Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Vari
2175 příspěvků moje polička 21. zaří 2023 22:31

Potrefenáhusa aspon vis, ze je blba, mne nekdo rika, ze mistni zakladka je super, nekdo zase, ze je uplne priserna. A druhej stupen tu pro jistotu vubec neni, ale ma se tu stavet cela nova skola, tak to snad... jako mam jeste skoro ctyri roky cas, pac dvojcatum dam urcite odklad, ale stejne.

Offline continuity
42053 příspěvků moje polička 21. zaří 2023 22:35

Potrefenáhusadruhý stupeň teď neřeš, to už dítě dojede téměř kamkoliv a rozhodně nepotřebuje vyzvednout ve čtyři. Znám holčičku, která dojíždí na osmiletý gympl ze Stehelčevsi na Újezd. 

Děti, které dojíždí na naší základku z vesnic za Prahou to zvládaly kolem třetí, max čtvrté třídy.

Offline Karja
43955 příspěvků moje polička 21. zaří 2023 22:47

Potrefenáhusa No ale popojet k vlaku je velké usnadnění, to je super. Hele druhej stupeň je daleko. Navíc to se mění, nevím jestli teda ne spíš jen k horšímu:D. Ale naše škola tady byla taková průměrná, pak byla strašná, téměř celé dva ročníky nastoupily rovnou radši jinam, pak se to tam personálně změnilo, teď je to úplně skvělý, jsou tam perfektní učitelé, to je úplně jak z nějakýho sci-fi filmu nebo možná spíš jak z Obecné školy, když ten náš lump synovec přijde ze školy a začne básnit, jak pan učitel je nejlepší, umí tohle a tamhleto a teď mají dalšího učitele, mladého a to je pro ty malé kluky úplně jak živá voda...No nicméně, další ročníky jsou hrozně silné, zvýší se kapacita školy snad a kdoví co to s tou školou udělá..a jako stačí to trochu personálně změnit a může to být zase v kopru. U vás za 8 let to taky může být jiné. 

Offline Pinot Noir
29514 příspěvků moje polička 21. zaří 2023 23:33

dzizisketa ale ne, chudák. A chudák ty. Rozbitej zvonek určitě bolí nejvíc! 

Offline Potrefenáhusa
38388 příspěvků moje polička 21. zaří 2023 23:49

continuity jo, však jasne, to je teď uplny sci-fi zatím a kdo ví, jak to bude, těch možnosti muže nastat miliarda 

Offline Garfie
28125 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 03:33

Potrefenáhusa To popojetí k vlaku je náhodou super. Ono to auto je dobrý hlavně v tom, že můžeš cestou na nákup a podobně. Druhej stupeň je daleko, do té doby se tam může kompletně obměnit sbor, nebo bude malá dojíždět. Třeba naše základka byla vyhlášená, pak se změnilo vedení a historky, co jsem slyšela letos o prázdninách byly doslova hrůzostrašné....

Jinak teda není to tak strašně dávno, co byly moje děti ve školce, ale musím říct, že po obědě chodily děti jen výjimečně, spíš znám takové příběhy typu "já jezdím do nemocnice na čtyři, abych stihla vyzvednout děti, které vodí manžel a pak jde do kanclu na devátou a dělá do šesti...nebo znám pár, který chodil kvůli dětem na služby proti sobě a doma se potkávali jen o víkendech. 

Offline Gatita
8508 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 08:03

Garfie ja deti take nechavam casto do odpoledne, ve skolce i ve skole. Snazime se to nejak zaridit, aby tam nesmrdely od 7 do 17, coz se mi pro male deti zda dost umorne, takze taky mame s muzem rozdelene, ze jeden je rano vede, zatimco druhy odpoledne vyzvedava, na nektere dny je povolana babicka, atd., ale trochu jsme se zklidnili a deti nechodi po obede domu. Pro me je uplne neudrzitelne vzit si home office a behat sem a tam. Navic jsem zjistila, ze ty deti to doma nebavi a od 13h jsem resila, jestli k nam xy muze na navstevu. Osobne jsem nejradsi, kdyz si s xy pohraji v te druzine:)))

Offline Karja
43955 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 08:03

Potřebuji dětičkám koupit fleecové mikiny. Je nějaký rozdíl, jestli to koupim ve sportovním obchodě, máme třeba Alpine pro fleecku nebo v nějakém dětském ne sportovní značky? Že se třeba v jednom zpotí nebo tak? Je to asi jedno, je to polyester tak jako tak ne? Líbí se mi jedna v pidilidi.

Offline Potrefenáhusa
38388 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 08:04

Garfie já jsem vynechala ten prostředek  my tu furt resime tu školku, protože já hodně stojim o tu lesní (dokonce jsem prave kvůli ni zacala řídit, motivace obrovská), jak je hodně komunitní, tak díky ni konečně znám trochu lip par místních podobnyho zaměření, i když je v sousedním městě.

no a muž chce, aby chodila sem a měla tu vazby do školy a teď jsme potkali jednu známou, a ta rikala, ze odsud konečně dostala poslední, třetí, dite - ty historky tady prave taky nejsou úplně ideální. Takže představa, jak já jezdím do Prahy a každý dite jiným směrem......no apeluju porad na návrat do Prahy

a to ještě muž teď udivene říkal, ze bysme asi taky měli vozit dite na nějaký kroužky???

babicky obe jsou v Praze, bydlí obe blizko, moje mama asi za chvíli bude taky potrebovat nějakou pomoc...(je v pohode, ale věk už mít začíná), no proste, je to tu nešikovný!!!

a dite půlku noci nespalo se strašnou nudli, takže dneska ani lesní skolka, ani žádná jiná 

Offline Karja
43955 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 08:05

A držte mi palce, děti možná pojedou se sambem na jeden den k prarodičům:-D Uplně se vidim na procházce, na kebabu a pak s koštětem:-D

Offline Karja
43955 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 08:06

Potrefenáhusa Ty jo a vy máte malý byt v té Praze? Nebo byste museli shánět něco jiného? Že se jako muž tak zuby nehty drží nového domova, když to očividně není uplně výhra.

Offline Potrefenáhusa
38388 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 08:06

Karja já mám rada takovou fialovou decathlonovou, ale má i z lindexu, měla haemko a podedenou reimu a přijde mi to všechno stejný vicemene 

Offline Potrefenáhusa
38388 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 08:09

Karja no myslím, ze byt je asi tak stejně velkej jako náš (malej) dům

on nechce ale do bytu a navrch tu má teď super praci přímo ve městě, která ho hodně baví 

v mým ideálním světě se stehujem do Prahy, prodáváme dům a místo nej kupujem chalupu, ale zatím se mi nepovedlo mu to dostatečně vysvětlit 

Offline letfenixa
10778 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 08:12

Karja my sme mali najlepšiu fleecovu mikinu z Lidla.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. zaří 2023 08:13

Karja ty fleesky mi přijdou všude stejné. Já mám ráda Tchibo a Decathlon, teď jsem dokonce viděla hezkou dívčí i v pepcu (klučičí neměli )

Offline Karja
43955 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 08:13

Potrefenáhusa Jéjeje, no tak to pokud je to takhle a nejsou za tím finance, tak to tě lituju dvojnásob. Nechápu, jak někdo může mít na venkově lepší práci než v Praze!!! To je normální nesmysl:-D

Offline Karja
43955 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 08:15

letfenixa Evaeva Děkuji, tak budu vybírat i podle krásy:-D. Já jsem měla kdysi jednu chlupatou lidlovou i pro sebe, fakt trapnou, světle fialovou a byla, jak medvídek, a jednou někde na buřtech mi ji dva dospělí chlapi pochválili a šáhli si, na ten materiál:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. zaří 2023 08:17

Potrefenáhusa důležitý je hlavně počet pokojů, bych řekla. Ale pro někoho to žití v bytě fakt není. Máte ten byt aspoň někde u tvojí práce nebo u babiček? Dal by se "využít" aspoň na trvalé bydliště, kdybyste nějak řešili tu základku? Mně na vesnici přijde blbé to rozvážení, tady si umím představit, že druhák už skoro všude dojde/dojede sám, ale těžko bych ho nechala čekat po škole půl hodiny na bus, aby ho dopravil na kroužek,...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. zaří 2023 08:19

Karja lidlovou jsme taky měli, dokonce několik, ale už minimálně rok tam pro moje kluky žádné nemají.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. zaří 2023 08:21

Potrefenáhusa s nudlí tě teda lituju! U nás se zjistilo, že střevní chřipka ještě není úplně za námi. Tentokrát si došlápla na mně