711990 ups
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir navic to pouziva dost trefne. Treba projdem kolem cloveka s cigaretou a on rekne "pan kouri. To je debil, co?"
a nejvetsi gol je, ze to ma od moji mamy, ktery to ujelo kdyz ridila auto:D
711990 ježiš. Ale máš tam díru, debile mě rozesmálo nahlas.
. Soucítím teda, to jsou děsný situace.
711990 debil k nám nepronikl, ale různé jiné výrazy jo. Štve mě to dost, ale bojovat s tím neumím. U nás je teda zdroj školka, přes prázdniny byl klid. Ale teď je to tak měsíc taky lepší, zaslechla jsem, jak si to šeptají mezi sebou. A když tu měl syn ty kamarády, tak přestože řádili jak černá ruka, tak nepadla žádná vulgarita. Tak bych řekla, že už asi poznají, kdy ne. Tak počkej dva roky a máš klid ![]()
Pinot Noir S detmi s odlisnym materskym jazykem mam ted zkusenost, vybrala jsem si to i jako tema na zaverecnou praci v kurzu. Rozhodne se nedoporucuje potlacovat matersky jazyk, hlavne protoze diky materskemu jazyku mohou rozvijet vic ten novy jazyk. Cim vic pojmu budou umet v materskem, tim lepe si je osvoji v cestine. Ale v praxi se s tim moc nepracuje, coz je podle me skoda.
Navic presne jak pise Garfie odtrzeni od kultury, z ktere pochazi se ukazuje taky velmi problematicke. Ty deti pak nepatri nikam. Proto se i toto ma podporit.
S tim dalsim jazykem je to asi jak u koho. Mame cizojazycne deti, ktere v pohode zvladaji CJ i Aj (mame AJ od 1.tridy), ale jedno dite s tim ma problem, podle me vubec netusi, v jakem je vyuka zrovna jazyce.
711990 mladsi syn se naucil mluvit hrozne sproste. On zna snad vsechny nadavky a porad je rika. Ma to z domova
Ne teda ode me, ale od sveho starsiho bratra, ktery ho to uci naschval a ma srandu, kdyz to pak ten mladsi rika. Jsem z toho na prasky, protoze jsme ve vsem hrozne pozadu, mladsi toho umi tak pulku, co by umet mel, probehlo i kolecko po logopediich a ve skolce jsme zaskatulkovani jako ti zanedbani. Opravdu nechci, aby mi jeste ucitelky hlasily, ze tam rika do pi.i a podobne.
Staci, ze si nas minule zavolaly a ptaly se, jestli ma mladsi sourozence. Tak rikame, ze ano. A pry, jestli zna zakladni pojmy, jako bratr, mama, tata, jak se kdo jmenuje. Protoze se ho pry ptaly, jak se jmenuje jeho bracha, a on jim rekl, ze nevi. A kdyz se ho ptaly znovu, tak jim rekl, ze bracha se jmenuje Pavlik. Tvl Pavlik!!! (Bracha se jmenuje Adam
).
Gatita sorry, ale ![]()
notna před odchodem je to marna snaha, to bysme se nevypravily už nikdy
uklizime večer před odchodem spát a dite nám k tomu prozpevuje školkový "Uklizime, monenticek, všechny hračky u kocicek...", zapojí se teda jen občas
Nam eď velkamala zapisuje knihu hříchu, když je někdo osklivej, dostane čárku. Mám tam nejvíc já. Asi třikrát ,,vole,, jednou ,,hovno,, pak jsem zatahala malou za ruku, byla na ně hnusná a nedala jim brokolici(?!). , (to ale bylo večer před spaním po zubech.)
Malamala se naučila fakáče a jako bože, kdyby to nebylo aspoň tak vtipný, ale ten výraz a ta malá dětská rucicka, mám co dělat se nesmát. Hlavně dneska ji naštval muž a mně taky, ukázala mu fakáče přesně když já jsem ho měla v hlavě;-)
EvaevaNastesti se jí to lepší, teda doufám, on ten kašel chce čas no.
Pinot Noir mne ta vase skola zni skvele, mit tu blizko neco takoveho a mit trochu jinak povahove usporadane dite, uz tam chodi. Ale taky mi prijde zvlastni, ze pri vsech tech zapisech, dnech otevrenych dveri a vstupnich pohovorech tem cizincum s tretim jazykem nerekli, ze to nebude jen tak. Ale na druhou stranu, co jim meli rikat? ti rodice urcite videli curricullum a mne by asi na jejich miste napadlo, ze to bude narocne. Ja bych takovou skolu pro starsiho syna hrozne chtela, ale znam ho a on by se zblaznil. On je takovy "ztraceny" i na ceske skole, i kdyz je sikovny a jde mu to.
Karja tak to je dobře, je to fakt na dlouho.
Gatita hele a nedělá to naschvál? To totiž dělá mladší, vypráví mi úplné literární příběhy, co dělal ve školce, pravda není vůbec nic. Dneska se ho jedna paní ptala, jestli je miminko kluk. A on že neví. Ona jak že nevíš, jestli je to kluk? A já už viděla ty jeho čertíky v očích, normálně kecal![]()
A ano, mladší bude ten, kdo naučí sprostá slova a všechny ty básničky svoje spolužáky. Má to od bráchy, ten od spolužáků, co mají starší sourozence, takový školkový koloběh ![]()
Evaeva to vis, ze to dela naschval. Samozrejme vi, ze ma brachu, ktery se jmenuje Adam. Vzdyt se asi 100x denne zepta, kde je Adam, a kdyz konecne prijde, tak hned jeci, ze ho Adam otravuje
. Ale je pravda, ze hodne veci opravdu neumi, jedinou basnicku, nektere barvy, napocitat do tri...tak verim, ze si ucitelky mysli svoje.
Gatita no, trochu si představuju ty reportáže - Škola pro děti politiků a celebrit odmítá přijmout ukrajinské/uzbecké/makedonské děti...
Dostali jsme celkem podrobný soupis sledovaných ne/schopností, obodovaný + slovní popis, na čem zapracovat. Nevěřím, že tam tu jazykovou náročnost u těch, kteří u testů nerozuměli, nezmínili. Tento týden jsme se na vánočním tvoření s několika rodiči zapovídali, vzpomnělo se i na toto (začalo to tím, že si nás z toho testování někdo pamatoval, a že jsme pak vedle sebe seděli v kavárně na zmrzce - já si tohle vůbec nepamatuju a nikoho nikdy nepoznávám
) a bylo to ve stylu, Joo, měla tam, že neumí interpretovat text a nechápe menší-větší, ale to tam přece měli všichni, hihi. No, neměli. Ríša měl ve slabinách, že tlačí na tužku a že dlouhodobá pozornost není úplně ideální. Jako nevím, jestli bych tam tlačila dítě, které mělo ve všech ukazatelích 1-2 body z pěti.
Gatita no já se zas bála, že Ríša bude ztracený ve škole, kde je 130 prvňáků, 4 budovy, na obědy se musí obouvat a brát bundy, skříněk je všude tolik, že ani já bych tu svou už nenašla... Tohle je komorní, maličké, pro trochu ztracené děti ideální, podle mě.
Jenom tam chybí pohyb venku, je to na střeše nákupáku. ![]()
Gatita Pavlik me potesil, sorry
Evaeva Tonnda jeste krome toho ze nevi, rika ze uz to zapomnel
Kdo si taky má všechny ty zbytečnosti pamatovat! ![]()
Potrefenáhusa Úklid před odchodem kolikrát nejsem schopna zvládnout ani já sama. Natož to důsledně hlídat u dítěte. Ale co jsem videla u poradnejsich kamarádek, tak ta duslednost fakt pak přešla v rutinu. Myslím tu i Renusatkopsala, ze svoje kluky k tomu důsledně vedli a oni jsou pořádní. Já to fakt beru jako svoje selhání, ze jsem v tom nebyla důslednější, v dlouhodobém horizontu by to bylo nejlepší. Ale zase to není pro mě úplně priorita ten úklid.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články