Pinot Noir je ho víc, než jindy. Ale nevěřím, že tolik sněhu tu nikdy dřív nenapadlo. já jsem z Vysočiny, takže nechápu.
Tohle je random barák, co vidím z okna. Jsou zavřený i bazény. Ale tady jsou školy i bazény v hrozný stavu. Škola je stará a má taky šikmou střechu.
Vše o těhotenství a dětech
Tabea Ty jo, tak to bych zrovna od němců nečekala, že by měli nějakou veřejnou budovu vůbec v takovémto stavu, natož školu.. Myslela jsem, že máte metr sněhu. Kam to dopracovali.
A máte nějaké info, jestli bude náhradní výuka někde nebo tak.
Pinot Noir prosím te, kdes nechávala dělat ty kocici hrnecky?
Karjanevim jak jinde, ale u nás ve městě, v chudým Bavorsku, jsou fakt školy v blbým stavu a bazény minimálně dva, co vím, jsou taky děsný. V městečkách okolo jsou školy i bazény pěkný.
Náhradní výuka nic. Což teda v první a třetí třídě je fuk. Ani bych neměla kde splašit další laptop pro jedno dítě. Co mě štve, je že družina, která je taky městská, jede dál v módu: "můžete děti přivést v dobu, kdy by jim končila škola". Prostě to zas odnesou rodiče. Protože nepředpokládám, že rodiče, když už stejně musí zůstat doma, vedou dítě tak, aby ho zas po 3-4 hodinách vyzvedli.
Tabeazrovna šikmá střecha je pro sníh odolnější než plochá, to mě teda překvapuje, vždyť tam máte pár cm.
Potrefenáhusa Belabel
Evaeva napadali víc než par cm, ale i tak mi to nepřijde tak moc sněhu. Už to trochu sesedlo. Fotka je ze soboty. 
Pinot Noir dekuju!
Tabea aha, tak tady to vypadá jinak ![]()
Tabea To je pekny system.
Pinot Noir mel velkou pusu? Mel! ![]()
Tabea Jako jestli střecha neudrží tenhle normální sníh...
aby se tam nerozhodli nepouštět děti ani na jaře! ![]()
Priznám sa, že od Covidu, keďže vďaka online vyučovaniu máme v každej triede notebook, a používame EduPage už úplne, žiadne papierové triedne knihy, klasifikacne, ziacke knižky , tak dom.ulohy, info o pisomke, projektoch, ...., zadavam do EduPage priamo na hodine, čiže žiadna samostatnosť. Na druhej strane neprijmam ospravedlnenie, ze si niekto niečo zabudol/chýbal a nevedel.
Včera Rostík dostal další Bruder auta do sbírky, od naší paní domácí po jejích dětech. Takže máme: tahač Mac s traktorbagrem (ten má ulomenou přední radlici), pásový buldozer, autojeřáb, popeláře (ti mají ulomenou zadní vyklápěcí část, ale pořád se tam dá nasadit a funguje), sypač, čisticí vůz, traktor s radlicí vpředu, kombajn, Manitou teleskopický nakladač a vysokozdvižný vozík na ovládání. A na Vánoce dostane odtahovku, ta má samozřejmě i odtahované vozidlo. Pokud by vás zajímalo, kam to všechno přijde, tak všude ![]()
letfenixa me zase prijde fajn, kdyz se deti takhle uci samostatnosti. Treba u nas jsou pocitace taky v kazde tride, komunikuje se pres bakalare a funguje to skvele, ale vypisovani ukolu zakum se mi jako rodici moc nepozdava. Prijde mi to jako kdyz jim ucitelka dela sekretarku. Ale muze to byt jen muj nazor, ja jsem v tomhle takovy atypicky rodic :)
Lamicka starsi deti maji bakalare taky? Protoze jestli ne, tak v tom vidim spis takovy apel na rodice, ze maji ty ukoly detem hlidat, s cimz uplne nesouznim. Nas druhak si vede jako vsichni ve tride ukolnicek a hlida si to skoro uplne sam. Sice dostal jednou puntik, ze neco nemel, ale prijde mi to jako dobra pruprava. V tomto je nase skola super, ze to hodne nechava na detech. A maji super druzinarku/asistentku, ktere nevadi delani ukolu v druzine, dokonce to synovi i nekolikrat zkontrolovala. Takze kdyz si deti chteji udelat praci v druzine, tak muzou, a maji-li to spravne, muzou to deti i rodice pustit z hlavy![]()
Potrefenáhusa Nase tridni ma uz dost viditelne tehotenske bricho, takze i kdyz nic oficialne nevim, tak vime...Ale maji jeste druhou a asi tri ctyri odpoledni posily. Jinak v Twigsee je celkem uz vsechno. Az mi to prijde odosobnene, protoze ty informace jsou skoro jen touto cestou. Rano v sedm byva jen jedna ucitelka (a moje brecici dite cas na rozhovor nedava)a ve tri uz je tam zase odpoledni smena, ktera deti zas tak moc nezna. Takze na rozhovor vlastne je prostor jen dny kdy jsem doma i ja a syna davam do skolky. Takovych dni bylo od zari asi....dva
. Jinak je nemocny, jsme mimo mesto, necham si ho doma....
Gatita ja jsem prave taky pro co nejvetsi samostatnost deti. U nas jsou rodicovske a zakovske ucty. Zakovske ucty jsou od 3. tridy, ale na prvnim stupni si vedou ukolnicky, alespon nase obe deti to tak maji /meli. Ale zalezi to na kontretni pani ucitelce, nektere ukolnicky nevedou a posilaji vse do bakalaru.
U nas jsou ukoly na doma, v druzine je delat nemaji. Je to aby se naucili domaci priprave. Uz jsem to tu psala, ukoly jsou na 10 min, nic strasneho.
Gatita ségra na osmiletém gymplu přístup do bakalářů má. Celkem jí to vyhovuje, v rozvrhu vidí, co má mít na ten den hotové,... hlídá si to sama. Ale je jí skoro 15.
Starší syn v noci na sobotu prozvracel, včera večer se přidala teplota a rýma a kašel. Do toho začal kulhat, že ho bolí koleno, tak řešíme, jestli zítra strávit dopoledne v Motole. Dneska začal zvracet mladší
Čekám, kdy to padne na nás. Za víkend jsem vyprala tak šest praček, k tomu dvě miminí, teď mně to čeká znovu. Nemusím dodávat, že jsme na zítra měli program a mají mikulášskou ve školce.![]()
Lamicka to jsem nevedela, ze bakalari maji i zakovske ucty, tady se clovek pouci:) Ja jsem za tu druzinu rada, v prvni tride tam ukoly deti nedelaly, ale ted jim to u nekterych typu uloh umozni. Prijde mi to fajn, ze si deti muzou tu praci rozvrhnout, jak chteji, a to toho taky nemivaji moc. Ale nekdy se stane, ze toho dostanou vic, a jsem pak rada, ze nas doma ceka jenom cteni. Ale syn je na ty ukoly dost haklivy, chce je mit co nejdriv z krku a mam dojem, ze je vypracovava o prestavkach misto svaciny, kterou nosi domu netknutou![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články