Vše o těhotenství a dětech
Zina vydrž, ta školka je fakt změna. Mladší syn několik měsíců jedl ve školce z krabičky akorát Brumíka (ten musel být). Pak začal jíst i to ovoce.
Zina Lukasko si robí desiate sám- žemla so šunkou a 1 platkom redkvicky, pár čučoriedok, pár kúskov jablka, nejaké sladké pečivo. Po obede je v krabicke- na 2 hryzy nedojedena zemla, menej ako pár čučoriedok, nahryzene kúsky jablka a sladké pečivo ako kedy. Piatok redkvicky sa krci netknuty.
V návaznosti na sladkosti v družině jsem se probírala různými články o stravování dětí a zjistila, že pro školy už pár let platí docela přísná tzv. Pamlskova vyhláška. Naše škola má na webu uvedeno, že ve školním bufetu se dají koupit zapečené tousty se šunkou a sýrem, ovocné a zeleninové saláty, ovocné presnidavky, kukuřičné placky a ovesné sušenky. Zdálo se mi to fajn a hodlala jsem synovi nechat v penálu nějaké drobné, aby si třeba mohl koupit svačinku někdy sám.
V reálu jsem tam viděla dnes vystavený kinder bueno, trubičky s čokoládou a podobný laskominy. ![]()
žluťásek moje myšlenkové pochody při čtení tvého příspěvku: tyjo, to zní super, to je hrozná skoda, ze v naši škole žádný takový fajn bufet není, třeba bych některé dny nemusela dělat svačinu, to by byla parada... aha, tak nic ![]()
žluťásek A dají se tam koupit i ty věci, co uvádějí? Jinak tohle je u nás teď vyřešený skvěle, děti platí předplacenou kartou, kde můžeš omezit co můžou a co ne a navíc v účtu přesně vidíš, co si koupily....Teď jsem byla ve školní jídelně na kafe v době velké přestávky a nějací kluci si tam kupovali na svačinu párečky a volské oko, vypadalo to dost lákavě!
K těm jahodám pro všechny, nejsem si úplně jistá, jestli to nezakazuje hygiena, škola pochopitelně může být benevolentní, ale oficiálně to možná ani nejde?
A co se svačin týká, můžu vás ubezpečit, že brzy dojde na výměny, já takhle náhodně zjistila, že moje dítě o přestávce směňuje svoji tortilu se sýrem a salátem za čokoládu nebo sáček bonbonů (ano, dosvědčuju, že skutečně některé děti nosí do školy na svačinu sáček(!) bonbonů, netuším teda jestli i něco k tomu, ale asi ne, když skočily po tortile).
Garfie Ríša už taky měnil - Oreo za Hořickou trubičku. ![]()
Tak to je cajk, ale ty pytlíky bonbonů mě teda štvou.
žluťásek kedysi jedna pani núkala našej škole, že by si tam otvorila stanok s desiatou, tak som vtedy hovorila riaditeľke, že ale len ak tam nebudú nezdravé veci (coly, chipsy, sladkosti, ...), inak to budem vetovat. Tak asi si to riaditeľka premyslela, lebo stanok nemáme.
Pinot Noir Lukasko vraj tiež kúsok jablká za hrozno ![]()
Pinot Noir a škôlka? Ako to pokračuje?
Pinot Noir letfenixa Tak to jsou win-win výměny, ne jako u nás! ![]()
Garfie nevím s tou uvedenou nabídkou, já to viděla v poledne, kdy tam už nebyla obsluha, jen vitrína. Vzadu mají chladničku s oblozenyma bagetama - máme v rekonstrukci jídelnu, první a druhá třída chodí na obědy do vedlejší školy, zbytek dětí má k obědu bagety. To taky chceš, aby děcko mělo celej den k jídlu pečivo.
Garfie u nás směny v první třídě zakázala učitelka, ale ve vyšších ročnících moje děti se svacinami obchodovaly dost. Dokonce upekly nějaké muffiny pro tento účel nebo si poručily sendvič s něčím,co má rád spolužák.
Párkrát přinesly domů dokonce penize ![]()
žluťásekno, když u nás byla kuchyň ve škole bez druhé kuchařky a děti taky měly mít k obědu denně bagety, udělali jsme společnými silami bugr až u zřizovatele.
On byl zrovna COVID, tak se nakonec našel profi kuchař z hospody a děti říkaly, že to bylo období nejlepších obědů, co kdy měly.
žluťásekhlasuju pro tetovacky
. Mě ve školce štvalo to množství sladkostí -jakoze narozeninových, ale je fakt, že chápu, že je to pro děti událost a že to chtějí oslavit.
continuity u nás není kde vařit, ale taky bych si myslela, že se to dá vyřešit třeba dovozem objednaného jídla. Možná není z hygienického hlediska možné, aby děti obedvaly ve třídě teplý jídlo z krabičky? Nebo to není jak ohřívat?
No každopádně kdyby se to mělo týkat i nás, koupim radši termosku a budu denně vařit aspoň teplou polívku nebo tak něco s sebou.
Z hygienického hlediska je nemožné, aby děti obědvaly ve třídě, zato je možné je měsíc krmit bagetama. ![]()
Já nejsem žádný ortodoxní vyznavač superzdrave stravy a právě snídám Marlenku, ale tady bych řvala hodně. Hlavně druhý stupeň má i odpolední vyučování, takže nelze vždy udělat ani to, že děti si ohřejí oběd doma.
jakože se něco jako je rekonstrukce jídelny, nezvládlo během prázdnin?
žluťásek jinak ta polívka několik hodin tepla v termosce je hodně riziková věc. Más tam krásnych 50 stupňů 5-6 hodin, ideální inkubátor pro baterie. Z pohledu řidiče to nemá rozumné řešení.
continuity rekonstrukce se během 2 měsíců asi stihnout nedala, buduje se úplně nová celá kuchyň
S tou termoskou mě ale překvapuješ, k čemu se to potom vyrábí? Myslela jsem, že to tam naopak vydrží půl dne úplně bezpečně?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY