Pinot Noir to je krasny![]()
Vše o těhotenství a dětech
Gatita
kreslení... mladší maluje pořád jen čáranice a to ještě výjimečně, tužku drží klidně jak batole. Ale podle mě není síla, která by ho nějak motivovala u toho strávit víc času. Dostala si nějaké konkrétní rady? Ale úplnou náhodou jsem zjistila, že umí fakt pěkně vystřihovat, nicméně mu pořád zůstává pozornost akvarijní rybičky![]()
Pinot Noir to je super! A věřím, že i pro vás to bude zjednodušení do těch dalších bojů, když se lépe domluvíte ![]()
Evaeva nedostala. Logopedka byla rozumna, asi neni zvykla, ze ji tam trilete dite na prvnim sezeni predvede kdo vi co, a rikala, ze na zavery je brzy. Rady jen obecne - povidat si, prohlizet knizky a kreslit. Kreslit klidne kridou na velkou tabuli nebo papir, rozcvicit ruku uz od ramene, s nejakymi malymi maluvkami se nemame ted trapit. To by mozna pomohlo i vam? Cele me to mrzi, sama vidim, ze je syn jinde nez vetsina deti, ale zaroven jsem sama dost natvrdla a neumim s detmi nic moc delat. Se starsim to prochazelo, ale mladsi by potreboval lepsi peci. No ale starsi kresli taky hrozne, jen takove schematicke obrazky, postavy jsou takovi lepsi hlavonozci jako panacek ze hry na sibenici. Ale ma jasno v tom, ze chce byt architekt:)))
Gatita starší chodí na výtvarku, ta výtvarná činnost ho hrozně baví, ale panáčky kreslí takhle, nikdy nenakreslil třeba takový ten typický domeček nebo auto. Buď tohle nebo nějaká abstrakce![]()
Ve školce mi jednou říkali, že by měl vybarvovat, ale jeho to nebaví, tak je s tím rychle hotový a má to odfláklé. A právě si myslím, že mladší v tom kreslení taky nevidí moc smysl, aspoň zatím.

Gatita k tomu kreslení na velké plochy, na chalupě jsem jim rozdrtila křídy, smíchala s troškou vody a mohli štětkou kreslit na vrata. Hrozně je to bavilo, to by mohlo zafungovat i u vás.
Kokoska on chodil do školky už dva roky, ale tak nějak tam vedle ostatních existoval, aniž by je vnímal. Nutno dodat, že ale ne jediný, ti dvou až tříletí to tak v těch školkách mívají myslím obvykle. Teprve ta řeč a pochopení, že domluvit se mu přinese výhody, ho jakoby přiměla vnímat i něco jiného než čísla. A to mluvení se začalo lepšit na jaře. Myslím si, že je to díky léčbě štítné žlázy, zdá se mi, že tak měsíc až dva po tom, co začal brát léky, se to začalo měnit.
Jinak školka je už úplně bez problémů, chodí tedy po obědě domů a myslím, že tento školní rok to tak i zůstane. Dnes jsem podepsala papír o zrušení placení obědů a donášce výhradně vlastní stravy, protože zkoušet nabízet normální jídlo nefunguje, nikam to nevede a učitelky jsou z toho očividně nervózní. Myslím, že se jim ulevilo. Já trošičku, nepatrně doufala, že se hne i toto, ale nechci vlastní noční můry přenášet na jiné. Pro mě vlastně ta jeho strava noční můrou být přestala, až na občasný stesk a zazávidění ostatním už to neřeším, přijali jsme s mužem tenhle stav, asi abychom se nezbláznili
, než obavy nebo stres ze zdravotních dopadů nám to působí praktické komplikace (cestování, návštěvy, výlety, vždy je potřeba myslet na jeho jídlo a pití), ale na učitelkách jsem viděla, že jsou z toho nervózní, takže už si nosí krabičky s křupkami. ![]()
A všem děkuju. ![]()
Gatita Ríša se očividně rozjel v kreslení, když jsme pořídili tabuli, z jedné strany na křídy, z druhé bílou na fixy. Do té doby ho kreslení vůbec nezajímalo a dílka ze školky byla...no, vždycky jsem je na nástěnce hned poznala. ![]()
Pinot Noir Také gratuluji k velkým pokrokům, to je radost číst.
Pinot Noir to jsou skvělý zprávy. Ono se to fakt asi nezda, ale to nemluvici tři a víc lety dite už je fakt docela handicapovany, ono podle mě pak i matka mnohem min mluví, bez ty zpětný vazbY, kdyz se to nikam nerozviji. My jdem na logopedii poprvy zítra, jsem na to zvědavá. U nás teda kreslení taky nic moc, ona hlavně se mnou nic dělat nechce, chce, abych to dělala já. Což teda většinu těch výtvarných ukonu, skoro nejlepší je ji u toho nechávat samotnou, ať si dela, co chce, nebo v ty školce
Co je prosím teď takovej must have pro mimina? Chci koupit kamarádce dárek a všechno co já považovala za novinky pro moje děti už mají! Poukázka do lékárny mi přijde taková neosobni:D
já bych ocenila dětskou weledu, včera jswm kupovala čisticí mliko a krem na zadek a ochrannej zimní krem a několik mnoho stovek, jen to fiklo
nebo nějakou hezkou velkou zavinovaci plinu, stále do toho obe utirame
My sme boli v sobotu na Budatinskom rinku a posun vidím v tom, že L. nevadili davy ľudí, neuhybal pred deťmi a keď videl piknikijucich na trávniku, vynašiel sa s našimi možnosťami a piknikovali sme aj my.
Dnes s nim idem po prvýkrát do terapeutickej herné, ja som bola už dvakrát sama u psychologicky, tak do toho vkladam nádej.
Pinot Noir krásně se to čte ![]()
Pinot Noir Hele v tom jídle se taky rozjede, ale né hned zítra, no. Moje děcko ochutnalo svíčkovou poprvé v patnácti letech, on byl fakt extrém. Dneska si v restauraci dává jenom svíčkovou, takže zase extrém, prostě někdo to tak má. :D
Pinot Noir to jsou skvělý zprávy. Ono se to fakt asi nezda, ale to nemluvici tři a víc lety dite už je fakt docela handicapovany, ono podle mě pak i matka mnohem min mluví, bez ty zpětný vazbY, kdyz se to nikam nerozviji.
To je přesné. Vždycky, když mi doktor/logopedka/učitelky říkali, když měl ty všelijaké záseky, ať mu to předem vysvětlím a že ho mám na návštěvu/odběr krve atd. připravit, myslela jsem si svoje. Jako to bylo fakt marné, bylo vidět, že to nevnímá, že ty pojmy mu nic neříkají. Teď to zní možná, že jsem na něj nemluvila, ale asi víš, jak to myslím. To na tom svým dítěti poznáš, co jde a co je marná snaha.
letfenixa To je super, držím palce, ať jsou jen pokroky. ![]()
Potrefenáhusa tohle znám od ségry, vydržela sedět desítky minut a diktovat mi, co mám kreslit. Docela jsem se na to těšila i u svých dětí, ale kluky to nikdy nezajímalo
Mladší dělá jen mlhoviny, ale ve školce ho přimějí to dělat s nějakým cílem (on je bohužel mezi o rok mladšími dětmi, u těch nikdo nic jiného nečeká), ale starší teda kromě panáčků kreslí raketu a pak různé variace na geometrické tvary jako pyramida ze shora, trezor,...![]()
Pinot Noir to je zajímavé, že i to chápání řeči měl takhle opožděné. Je to teda fakt velký pokrok za krátkou dobu. Jídlo třeba přijde další jaro ![]()
Evaeva ono i třeba chape, ale bez ty konkrétní zpětný vazby to kolikrat nepoznas
já jsem si byla jista už hodně brzo, ze rozumí, ale nějaký detaily v řeči, kdo ví. Kratky čtení textu ji třeba začalo zajímat až skoro ve 3, mluvený slovo zvládá až teď
Potrefenáhusa kluci právě chápali dobře, to bylo právě poznat, starší před druhým rokem chápal spoustu těch změn okolo narození bráchy, i když používal dvouslovné věty jako máma pryč. Samozřejmě ne nějaké detaily. Se čtením to možná úplně nesouvisí, teď ve čtyřech syn sotva vydrží pohádku na stránku nebo dva odstavečky o čtyřech větách v encyklopedii
Mluví dobře až moc;)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025