Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. prosince 2023 12:20

letfenixa na webu máme jídelníček a plán akcí na daný měsíc (ale bez jakýchkoliv podrobností). Všechno ostatní je na dveřích, zástupce třídy v radě dostává i další informace, které píše na WhatsApp, ten nespravuje školka.

Offline Pinot Noir
29852 příspěvků moje polička 04. prosince 2023 12:23

Potrefenáhusa to je pořád dobré, nám škola oznámila, že třídní učitelka (u prvňáčků) odešla, až když už tam opravdu nebyla. Prý se rozhodla řešit dlouhodobé zdravotní potíže. Připadá mi dost zvláštní, že by dlouhodobé problémy řešila odchodem ze dne na den. Bůhví, co za tím je. Škola se zatím zdá super, ale komunikace vedení školy s rodiči hrozně kulhá. To mě u takové školy dost překvapilo. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. prosince 2023 12:27

letfenixa ja uz som sa tu viackrat stazovala, u nas ide len nastenka, na webe su len informacie k platbam a pravidla. Obcas nieco echt dolezite posle riaditelka smskou. Nastenku si so sambom fotime a posielame cez wa :)

Offline Malenge
4837 příspěvků moje polička 04. prosince 2023 12:29

Pinot Noir tyjo, tak problémy s komunikací bych u soukromé školy taky nečekala. Už vám ten výpadek nějak vyřešili nebo to má na hrbu stále ten Američan, co téměř neumí česky? Jinak moje neteř je ve 3.třídě taky takové malé soukromé školy, švagrovci se těšili, jak to bude super a já jsem teda dost vykulená, ta holka už má pátého (třídního) učitele, to mi přijde jak na orloji a osobně bych byla dost naštvaná.

A ještě ke školkám, u nás paní učitelky hlásí téměř vše, pokud to není nějaká rýma a spol., ale neštovice, spálu, ostatní číslované nemoci apod., jsem ráda, i když to v tu chvíli vždycky slyším nerada, tak aspoň vím, po čem případně koukat a je to tak lepší.

Offline Potrefenáhusa
38800 příspěvků moje polička 04. prosince 2023 12:31

Vari my máme aplikaci Naše MŠ. 
Evaeva představovala bych si to nějak trochu s predstihem, i když našemu diteti to je možná ještě fuk. plus teda ta druhá učitelka má teď měsíc nohu v gypsu a není tam (což jsme zjistili taky až na ty besidce - jako k nicemu by nám to nebylo, akorat teda teď s tím obsazením úplně spokojený nejsme )

Offline Pinot Noir
29852 příspěvků moje polička 04. prosince 2023 12:48

Malenge no já taky ne. Novou učitelku už tedy mají. Oni hrozně razí to, že vychovávají děti k samostatnosti. Nemáme žádnou aplikaci na úkoly, jako mají třeba na místní ZŠ, kde se dozvíš, na které straně je úkol a co s ním mají dělat, ani žádný deníček. Jaký je úkol, to si mají zapamatovat děti.  Nezapamatují, nic se neděje, třeba se to povede příště. Třídní schůzky nejsou, jsou tzv. tripartity, rodiče-učitel-dítě, největší podíl času tam má mluvit dítě. Proč nebyl tělocvik, ale výtvarka a tělocvik bude místo ní pozítří, to ti má vyřídit dítě. Je to jiný styl, no. Někteří rodiče jsou z toho dost na nervy, hlavně teda rodiče dětí, které opravdu nejsou schopné vyřídit nebo interpretovat doma nic. V tom jsme na tom ještě dobře, Ríša je jak Kelišová, ten ví o všem. Oni nám tenhle systém pořád opakují a připomínají, ale je to prostě jiné, než v čem jsme vyrůstali my. A někteří rodiče vypadají, že s tím mají hrozný problém. My ne, jen teda ten odchod učitelky měli komunikovat jinak a dřív, navíc si myslím, že její zdraví není ten pravý důvod. 

Offline Tabea
8083 příspěvků moje polička 04. prosince 2023 13:07

Pinot Noir

synovi takhle odešla učitelka měsíc po začátku druhé třídy. Napsala něco ve smyslu, že je pořád nemocná a taky těhotná, takže končí. Muž to těhotenství v tom dopise vůbec nezaregistroval a litoval ji, ze má určitě nějakou hroznou nemoc.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 04. prosince 2023 13:07

Pinot Noir Já bych z takovýho přístupu byla jako rodič asi nervózní, ale vlastně mi to přijde úplně super! Prostě si děti od začátku zvykají, že jsou za svoji školu zodpovědní oni a s tím souzním. Já tu školu normálně Ríšovi závidím.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 04. prosince 2023 13:13

Tabea Tyhle obchody ze dne na den jsou hrozně na houby, já jsem v těhotenství skončila dost rychle. Čekala jsem nějaký postupný dojezd, že se rozloučím s pacienty a ono to vyšlo úplně jinak. Je zvláštní, jak jsou z dětí najednou puberťáci a z novorozenců děti, co mluví.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 04. prosince 2023 13:13

Pinot Noir mně přijde fajn systém u nás ve škole - děti si úkoly označují zeleným kroužkem a když se naučí trochu psát, tak si to píší jednoduše do úkolníčků. Samozřejmě jim to kontrolujeme a je možné napsat přes bakaláře učitelce. My je to učíme už v 1. třídě. Ve 3. už si to píší bez problémů a krásně se naučí samostatnosti. 

Offline Tabea
8083 příspěvků moje polička 04. prosince 2023 13:14

Pinot Noir chodit syn do vaší školy, tak se nedozvim nikdy nic. A úkoly by nedonesl nikdy. 
Včera večer zřizovatel naši školy, město, rozhodl, že bude kvůli sněhu na střeše zavřeno. Napřed začali rodiče preposilat v třídních chatech vyfocenou zprávu nekde z Facebooku. Kolem 18:45 to měla škola na stránkách. Lehce před 19 volala synova učitelka. Dcery učitelka se prý jen zeptala zástupce rodičů, jestli jsou v chatu všichni. 
ted je na stránkách školy, že s největší pravděpodobností bude zavřeno i zítra, protože se do té doby nic nezmění. Dneska mrzne, jen to praští. Zítra bude tát, ale město píše, že bude u budov potřeba zkontrolovat statiku po odtátí sněhu.

Offline Tabea
8083 příspěvků moje polička 04. prosince 2023 13:16

Len mě to tenkrát ani nezasáhlo. Spíš mě pobavilo, že muž, rodilý mluvčí, ten dopis nepochopil, jak to bylo komplikovaně napsáno.

Offline Tabea
8083 příspěvků moje polička 04. prosince 2023 13:24

Lamicka u nás si to děti taky píšou hned od začátku samy. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. prosince 2023 14:09

Pinot Noir mně se ten systém líbí, ale syn by nevyřídil nicale popravdě, děti, které na to pamatování (pro ně) nedůležitých věcí nejsou, jsou celkem nahrané, když neumí psát. A pro pobavení, neteř si tahle pár věcí nenapsala, aby je nemusela doma dělat. Akorát že oni mají ty bakaláře, tak se na to dost rychle přišlo

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. prosince 2023 14:16

Potrefenáhusa chápu tě, ale za těch pár let už jsem asi poučená Takové věci se taky dozvíme až, když nastanou. Akorát když se hledá učitelka, tak to vědí všichni, ředitelka se všech ptá, zda o někom nevědí

Já jsem čím dál tím víc rozpačitá z přístupu učitelky mladšího syna. Je to taková babička, učí tam možná těch 35 let fungování naší školky a ty děti fakt miluje. Ale vede takové ty manipulativní řeči jako příště tu teda asi budeš spinkat, aby si maminka odpočinula, když tak řádíš a podobně.

Offline Anema
1281 příspěvků moje polička 04. prosince 2023 14:40

Potrefenáhusa já tě chápu, tohle bych taky chtěla vědět s předstihem, ani ne kvůli sobě, ale pro malé děti je to celkem velká změna. Zvlášť, kdyby se jednalo o tu dceřinu oblíbenější učitelku, zasáhlo by ji to dost, a to není ve třídě zdaleka ta nejcitlivější. U nás budou taky nějaké personální změny a jsem ráda, že to vím z mailu už měsíc předem.

Jinak u nás výborně funguje informování přes Twigsee, dokonce tam na ten mail s delším organizačním info přímo upozornili. U nás je hlavní problém mezi židlí a obrazovkou, půlku věcí hned po přečtení vypustím .

Offline Pinot Noir
29852 příspěvků moje polička 04. prosince 2023 14:42

Lamicka oni prý zavádějí deníčky až během 2. třídy, kdy už spolehlivě všichni píší.

Teď, když úkol neudělají, to nemá žádné důsledky.

Mně se ten systém líbí, Ríša sice taky občas zapomene úkol ve škole, někdy něco nepochopí správně, nebo úplně vypustí, ale vidím od září velké zlepšení. Ale chápu, že někteří rodiče se asi nedozví vůbec nic. . Jedna z maminek, jejíž syn má opožděný vývoj řeči z důvodu bilingvnosti, říkala, že informaci, kterou Ríša podal jako "IT dnes nebylo, měli jsme paní učitelku výtvarky, protože pan učitel měl zánět v zubu, měl taaaakhle oteklou tvář, a šel k zubaři" podal její syn "učitel měl velkou pusu".

Na druhou stranu, oni ten systém avizovali předem, a dost důkladně, zralost dětí proklepli a předložili nám jejich slabiny, na čem je potřeba pracovat... Tu školu vybrali těm dětem rodiče, že jo. 

Offline Tabea
8083 příspěvků moje polička 04. prosince 2023 14:55

U nás bude i zítra zavřená škola kvůli sněhu na střeše.

Offline Pinot Noir
29852 příspěvků moje polička 04. prosince 2023 14:56

Tabea omg, to je ho tak mimořádně moc, nebo to hodlají dělat každou zimu?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. prosince 2023 15:00

Pinot Noir je to fajn systém, když z toho nejsou pro děti žádné důsledky. Já bych byla ta matka, co neví nic, tak by nám to možná i uštětřilo nějakou práci