Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Jos
příspěvků moje polička 05. října 2023 09:54

Evaeva Ja teda syna v pondeli nedala, zluta hnusna ryma a zacinajici kasel. Klasika, mela jsem byt prvni den naplno v praci 5dni v tydnu. Od utery zas hlida moje mamka. Ale jeatw ze tak, syn byl naposledy minulou stredu a behem tohoto tydne se vyskytly vsi . To bylo o fous toto

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. října 2023 10:13

Jos hele vši a kluk mi přijde jako ten nejmenší problém

Ale jinak nechápu, jak se v těhlech zaměstnáních, kde musíš být, ty první roky dělá. První rok byl syn ve školce přes zimu maximálně třetinu, loni tak dvě třetiny. Kdybych musela chodit do práce, tak nevím, jak bych to dělala, nikoho hlídacího nemáme.

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. října 2023 10:46

Evaeva Taky nevim, teprve zacinam. No a mam uvazek 0,6, tak budu proste chodit asi vsechny dny, kdy bude zdravy . Nektere dny vykryje manzel a nekdy proste dovezu mamu. Uz se divam i po nejake hlidacce, ale jsou dost z ruky a ta moje pracovni doba znamena, ze bych potrebovala hlidani 6-16h cca. A nemocne dite nikomu nepovezes. Kolegyne v praci dokonce vymyslely, ze si udelame akutni tym na hlidani nemocnych deti, aby rodice mohli do prace (je to vtip!). Jinak nejvic se desim situace, ze dam dite do skolky a v pulce dne mi budou volat. Protoze to vubec nevim, co bych delala. Ale myslim ze to brzo zjistim, protoze "jen" s rymou ho do skolky davat budu. Tu ma kazdou zimu asi dva mesice, myslim tu vodnatou. 

Offline notna
9173 příspěvků moje polička 05. října 2023 11:10

Potrefenáhusa Ve dvou jsme odsávat zvládli. Ale když jsem byla sama, pomohlo mi dceru přikurtovat do autosedačky nebo zabalit do deky. 

Při rýmě u nás ještě fungovalo, když jsem dceru měla v nosítku nebo šátku a spala mi na hrudi, já spala v sedě. Jak byla ve svislé poloze, rýma ji tekla ven, ne do krku nebo dál do nosu, a spala.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. října 2023 11:31

Josže by mi volali se mi nikdy nestalo (jen z DS), to by museli zvracet nebo dostat vyloženě horečku, určitě ne, že má rýmu.

Já je nechávám doma v té akutní fázi, jak jim teče z nosu a je jim viditelně blbě. A pak se vidí, no. U staršího to kolikrát přejde do hrozného tuberáku nebo zelené rýmy, tak to musí být doma:(

Online Pinot Noir
29511 příspěvků moje polička 05. října 2023 12:00

Jos to se zas tak často nestává, starší má za sebou 4,5 roku ve školkách, mladší 2 roky, volali za tu dobu třikrát,  jednou rozseknutá hlava, jednou silná alergická reakce na pyl (oči natekly tak, že neviděl) a jednou blití, z toho potom byla nějaká delší viróza. Takže neboj!

Ale jinak si teda taky práci s nějakou docházkou neumím představit, já tu svou vždycky nějak spíchnu, i kdyby to mělo být v noci, ostatně šéf razí hlášku, když někdo nestíhá "v noci spí a práce se mu kupí!" . A stejně toho mám někdy plný kecky!

Offline Potrefenáhusa
38381 příspěvků moje polička 05. října 2023 12:44

notna ona hlavně strašně mrska hlavou, tu je nejtěžší udržet, jinak mám ten gryf z čištění zubu, ale ty nosní dírky jsou mini 

v satku ale ona spát umí

jeste jsme teď mazali starší hrudník masti nobilis tilia a kapali do vody jejich eo, ale to mi přijde spis takový podpůrný než vyloženě léčivy 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. října 2023 14:14

Potrefenáhusa nasivin už může? Asi jo, mám pocit, že je snad od dvou měsíců. Bych jí asi kápla ve spánku a doufala, že přes den jí to teče hlavně ven.

Offline Potrefenáhusa
38381 příspěvků moje polička 05. října 2023 14:59

Evaeva jo, je i pro kojence, ale mne přijde, ze to nedělá vůbec nic, ani ten, co má starší 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. října 2023 15:05

Potrefenáhusa aha, mně naopak přijde nejlepší i ten pro dospělé. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. října 2023 15:46

Starsi prisiel zo skolky s durch dierou na spicke. Su to keeny s hrubou okopovou spickou. By som nikdy neverila, ze je toto mozne .  Jemu uz iba ocelovu spicu asi.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. října 2023 15:50

Mrakoplas to jsou jediné boty, které starší nezničil 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. října 2023 16:16

Evaeva aj u nas to doteraz platilo. Lenze sa vozil na plastovych motorkach, na ktore uz je hoodne velky. Uz som volala do skolky, aby mu to od zajtra zatrhli. Nahradne boty ma uz len clenkove jesenne, no bude sa musiet parit v nich, nove nizke uz nekupujem

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. října 2023 16:17

Evaeva Pinot Noir vdaka, konecne ma dnes aspon hlava prestala boliet a poobede som si pospala s mladsim hned je ten svet krajsi.

Offline dzizisketa
8817 příspěvků moje polička 05. října 2023 20:32

Pořádně se sama houpat umí už skoro půl roku, teď už si konečně sama umí i vylézt nahoru po pružině a usadit se. Hyjé!

Offline Tak Betty
5993 příspěvků moje polička 05. října 2023 21:52

dzizisketa Šárka je moc roztomilá. A hezká. 

Offline Tabea
7743 příspěvků moje polička 05. října 2023 22:00

Potrefenáhusa jsem si vzpomnela, jak jsem na odsavani nosu dceru "zasedávala". Lýtkama a zadkem jsem držela ruce a tělo a kolenama hlavu. A na zádech mi sedel její tříletej bratr a bušil do mě, ať ji nechám.

Offline uživatel21
7 příspěvků moje polička 06. října 2023 08:27
Offline uživatel21
7 příspěvků moje polička 06. října 2023 08:27
Offline Potrefenáhusa
38381 příspěvků moje polička 06. října 2023 11:42

Tabea haha, tak to je u nás naopak, starší rika: "Miminka chce taky! Miminka to má rada!!!"

no, už teče i z mimina a mne pali v krku, jako hygiena s kojencem a tříletým ditetem je fakt tristní