Myrtila Myslim ze ten mam, nevim presne. Kupovala jsem to nekde k merinu. A presne, nevoni vubec a vlna je tak mekoucka ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Gatita no fakt mě štve, ze to dostavaj tříletý děti, přijde mi to fakt úplně zbytecny. Doma to nekupujem, tam je to zatím snadný
Potrefenáhusa podle mě je to bez šance, pokud nechceš být vyloženě krkavčí matka a prostě jí to sebrat.
sisinku si nosila den v kapse, pak na ni zapomněla. Ona to nezná, tak to nevyžaduje (zatím)
no jako prave nechci, aby se ve školce rozdavalo a ona nedostala nic, ze maminka zakazala, ale tyjo, fakt mě mrzi, ze to nejde bez toho
Potrefenáhusa je to zbytecny, souhlasim. U starsiho jsem byla benevolentni, nechala jsem ho to vsechno jist, co kde dostal, ale ono toho je hrozne moc (dostaval toho kvanta i na ruzne svatky od prarodicu), pak doma buchta, palacinky, kvalitni zmrzka...a uz se to nascita. Vysledkem je asi 10 plomb v 8 letech. Tomu mladsimu uz to beru a ty nejvetsi dreky typu lizatka a sisinky proste vyhazuju, rikam, ze lizatka dame skritkum.
Potrefenáhusa U nás ve školce si děti po obdržení dávají sladkosti na svoji poličku v šatně. Když dceři byly tři tak jsem to vždycky hodila do kabelky s prohlášením, že až doma a dcera většinou zapomněla. Teď když je jí šest už tenhle trik tolik nefunguje :o) Ale teda lízátka se nám doma hromadí, protože vymáhám pravidlo, že lízátka se konzumují jedině v klidu a to dítě prostě v klidu nevydrží.
Potrefenáhusa syn v těch čtyřech letech znal dobře, ono ty sladké odměny dostaneš i na těch různých dětských dnech a já fakt nemám to srdce mu to brát. Snažím se korigovat množství, když dostanou pytlík bonbónů, tak si vezmou trochu a zbytek dám do skříně a vzpomenou si až bůhví kdy.
Gatita jo, já taky nemám problém ji to sebrat a vyhodit, když nechci, aby to jedla
obecne sladký typu babovka, koláč...normalne ji, když chce, to je jídlo (včetně zmrzliny :-), ale tyhle zbytecny věci zatím vůbec
DruI lízátka mi pijou krev:) nikdy si nenechají vymluvit, že není dobrý nápad to rozbalovat hned a pak je s tím nemůžu udržet na hřišti v klidu. (Taky trvám na tom, aby na prolézačkách nic nejedli ani necucali)
DruI jo, těch děti na klouzackach a houpackach s tím trcicim lizatkem z pusy je!!!!![]()
Evaeva Tak o lízátku na hřišti prostě nediskutuju, ale u sušenek a gumídků už jsem teda vyměkla a povoluju, když se dcera trochu krotí (ony si pak s holkama nahoře na prolejzacím hradě dělají piknik :o)
Potrefenáhusa To já mám takovou utkvělou představu, že s tím lízátkem upadne a zarazí si ho do patra. A to teda i doma, takže čas na lízátko je v zásadě jedině, když je sama na návštěvě u prarodičů ![]()
DruI to není utkvela představa, to je uplne reálný
DruI to není utkvělá představa, to se fakt normálně stává. A nechtějte vědět, co udělá s lízátkem v puse vystřelený airbag. Prostě s lízátkem se sedí a basta. U nás jsou teda lízátka minimálně, vadí mi kvůli zubům víc, neż třeba gumídci. Na druhou stranu, protože vyžaduji s lízátkem sedět, tak když už se na něj přece jen dostane, po pár líznutích je odloženo a poté nenápadně vyhozeno. ![]()
DruI to není utkvela představa, to je uplne reálný
Než jsem to nacvakala... ![]()
DruI jako to jsou ale naprosto realny urazy, s tema tyckama od lizatek. Proto jsou bud papirovy, aby se rozpustily a nezapichly tolik, anebo plastovy s dirou ...anebo totez se muze stat s brckem.
Tonda doted nemel bonbon, ani gumovej ani cucavej a kdyz jsem to ted vysvetlovala doktorce na ORL, ktera mu ho za kazdou cenu chtela dat jako odmenu, mela jsem pocit ze na me kouka jako na dementa....ale proc proboha maj na ORL plnou misu bonbonu? Lizatko mel jednou ve dvou letech, ale nedavno jsme zjistili, ze to uz zapomnel, takze kdyz mu ho ted dali v jedny restauraci, tak netusil co se s nim dela a myslel, ze je to nejaka palicka a nerozbalil ho
jinak mi fakt nevadi buchty, loupaky, zmrzlina, obcas ma i kousek cokolady nebo nutellu na vaflich. Ale bonbony a lizatka bych rada udrzela fakt co nejdyl.
Potrefenáhusa Ríšovi to odložení a zapomenutí sladkostí vydrželo celý první rok ve školce a ještě tak do Mikuláše dalšího roku. To už mu bylo pět. Z domu to neznal a k jídlu má obecně nedůvěru, tak to odmítal. Pak se to začalo kazit, začali mu to kupovat i příbuzní... Tak třeba u vás nezájem taky vydrží dlouho.
Tohle je jediná výhoda Viktorovy stravy, že toto nemusím řešit. Ale má zas nehoráznej příjem soli, řekla bych.
711990 lizatka jsou blby, jak to maji v puse dlouho. Gumidka vetsinou rozkousou a spolknou behem par vterin :) Kdysi se u doktoru davaly obrazky, obtisky, samolepky... proc bonbony, to nechapu. Pak jdou kritiky na obezitu deti, jsou tepany rodice za sladkosti, a doktori to detem davat muzou?
711990 Naše dítě zná gumové bonbóny, ale tvrdé zatím ne, vždycky říkám, že je ještě neumí jíst, což většina lidí chápe, tak doufám, že mu tahle "neschopnost" vydrží co nejdýl. A lízátko, přesně, taky zatím netuší, že je to vlastně k jídlu
ty teda navíc vyhazuju, není, kdo by to doma snědl.
A ty brčka, mně tuhle ukazovala nadšeně mamka, že koupila kovová, a že je může syn klidně používat, vůbec jí nedošlo, jak se s tím může zranit. A on neposedí, i kvůli tomu mu zatím nechci dát ani to lízátko s papírovou tyčkou.
DruI A pozor na kovova brcka. To je pry taky caste.
711990 pozde
. No syn bonbony sice zna, ale spis ty cokoladove a gumove vitaminove z lekarny. Ale tuhle jsme sli ze skolky a potkali moji stanicni. A on mu strcila tic tac a mela druhe vanoce, ze kluk vubec nevedel co s tim. Byla uplne sokovana! Mel to jako chrastitko chudak. Ale jinak hresime dost, pije jen ochucene jogurtove holandie, miluje zmrzliny, dzusy...To nemusi clovek davat sladke sirupy, lizatka, bonbony nebo brumiky a i tak bojujes horou sladkosti.
Myrtila Ja mu je s klidem davam. Ma zakazano chodit a pit obecne. To nesnasim i jen se sklenickou.
Ad lizatka, jedny v arzenalu mame. Ty z lekarny na bolest krku a chutnaji dobre.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025