Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 12:42

Evaeva u nás nic není. Zrušili i plavání pro malé děti. Nemáme ani hudební školu, ani DDM. Máme komunitní centrum, kde je tak vysoký nájem pro různé kurzy, že zrušili i angličtinu pro pokročilé důchodce, kam chodila máma. 

Ty ranní začátky cvičení jsem taky nikdy nechápala ale když teď chodí starší do školy, stihnu s mladší v pohodě cokoli v devět

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 12:45

Nějak se nám to teď nakupilo, pětileta projlidka katastrofa, odešli jsme s kupickou zadanek a to mám podle mě vicemen zdravý normální dítě.

Zacala jsem logopedií, tak tam jsme dostali termín na únor, haha. Pak jsem před rozhodnutím, jestli nechat odoperovat nosní mandle. Hur slyší na jedno ucho, v zimě měl problémy s chrápáním a to slyšel fakt zle, ale bylo to v období každou chvíli rýma ... nevím, mně to přijde nějak málo na indikaci na operaci. Na můj vkus s tím byla doktorka na ORL nějak rychle hotova, přišla mi ze to bere stylem ze odstranění mandli je banalita, proste pryč s tím. Mate někdo zkušenost?

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 12:50

A tohle ... jako vážně? Přijdou vám tohle jako ilustrace vhodný na pětiletou prohlídku s úkolem "popiš co je na obrázku"? Jako já sama mám problem poznat, co to má byt, 4 je podle mě jasnej hřbitov. Ale možná je v tom nejakej vyšší smysl

Offline Karja
44962 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 12:51

MP Meri Já bych šla na jiné ORL ještě a pak teprve o tom přemýšlela pokud máš pochybnosti. Nás logopedie taky čeká..... Dnes jsem dostala při objednání sprdunk u zubaře, že jsme rok nebyli, ale naše doktorka šla na mateřskou a měla se za rok vrátit, tak jsem to nechtěla hrotit. Myslim, že si ještě vyslechnu, ta sestra nebyla příjemná, cítím se jak adept pro sociálku.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2023 12:55

MP Meri syn mandle odstraněné má a hodně mu to ulevilo. Jestli hůř slyší, vůbec bych neváhala, bude to ovlivňovat i mluvení. Nejspíš dýchá pusou, to zase ovlivňuje mluvení. Jako nedostatečná indikace by mi přišlo, že trpí na rýmy nebo tak.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2023 12:58

Mohučanka u nás právě ráno vodí muž a mladší syn kolikrát do půl deváté spal, takže v 8:45 jsme nestíhali ani to cvičení naproti. I když vstával ve svých obvyklých 7:30 až 8, byla to dost honička. To je teda pěkně blbé, že u vás všechno takhle zrušili.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2023 13:02

MP Meri na 4 sice vidím vlak na mostě, ale ty obrázky jsou fakt zvláštní. Z toho doktorka vyvozovala nějaké závěry? Naše se pak spíš ptá, jak to dítě funguje doma, když nespolupracuje tak, jak by chtěla.

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 13:07

MP Meri ty obrázky jsou příšerný, hřbitov vidím na desítce. I se zombíkama.

Na ty mandle bych si nechala udělat posudek ještě jinde, taky mi to nepřijde jako úplná banalita, co by se měla sfouknout od stolu. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 13:08
Reakce na Evaeva:

MP Meri na 4 sice vidím vlak na mostě, ale ty obrázky jsou fakt zvláštní. Z toho doktorka vyvozovala nějaké závěry? Naše se pak spíš ptá, jak to dítě funguje doma, když nespolupracuje tak, jak by chtěla.

​"Zkoušela" ho sestra, straslive nepříjemná osoba Společně s tou ordinaci a tím tlakem tam ... no divim se, ze vybec něco z toho poznal. Ono takhle z domova z dospelyho pohledu to působí trochu jinak, ale na místě mi to přišlo fakt nepřiměřeně těžký. Nevinně fakt retard (tak se sestra tvarila),

na 6 řekl "vojáci" a na 7 "plavání"

Offline baltik
4993 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 13:09

MP Meri 6 a 10 jsou teda taky priserny

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2023 13:10

MP Meri a kde jste na tom ORL byli? Já byla se synem přímo v nemocnici, do nosu mu koukali kamerkou, bylo vidět, jak je ta mandle velká a s infekcí. Teda podle nich, já samozřejmě nevím, jak vypadá normální mandle Hodnotí se to prý na škále od 1 do 3, měl 3 (to je největší).

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 13:11

MP Meri 10 je jasná poprava

U nás žádná poznávačka nebyla, spíš konverzace s doktorkou. Žádanku na logopedii dostala dcera taky, neuměla R a já lehce ráčkuju, ale naučila se ho ve školce týden po pětileté prohlídce, takže jsme nikam nešly, a Ř se naučila letos o prázdninách.

Ale byla teď u zubaře, a byla odeslána na rovnátka, nejbližší termín v březnu. Asi to tak prostě je...

Jinak taky bych šla na ještě jiné ORL, při pochybnostech...vlastní zkušenost naštěstí nemám, aspoň držím palce.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2023 13:12

MP Meri tak 7 by plavání mohlo být úplně v klidu. Teď jsem si všimla té 10, to jsou jako filmaři na poli? To mají nějaké obrázky z 70. let, ne?

Online Gatita
8708 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 13:16

Karja nam se to taky nakupilo, logopedie, zubar, mladsi se ma taky jit jeste ukazat na orl kvuli mandlim, protoze je taky casto nemocny a hrozne huhna...kazde vysetreni akorat vygeneruje tri dalsi. A s tim zubarem mam ted zrovna pocit, ze mene muze byt nekdy vice. Po peripetiich s odchodem zubarek do duchodu a na materskou jsme zakotvili na nejake drahe klinice, synovi udelali rtg, nasli spoustu kazu na mlecnych zubech (nebyl zanedbany, bylo to max po pul roce), vsechny odstranili a ted mu po vsech tech mukach akorat vypadla plomba. Skoro si rikam, jestli to stalo za to

Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 13:21

MP Meri obrazky

s tou mandli bych nevahala, mam zkusenost u obou deti, jen dobre vyber pracoviste kde to provedou, synovi to udelali blbe tak moc nepomohlo, ale dobre odstranena fakt ulevi. blbe by byly krcni, ty bych nedala. nosni hned:-)

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 13:28

Evaeva u nás nic není tradičně, krom toho bazénu, se kterým je to teď všelijaké. Já jako malá dojížděla do hudebky, za sportem a nakonec i do školy na Prosek. Ale to nebylo metro a jezdily tam dva přímé autobusy. Teď je snadnější dojet do centra metrem. 

Od loňska tedy máme novou judistickou halu, ale o judu dcera nechce ani slyšet

Offline baltik
4993 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 13:29

Mohučanka tak ji rekni, ze tam delaji hodne premety, salta, na to slysela nase neter :)

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 13:30

MP Meri a 7 neni plavani? A co je 10? To nedokazu pri nejlepsi vuli rozlustit, nejaky lidi na poli?

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 20. zaří 2023 13:32

711990 puvodne jsem myslela, ze je to pohreb pak jsem ale dekodovala kameru, ktera vypada jako parez, takze asi nataceni. Jak by to melo poznat petilete dite mi je ale zahadou...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2023 13:38

Mohučanka já jsem zmlsaná, my máme všechno v docházkové vzdálenosti, ale pár zastávek busem nebo metrem by mi nevadilo, ale víc jak dvacet minut bych tomu asi dát nechtěla. I když ty zimní dopoledne s jedním dítětem byly teda extrémní opruz