Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. října 2023 16:52

žluťásek oni uz maju co to za sebou, kupovala som ich este v juni na dovolenku do Alp, ani som nepredpokladala, ze mu velkostne vydrzia az do jesene. Povodne som myslela, ze ich ponosi akurat na turistiku a potom ich predam . Ale jesen nie a nie prist, tak ich nosi od septembra kazdodenne. Neviem ci sa mi oplati este investovat do tekutej gumy, snad to leto nebude uz dlho trvat (aj ked mne osobne by to nevadilo :)

Edit.ale dobre vediet, poznacim si to do buducna :)

Offline Potrefenáhusa
38383 příspěvků moje polička 06. října 2023 17:35

Evaeva já to blbě napsala a spojila dvě věci dohronady 

Offline dzizisketa
8818 příspěvků moje polička 06. října 2023 22:21

Potrefenáhusa 

Šárka má, zdá se mi, takovou komplexnější osobnost, než měl v jejím věku Rostíček. Ten byl bezelstně setrvale radostný, má takové velké kulaté oči a umí je udělat až takové psí, když je smutný, tomu neodolám. Osobnostně mám blíž k němu.

Šárka umí nahodit takový dospělý, skoro bych řekla moudrý pohled, má takové zelenavé oči po mojí mamce a pestřejší škálu emocí, které umí dát i mimicky najevo, většinou velmi legračně a roztomile zároveň.

Sranda, jak je oba miluju stejně moc, ale každého jinak.

Offline dzizisketa
8818 příspěvků moje polička 06. října 2023 22:27

Rosťa zbožňuje ježdění na kole. Muž mu včera přinesl nové světla,  měl z nich takovou radost, že o tom dnes vykládal každému, kdo se namanul. Vědět to, tak z nich uděláme hlavní vánoční dárek Pri dnešní večerní projížďce lesem si prý radostně prozpěvoval, že krásně svítí

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. října 2023 22:30

dzizisketa na té fotce mi přišla Šárka jakoby ti z oka vypadla, až na barvu vlasů teda.

Mně se líbí, jak má každé dítě svojí osobnost. I u nás, přestože psychomotorický vývoj byl jak přes kopírák, pohlaví stejné,... tak bych nenašla moc vlastností, které mají společné. Je to dobrodružství a, s tím jak rostou, čím dál větší.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. října 2023 22:34

No osobnost mladšího se dnes projevila ve školce. Paní učitelka mi říkala, že mu kladla na srdce, aby trénoval obouvání. Já říkám, že obout se umí už minimálně rok. Prý jen sedí a čeká, až ho obujíDělal to i v minulé školce, ale tam mu to procházelo, jak byl nejmladší. Je to pěkný vykuk teda

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. října 2023 23:43

Evaeva . Nesuvisi to ale pripomenula si mi mladsieho. Vzdy si v skolke po spani da naopak tricko (vacsinu ma lindex a tam nie su vzadu stitky). Ked ho vyzdvihnem, jedna z prvych otazok je "mami nemam ho naopak?" Ked odpoviem, ze ma, len smutne zvesi hlavu a ramena a vzdychne si. Strasne je pri tom zlaty. Vtedy si spomeniem na Jaju a Paju a skok do nohavic. Raz sa mu to podari :)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. října 2023 23:55

Mrakoplas kluci mívají opačně tepláky, šňůrky jako ocásek.

Offline Potrefenáhusa
38383 příspěvků moje polička 07. října 2023 02:15

dzizisketa tenhle dospělý a vědoucí pohled mělo housatko už v porodnici, byla to fakt taková malá pani

Tahle malá má ten esprit jinej, je to teda taky už pani, ale pozdejc,  a nějaký podobnosti vidím, ale tam nevim, nakolik je to ditetem a nakolik mým/našim působením na nej

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 07. října 2023 11:44
Reakce na Myrtila:

Mohučanka Koupila jsem ji k nadcházejícím narozeninám, takže je ještě v krabici. Taky máme tunu dupla, tak jsem vzala sadu 55 kostek jen té dráhy. Myslím, že pro začátek to bude stačit, viděla jsem potom tuhle sadu u dětí na jedné návštěvě, a měly tam z toho postavenou docela pěknou dráhu. 

​presne s tymto sme zacinali aj u nas. zakladne kocky boli uz doma z inej stavebnice. ako som uz spominala tak u nas sa to ujalo vemi a do dnesneho dna sa s tym hra kazdy jeden den. mame uz aj nejake specialne doplnky a dokupene sady. je to drahe ale zas sa u nas v rodine financne skladali a potom sa k sviatku kupilo hubelino. mali sme tak na par rokov o napad s darcekom postarane

Offline continuity
42029 příspěvků moje polička 07. října 2023 16:10

Dcera se potkala s kamarádkou. Teď přišel dotaz: můžu si nabarvit vlasy na fialovo?

Ne. Proč?

B. máma řekla, že si může nabarvit vlasy, pokud si je nabarvim i já. 

Jak mám sto chutí zavolat mamince a říct ji od plic, co si myslím o její výchově. 

Offline Makara
3556 příspěvků moje polička 07. října 2023 16:34

continuity , je-li pravda, že to ta maminka řekla. Ale taky to může být příprava půdy ze strany kamarádky... 

/Já tedy barveni na fialovo schválila i provedla, ale moji holčičce je už trochu vic a zrovna barva vlasů mi přijde jako neškodná forma projevování dospělosti./

Offline continuity
42029 příspěvků moje polička 07. října 2023 17:04

Makara kdyby mi dala jíný argument než: dělám to kvůli kamarádce, asi to taky nakonec schválim. Mě vytočila ta manipulace, jsem ba to.dost citlivá. 

Manipulátorky jsou jak maminka tak dcera, ta každému povykládá něco jiného. Zorganizuje tri domácnosti na víkend aniž by se domluvila s vlastními rodiči a ty naše telata ji na to skáčou. No třeba se něco naučí. 

Online slniecko admin
19399 příspěvků moje polička 07. října 2023 17:17

continuity hehehe...

To mi pripomenulo situáciu, keď tu mal syn na návšteve dvoch kamošov a keď sa začala blížiť hodina, keď ich plánovali rodičia vybrať, tak obaja vybrali telefóny a každý si vydrankal u rodičov, že môže u nás byť, kým je tam aj ten druhý ....

...už som plánovala, kam ich uložím, ale nakoniec to uťal jeden z tatíkov.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. října 2023 17:26

continuity Pro dětskou slovní manipulaci mám pochopení, nesnáším takový to vyřvávání si a scény. Normálně bych se pro barvu taky přimlouvala, ale potkala jsem včera slečnu, tak 15 let a ta měla půlku hlavy černou a půlku fialovou. Njn, ale kdy jindy, když né teď?

Offline continuity
42029 příspěvků moje polička 07. října 2023 17:30

Kan

Ja v rodine dvou manipulatorek vyrostla a pochopení nemám vůbec žádný. Přijde mi to nejdprostejsi forma komunikace. 

Neplést si prosím manipuláci s vyjednáváním. 

Offline Mohučanka
7328 příspěvků moje polička 07. října 2023 21:34

Díky moc za rady k hubelinu! já mám pocit, že u nás by se to mohlo ujmout, máme takovou úplně pidi kuličkovou dráhu, je to vlastně jen třípatrová spirála, a mimino si na tom pouští kuličky každý den...Velká zas staví velestavby z dupla, naposledy se to jmenovalo "fronta na tobogán"

Tak jsem si říkala, že kuličková dráha by je mohla.bavit obě...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. října 2023 21:39

Mohučanka tvoje starší už tu dráhu zvládne postavit sama, syn měl dřív problém s tím, aby to bylo pořád z kopce. Akorát ty kuličky jsou relativně malé, nevím, jestli je malá ochutnávač.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. října 2023 21:44

Chtěla bych dětem rozšířit knihovnu v obýváku. Nejlepší by byl nový nábytek, kde by dole byl prostor na nějaké krabice snad tím takové ty poličky, kde můžou být knihy vystavené čelem. Ale bude to navazovat na nízkou Billy knihovnu z IKEI a asi se mi nepodaří sehnat takový kus nábytku, aby to vypadalo dobře. Takže mně napadlo nějak upravit tu Billy knihovnu. Takže se dostávám k věci Neviděly jste někde nějaký stojan nebo něco, co bych dala do té knihovny a umožnilo to to vystavení knih a časopisů čelem?

Offline Mohučanka
7328 příspěvků moje polička 07. října 2023 21:45

Evaeva že by se zabavily obě a ještě samy??

Ochutnávací období proběhlo, tak snad se už nevrátí...Včera jsme zrušili ohradu a lego se stavělo jen tak na koberci, a prej dobrý. Mimino akorát kradlo figurky a nosilo mi je do kuchyně ukázat