Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29857 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 20:57

Mrakoplas teď Viktor ukazoval v koupelně na můj zadek a volal siply,  siply, chvíli mi trvalo, než mi došlo, že myslí slipy

Díky všem, asi to souvisí s tou dysfázií, jak píše 711990 

Doufám, že to nějak postupně vyšumí samo. My ke klinické logopedce chodíme pravidelně,  Anema (díky za odkaz, mrknu), ale co zmůže s dítětem,  které nespolupracuje (to je slabý výraz, to byste musely vidět,  co tam vyvádí, myslím, že možná Karja si to umí představit ).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 20:59

Karja je to přirozený!

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 21:02

Pinot Noir Jestli ji ještě nekopnul, tak je dobrej, že se drží:D. Bože já jsem to sem nepsala, protože to bylo tak hrozný, že jsem to asi dočasně vytesnila, ale u toho ORL si dcera i velmi demonstrativně odplivla.

Boze, proč já. 

A cvičí aspoň doma? Asi ne viď, kdyby jo, možná je to docela dobrá varianta, stejně u té logopedky je omezený čas....

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 21:02

letfenixa teda ja toms aktualne nekriticky miluju (konkretne teda ty onucioidni alpargata). Hrozne jsem si zvykla na siroky boty (tenisky, marteny...) a nic ouzkyho nedavam, fyzicky, proste bota plna krve. A ty toms jsou, ac ouzky, pohodlny, na celodenni noseni...

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 21:05

Karja pri starsom sa mi osvedcilo cvicit to akoze mimochodom pri inej cinnosti, ktora ho bavila..napriklad sme skladali puzzle, lego..to sa dokazal sustredit. Ale bohuzial som na to prisla asi az po pol roka trapenia. Teraz zaciname s mladsim a ten teda s pozornostou problem nema ale robi presne to, co tvoja. Mame logopedicke omalovanky a ked si ich pri tom vyfarbuje, tak to este ide. Ale tam zas nevidim na usta. Na Vianoce som mu kupila jednu z tych kniziek o Kubkovi, tie ma rad. Je to tusim Kubko na prazdninach a malo by to byt aj na trenovanie vyslovnosti. 

Vlastne este sa mi osvedcilo trenovat pri čítaní kniziek. Nejake slovo z kazdej cca tretej vety vytiahnem a oni ho musia zopakovat. Ale to uz islo az ked mali tie zaciatocne cvicenia za sebou a nemusela som kontrolovat jazyk (u nasich su problem hlavne sykavky s vystrcenym jazykom).

Offline Potrefenáhusa
38816 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 21:05

moora mne je kupodivu doporučila i fyzio 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 21:06

Pinot Noir tak z toho soku, ze nosis slipy by som to nevedela vyslovit ani ja

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 21:08

Mrakoplas Ty jo, když ona není blbá a pozná, oč nám jde, Už jsme to takhle na ni zkoušeli, já i muž. Ona jakoby furt musí mít něco proti. Ona si i přesně pamatuje totiž, co má cvičit jaká písmenka a tak...ona si to povídání logopedky pamatuje líp než já, minimální povídání o dentální hygieně si pamatovala líp. 

Teď mají ve školce focení vánoční, dobrovolné. Cena dobrá, zamluvila jsem ji to se ségrou a ona zase spustila litanii, že nejde, že se nechce fotit a prostě vyrval. Tak ji říkám ,,no tak se nemusíš fotit, mně je to úplně jedno, je mi to ukradeny,,  ,,Ne, tobě to není ukradený, ty chceš abych se fotila,,....Tak o co jí jde sakra?:D. Mě nasrat, že jo?:D

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 21:08

Karja jezis chudak ty! Snad to ma teraz jak pubertu a potom bude klud!

Offline Pinot Noir
29857 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 21:11

Karja necvičí, není co, on tam ještě nikdy nepromluvil, jen neartikulovaně kvičí a nakonec ode dveří zařve ČAU!

Ránu naštěstí neschytala, logopedi mají hodně zkušeností s dětmi s různými postiženími, autisty, hypersenzitivními dětmi a tak, takže myslím pozná, kdy se moc nepřibližovat.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 21:11

Karja jaj tak. No starsi vedel, ze cvicit musi kazdy den, jeho to len strasne nebavilo (pochopitelne), tak pomahalo ho zabavit. 

Mas to tazke, toto je to obdobie vzdoru? 

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 21:13

Mrakoplas No jako jsou tady nějaké mocenské síly:D. Moc nevím co s tím 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 21:13

Karja chce te nasrat. Jedno z mnoha obdobi vzdoru :) radu nemam, jen tlapkam. Moc!

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 21:15

Mrakoplas To není podle mě období vzdoru, to je někdy kolem tří let nebo dřív. Tohleto nevím co je, já když vidím muže, tak je to spíš doživotní. Jenže ten musel klečet v koute, tomu to prostě tema starýma praktikama vyhnali z hlavy:D. 

Offline continuity
43005 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 21:16
Reakce na Evaeva:

continuity od kolika let si s tou sevou hrály?

​My jsme jí kupovali určitě pozdě, objevila to totiž až v první třídě v družině. rekla bych, že od pěti by byla způsobilá. Bylo mi to zpětně trochu líto, že jsme to prošvihli. Ale ona to už dávno stavěla drobné lego. 

Můžeš ještě rok počkat nebo to zkusit hned, Gatita má prvňáka a psala, že stavebnicové děti. 

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 21:16

moora Asi se teda začnu nasravat víc a hned aby na tom nemusela tak pracovat:D 

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 21:17

EvaevaNaše holky už tu sevu staví u babičky, tak to koupila teď k Vánocům i k nám domů 

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 21:23

Karja to musi byt vycerpavajici, ta vecna opozice. Ja takhle spoustu veci vzdala, proste mi musely byt jedno, jinak bych se zblaznila. Jidlo, krouzky, obleceni...  Ale u te logopedie chapu, ze to moc nejde pustit. Syn pak vzdycky zacal spolupracovat, kdyz jsem prestala tlacit (pritom ja netlacila...). Ale bylo obdobi, kdy nechtel ani nekam na atrakci, protoze jsem to navrhla ja. Treba s tou logopedii neudelal jedine cviceni se mnou, ale jak neni hloupy a pochopil, ze to je dulezite, cvicil si pak tajne sam, on si jakoby nechtel zadat nebo co. 

Offline Potrefenáhusa
38816 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 21:34

Zlatej Péťa, ty logopedicky publikace jsou docela oldschool, naše tříletý dite většinu jidel nezná (čokoládu, pohár, kompot, lizatko)

v Petovi mimi nosi a chova tata a mama řídí auto

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 21:35

letfenixa Taky se mi stalo něco podobnýho. Člověk aby si objednal 17 párů a modlil se.