Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 23. října 2023 11:51

Gatita 

Já jsem Gatita! Nic nestíhám, domácnost se pomalu ale jistě mění v něco, co bych nejradši zapálila a odešla na druhý konec zahrady začít od základů. Do školy už jsem jednou nesla zapomenutou svačinu, taky jsem nedala včas do aktovky jednu učebnici a zapomněla jsem nastříhat písmenko S. No nejsem si úplně jistá, jakou známku bych dostala za první třídu , ještě nejsme ani v pololetí. Dceři jsem nezaplatila obědy, ale spíš to bylo tak, že jsem platbu zadala, ale nedokončila autorizaci, poznámku o zaplacení jsem totiž na tom pidilístečku našla. Tím jsem si ovšem vyzkoušela, že první týden v září, když máš doma prvňáka, ti projde naprosto cokoliv a vytknou ti to se soucitným úsměvem. Ale máme u nás i maminku, co popletla termín prázdnin a neposlala dítě do školy. Tak tím se uklidňuju, že může být i hůř.

Rozhodla jsem se ale, že to všechno prostě dám, protože se nechci ničeho vzdát. Drž se a taky to dej.

Online Kokoska
34564 příspěvků moje polička 23. října 2023 11:56

dynda vtipny je, kdyz mas jedno dite ve skole na jine Praze nez druhe a maji ty prazdniny v jinem terminu . Znam teda jen z doslechu, taky tam nejaka nepritomnost vznikla.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 23. října 2023 12:06

Kokoska 

Ono u těch ředitelských to může být klidně asi jinak i v rámci jednoho obvodu, když tím řeší nějaký provozní problém. Musí být člověk ve střehu. Já mám někdy pocit, že ta edupage musí mít ještě nějakou ukrytou komnatu, kde mi něco utíká. Ale asi ne, jenom je toho hodně a kolikrát ty zprávy chodí celý den, což mě nebaví. Vždycky si myslím, že už na to nemusím myslet a zase se tam něco objeví!

Offline continuity
42507 příspěvků moje polička 23. října 2023 12:32

dynda z toho, co píšeš mi jako jediná tvoje odpovědnost přijde zaplacení obědu. Do školy chodí dítko. Když mu chceš pomoct, tak bych zavedla pevný bod večerního programu, kde ti předvede aktovku a řekne, co tam má a proč. 

U nás teda první pololetí chodily emailem úkoly, aby se na to dalo dohlidnout a popravdě nevím, co by mělo v edupage pipat celý den. 

Offline Myrtila
5230 příspěvků moje polička 23. října 2023 12:58
Reakce na Potrefenáhusa:

Myrtila pěkně dekuju, Ulrich mě prave stal 1700,- 

​Není zač

Offline Mohučanka
7342 příspěvků moje polička 23. října 2023 13:19

dynda ani netušíš, jak jsi mi zvedla náladu! Naše domácnost je taky něco strašného, začátek první třídy něco příšerného, u nás pípají Bakaláři - "přines to, zaplať ono", známky, domácí úkoly, paní učitelka prosí vystřihnout písmenko P, oznamuje projektový den, připomíná projektový den, prosí o extra oblečení na projektový den, připomíná extra oblečení, paní vychovatelka prosí o oblečení na převlečení, paní vychovatelka znovu prosí o rezervní oblečení...UAAA. A už jsme měli i ústní vzkaz: "maminko, paní učitelka říkala, že mám chodit do školy dřív" (nedivím se ani trochu).

Obědy jsem taky zapomněla zaplatit. Akorát teda souhlasím s continuity v tom, že stříhání písmenek a domácí úkoly nechávám na dceři. Ono jí to zatím zabírá maximálně 5 minut. Tašku připravujeme společně.

Jo a pastelky kontroluju pravidelně díky tomu, že Pinot Noir říkala, že se to tak dělá

Offline Potrefenáhusa
38616 příspěvků moje polička 23. října 2023 13:35

Mno, tak jsem prave viděla na hřišti dva školní chlapečky cca tak pataky, jak svaci rovnou z pytliku suchy nudle z čínský polivky 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2023 13:39

Mohučanka my jsme to jako děti taky takhle okousávaly. Ještě se dělaly korále na krk.

Offline notna
9313 příspěvků moje polička 23. října 2023 13:44

Evaeva Mohučanka Zlatý okousávání těch bonbonů. Někdo si tu cumlá na tom provázku

Potrefenáhusa Mají blbý nápady v každým věku. A páťáky už člověk neuhlídá.

Offline rysamona
1102 příspěvků moje polička 23. října 2023 14:30

Potrefenáhusa u dcery, ctvrťák, jsem našla prazdny pytlík od nudlí a prý to jí vsichni

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 23. října 2023 14:36

Potrefenáhusa my je taky jedli s bráchou nejradši suchý  A ve 3 nebo 4 třídě frčela kampaň od Bohemia chips, kdy v brambůrkách byly přibalené bankovky. To jsme taky třeba měsíc nesvačili v podstatě nic jiného. 

711990 Mohučanka bonbonové hodinky byly super! A taky žvýkačky ve tvaru cigaret  

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 23. října 2023 14:58

Potrefenáhusa No vzhledem k tomu, že našemu ctvrtakovi teď koupili spolužáci energy drink, tak za čínskou polévku by asi ségra byla ještě ráda. To neuhlidas

Offline Potrefenáhusa
38616 příspěvků moje polička 23. října 2023 15:27

Karja jo, my máme školu hned naproti Jednotě, tak já mám docela přehled, co si místo obeda kupujou 

Offline dzizisketa
8896 příspěvků moje polička 23. října 2023 16:17

Kamarádka teď o víkendu líčila, že kvůli bonbonům na narozeniny byla v dceřině školce na koberečku. Že jestli je fakt doma musí odevzdat tatínkovi a jestli by nemohla aspoň občas jeden bonbón

Offline Gatita
8576 příspěvků moje polička 23. října 2023 16:44

Potrefenáhusa no my ted videli na hristi kluky v tomhle veku, jak potahuji z ecigarety. To mi ty chipsy a cinsky nudle prijdou jeste zlaty.

Online Kokoska
34564 příspěvků moje polička 23. října 2023 17:03

dynda ono slo tenkrat o jarni prazdniny, rodina spokojene odjela na hory a pak nejak koncem tydne zjistili, ze jedno dite melo byt ve skole. To uz byly vetsi deti, to starsi uz chodilo na stredni a vedome zatlouklo, ze jeste prazdniny nema. Byla z toho vesela historka, rodice nejak odmitli omluvit hodiny, dite dostalo nevim jestli dutku nebo dvojku z chovani, no smali se tomu az o dost pozdeji.

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 23. října 2023 17:20

My jsme byli teď u zubařky a na téma bonbónů taky došlo. Ta měla názor nezakazovat plne, ať to hlavně hned sní a necumlaj to hodinu v puse a žádné sladké pití. Kaz naštěstí jen jeden a naštěstí spolupracovala. Pak jsme šli na logopedii, tak tam to moc nevypadalo dobře, navíc je tam nutnost vyšetření na ORL a ten doktor je hroznej, mám chuť tam poslat samba, ať dělá co umí, oni to společně shrnou tak, že má jako doprovod chodit matka...až toho dcera nakopne, tak to nechci slyšet, co si vyslechnu.  U toho minulého vyšetření byla svědkem moje sestra a ta mi teď radila ,,musíš jí něco koupit a kup ji klidně panenku za dva tisíce,,:D:D

Online Kokoska
34564 příspěvků moje polička 23. října 2023 17:22

Karja skoda, ze deti nejdou svazat do rucniku jako kocky

I kdyz ted mi naskocila vzpominka, jak mela petimesicni dcera ucpany slzny kanalek, cistili ji to v Krci na ocnim a vyhodili me pred tim z ordinace. Posledni co jsem zahlidla, jak chystali velkou plenu, asi ji ty rucucky zabalili.

Offline Potrefenáhusa
38616 příspěvků moje polička 23. října 2023 17:25

Karja pošli samba!!!!

náš byl jednou a mohutně zapůsobil, pani doktorka ho od ty doby pokazdy nechává pozdravovat!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. října 2023 17:42

Kokoska mama vravela, ze posielala mamicky za dvere ked pichala babatkam dierky do uší (na nausnice). Musim sa jej spytat kto prepichoval nam, ci to dala ona :)