak cukru ma az az. No a ve skolce je pak nuceny jist normalni veci aspon. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2023 18:41

Jos u nich nosí něco na narozeniny, najčastěji to jsou ty malé pytlíčky gumídků, ale může to být i ovoce, buchta,...A když je to něco baleného, tak to schovají do skříňky spal si to berou domů. Jinak nic navíc nenosí, dokonce myslím, že nemůžou (možná po dohodě, když má dítě nějaké speciální požadavky).

Offline brrr
12392 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 19:06

Přišly maily od nové třídní paní učitelky našeho mladšího. Učí ho češtinu. V těch mailech jsou gramatické chyby.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 19:11
Offline letfenixa
10965 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 19:16

brrr naša pani vychovávateľka tiež píše s chybami

Ale čestinarka je vyšší level

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 19:34

Jak vás tady čtu, tak mám čím dál silnější pocit, že jdu s těma gumídkama sama proti sobě a možná radši koupím ty tetovačky nebo jahody (bez tý čokolády navrchu :-))

Ovocný špízy myslíte by byly blbý, když to udělám večer, přes noc to bude v lednici a dají si to asi až o velké přestávce?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2023 19:49

žluťásek já bych řekla, že z toho budou špinavý (nebo lavice třeba), není to jak ve školce, kde je k dispozici kuchyňka a uklízečka.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 19:56

žluťásek Napadlo mě, možná už jsou na to velký?, ale nemohl by rozdat třeba nějaký umělý drahokamy, nebo každýmu hrací kostku (třeba nějakou neobvyklou, 8, 12, 20stěnou) apod.?

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 19:56

Evaeva oni si dávají na lavici u svačiny prostírání, který pak umývají, to by snad nevadilo. Spíš jestli to pak bude ještě fresh, když to nakrajim večer.

Hm. Asi koupim ty tetovačky

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 19:58

Zina no, já mám na to jen víkend a úplně se mi do toho nechce vkládat moc energie se přiznám

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 20:00

žluťásek to ovoce fresh urcite nezustane, mozna kdybys ho pokapala citronovou stavou, ale to by zas mohlo nekomu nechutnat...

Offline Myrtila
5482 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 20:01

Gatita Mě by možná i zajímalo, kde ty bonbóny družinářky berou, mají jako sponzora nějakého výrobce cukrovinek, nebo z čeho to platí? Snad ne ze SRPŠ, nebo jak se to dneska jmenuje

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 20:38

Myrtila u nás se vybíralo 180 korun "na pracovní sešit a na odměny". Ale to jsem ještě nevěděla, o jaké odměny jde. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2023 20:40

žluťásek tetovačky jsou podle mě dobrá volba. Aspoň já si představuju, že to K. musí rychle rozdat, sníst si svačinu a ještě se vyčůrat během té jedné velké přestávky

Offline Gatita
8708 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 20:53

žluťásek trochu si myslim, ze ty ovocny spizy ti zaberou hodne casu, bude se s tim blbe manipulovat a nevim, kolik deti to oceni. Uprimne, nas narozeniny cekaji v tydnu, a nejradsi bych neposilala nic. Ale syn o tom porad basni, tak da kazdemu jeden zabaleny zele bonbon. 
Podrobila jsem ho vyslechu a nejak furt nevim, odkud ty cukrovinky nosi. Z druziny pry ne (ale to mi nesedi), tak pry hlavne od deti ve tride. No tak to akorat podporime

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 21:16

Evaeva právě vymyslel, že nastriha ctverecky papíru a každému spolužákovi napíše, jak se učí. Třeba "výborně," "úžasně" nebo "ještě na tom musím víc pracovat"

Jistě by byl v kolektivu oblíben

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 21:19
Reakce na Gatita:

Pinot Noir ze jo, ja taky synovi davam k svacine (krome obligatniho rohliku se sunkou a par osminek jablka, ktere nosi zpet) par susenek nebo nugatovy croissant, a prijde mi to blby

Ale ja mam s tim jidlem problem, jak starsi skoro nic nejedl, tak jsme se uchylovali k hroznym sragoram, typu cini minis a podobne procesovanym vyrobkum, ktere byl ochotny jist. Blbe se to odbourava, ale jak ted ji lip, tak se nam celkem dari ubirat a nahrazovat to normalnim jidlem. Proto nejsem nadsena z takove nekale konkurence.

​Tohle máme taky, akorát ve školce nejí ani ty cini minis. Tak mu do tý krabičky krom ovoce zkouším dávat kde co, ale zatím se mi vždycky vrátila tak z 90 % plná.

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 21:21

žluťásek no a pak ještě hrozí bitka špejlema, jakmile sní to ovoce

Offline Myrtila
5482 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 21:28

Mohučanka No tak to by mě taky nenapadlo.