Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38615 příspěvků moje polička 13. října 2023 15:32

Zina jestli by chtěla, to těžko rict, doma nechce :-) 

Ale do školky chodí rada (ťukťukťuk), Akorat jsme kvůli nudli už od minuly středy doma a nějak se to furt nelepší, dneska jsem kvůli tomu odpiskala i lesní školku. a to jsem měla už zabalenou svačinu.

je to nějaký nekonečný

takze zatím nebyla prilezitost to vyzkoušet. Příští tejden bude chodit  zas po o domu a pak uvidíme  

Offline Potrefenáhusa
38615 příspěvků moje polička 13. října 2023 15:35
Reakce na Evaeva:

Potrefenáhusa už má na dva spánky celkem věk, ne?

​jo, už asi celkem jo. Ona se teda poslední dobou hodně budí a o hodně lip spi kontaktne, taky jak má teď tu rýmu, tak jsem ji tu tuhle měla v nositku cely odpoledne a spala skoro 3 hodiny. 

Offline žluťásek
8823 příspěvků moje polička 13. října 2023 15:57

Evaeva tak trika v kiku měli, za pade na pomalovani myslím úplně akorát :-)) koupili jsme tam i ty crocsy fejkovy, se trpytkama, heč

A maj tam spousty smetí na vyrábění, to asi víte, my ne a hned jsem musela vzít ještě pár krámů

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. října 2023 15:58

Potrefenáhusa no to jsem dělala se starším, že jsem vždycky týden po nemoci čekala, že pak konečně zkusíme to spaní ve školce. No někdy během října jsem pochopila, že bych mohla čekat do dubnaVždycky týden chodil, dva byl doma. 

Já ty boje se spánkem neznám, u nás chodili spát ochotně, dokud to potřebovali (vyjma nějakých epizod). Ve školce se ale učitelkám vzpouzet nebude, spíš tam pak nebude chtít být. Ale klidně bych to zkusila.

Offline Potrefenáhusa
38615 příspěvků moje polička 13. října 2023 16:02

Evaeva my jdem v úterý konečně na logopedii, poprvy, potrebuju, aby byla jakžtakž zdravá. Zatím v ty školce víc nebyla než byla, tak zo nechci moc hrotit, zatím jsem v příjemným šoku, protože jsem čekala spis pruser 

Ona je ale fakt skvělá, vzdycky všechno dá nakonec s přehledem, jen k tomu nedodava žádný předchozí signály, ze už to půjde 

Offline Potrefenáhusa
38615 příspěvků moje polička 13. října 2023 16:04

Evaeva no a spát ona už nechce, ale prave nevydrží do vecera, už kolem paty bejva úplně jeta a to už je na spaní pozde, plus nám pak často usina v autě a nejde pak vzbudit 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. října 2023 16:19

žluťásek jo, to vím, ale oproti actionu jsou ty vyráběcí tretky v Kiku drahý

Offline žluťásek
8823 příspěvků moje polička 13. října 2023 16:23

Evaeva tam je to od nás ovšem výlet na celej den, to se mi nechce :-))

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. října 2023 16:49

žluťásek to je jasný, to už se nevyplatí

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. října 2023 16:59

Potrefenáhusa tohle znám od jiných dětí a je to pěkně naprd. Snažit se uspat dítě, které spí prakticky ve stoje, ale zuby nehty se brání. Co z toho ty děti mají?

Offline Len
2672 příspěvků moje polička 13. října 2023 21:07
Reakce na Evaeva:

Potrefenáhusa tohle znám od jiných dětí a je to pěkně naprd. Snažit se uspat dítě, které spí prakticky ve stoje, ale zuby nehty se brání. Co z toho ty děti mají?

​Jojo, to bylo super období. Já si teď úplně pískám, že už dítě konečně přes den nespí a vydrží. Mně se bez toho uspávání tak zlepšila kvalita života!

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 13. října 2023 21:10

Potrefenáhusa tyjo, naše mimino teď střídavě spí dvakrát nebo jednou. A spaní starší závidím. Naše neusne, občas v autě. Ale to zase pak nespí večer. V září jsme měli na chalupě její 2 o rok starší kamarády. Oba po obědě vytuhli na hodinku a stejně kolem 7-8 večer zase odpadli. Naše dítě během jejich spánku skákalo a tančilo a večer šlo po 9  

Offline Karja
44334 příspěvků moje polička 13. října 2023 21:14

Sambo byl s dětmi teď dvě odpoledne na rybach. Jakože holky tam dobrovolně prej skoro tři hodiny mluvily potichu až šeptaly? Zejtra navazuju pruty a už nechodíme jinam.

Offline Potrefenáhusa
38615 příspěvků moje polička 13. října 2023 21:23

MPLee naše chodí spát v 10 a v kolik reálně usne, už není moje starost  ale prej teď usina dobře a dokonce chce usinat sama 

podle mě ona ještě přes den spát potřebuje, už teda občas neusne, ale je to pak dost strasny a druhej den je úplně mrtvá 

Offline dzizisketa
8896 příspěvků moje polička 13. října 2023 21:28

Odpoledne jsem před Šárkou prohlásila, že jdeme vyzvednout bráchu ze školky. Tak mi sama od sebe přinesla své tepláky, pak boty a nakonec mně dovedla ke kočárku

Offline Zuzuli
3701 příspěvků moje polička 13. října 2023 21:29

Co chodi mala do skolky, tak zase pres den spi. Je videt, jak moc ji ta skolka vycerpava. Pocinaje rannim vstavanim, tam vsechny aktivity, prochazka, cviceni... Ted ji dva patky za sebou vyzvedaval tatinek hned po obede, mel HO, tak ze si ji vezme domu, at tam nemusi spat, kdyz v patek spojuji tridy. No prisla domu, sama se prevlikla do pyzama a usla taky

Offline Zuzuli
3701 příspěvků moje polička 13. října 2023 21:32

Uplne me fascinuje, kolik novych basnicek a pisnicek vcetne tanecku uz ze skolky zna. Kazdou chvili nas nejakou prekvapi. Kdyz si vezmu, ze tohle dite vzdycky odmitalo cokoliv opakovat a jeste v lete nam zakazovalo zpivat

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. října 2023 21:35

Zuzuli já si myslela, že tam mladší taky usne, unavený je a v létě na táboře spal. Ale prý ne, celkem mně to překvapuje. Museli jsme ho začít dávat dřív spát večer, protože ráno to byl šílený boj. Když jsem si včera četla, co dělali dopoledne u staršího, tak mně nepřekvapuje, že tam usnou i někteří předškoláci. Doma by to byl náš týdenní program

Offline Potrefenáhusa
38615 příspěvků moje polička 13. října 2023 21:36

Zuzuli hele a to i u nás, když si vezmu, ze moc nemluví a tak půlku docházky tam nebyla ....

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 13. října 2023 21:37

Zuzuli Malý je ze školky taky unavený, spal teda i předtím, ale teď po obědě odpadá fakt rychle. Spát tam teda nemusí a ani nespí, ale asi by chtěl, většinou se vzteká, když pro něj přijdeme a snaží se zdrhnout zpět do "třídy".

A na co si teprve zvykám, že najednou všemu jeho počínání nerozumím. Dokud byl jen s námi, tak mi nakonec vždycky došlo, proč dělá nějaké gesto nebo nějaký úkon, ale teď některé věci, které nemají žádný vztah k tomu, co spolu prožíváme my. Očividně to navazuje na něco ze školky, ale na co, nemám většinou šanci uhodnout.