711990 to je asi zase něco jiného. Aspoň nevím nebo už jsem to zapomněl říká starší, když se ptám na něco, co mu očividně nepřijde důležité. Mladší ten vyloženě trolí, aby byla sranda.
Vše o těhotenství a dětech
notna tak v tomto jsem taky selhala na celé čáře!
notna já bych to jako selhání nebrala, pokud to pro tebe není důležité. Dcera určitě ví, že bunda patří na háček a odpadky do koše (nebo co je problém u vás:)), takže až bude chtít mít ve svojí domácnosti pořádek, bude vědět, jak na to. To, že jsou ty děti vycepované doma, neznamená, že se tak budou chovat i bez rodičů za zády.
Co teď čtete vašim předškolákům/ nejmenším školákům? Nemůžeme nějak narazit na podobný hit, jako je Pavouk Čenda a Kvak a Žbluňk. Tyhle knížky jsme četli nejmíň stokrát. Teď na podzim jsme četli Nedráždi bráchu bosou nohou, to mě celkem štvalo, jak si ti bráchové nadávají a jsou na sebe hnusní, u nás se tohle vůbec neděje a znělo mi to jako návod, jak to pokazit, musela jsem to během čtení dost korigovat. Taky Kosprda a Telecí, navzdory mému odporu k tomu názvu to bylo fakt vtipné, bavila jsem se i já při čtení, teda asi hlavně já.
Ríšu to teda taky bavilo, chtěl vědět, co bude dál, ale nevím, jestli z toho bude až takový hit. Teď jsme začali číst Mluvící balík a nevím, no, připadá mi to jazykově celkem náročné, navíc to bohužel nebaví mě, já tyhle fantasmagorie nerada a bojím se, že to nechtěně vnuknu i Ríšovi.
Tak jestli máte nějaký tip, budu moc ráda.
notna na to musis byt asi povaha, já to uklizeni dělám z čirý nutnosti, nás tu kvůli tomu dost prudí muž a je to pro mě tak nasrávací tema, ze vůbec nevim, jestli chci neustále ty děti kvůli tomu buzerovat. Ale ze je to k neuklizeni, to mě drasa moc
Evaeva Tehdy jsem na to neměla morál. To teď zpětné si říkám, ze by mi to dost ušetřilo práci a rozcilovani. Jak si to bude vést dcera někdy u sebe, to mi bude fuk ![]()
Pinot Noir teď čteme Příběhy kocoura Modroočka. Jinak si žádný hit moc nevybavuju. Kluci mají ještě rádi Honzíkovu cestu. Ještě jsme četli Strašidýlko Stráša. A díky za připomenutí Kosprda, musím jim to zase podstrčit. Akorát teď u toho čtení nejsem vůbec přítomná:(
Nebavily by třeba Ríšu už děti z Bullerbynu? My to máme jako audio a mají celkem úspěch, ale ty audia zvládají mnohem dřív než to samé čtené námi.
notna mně třeba ten nepořádek vadí jen trochu. Jakože samozřejmě mně naštve, že zakopnu u dveří o boty, ale překročím je, opustím chodbu a s tím i myšlenku na ně, maximálně je odsunu nohou na stranu. To mi přijde zbytečné je extra cepovat. Kdybych tu předsíň pak půl hodiny uklízela, rovnala boty, vytírala fleky, které se netrefily na "odkapávač" bot, snažila bych výchovně víc ![]()
Co mi vadí jsou odpadky (ale ani tam nejsem zatím úplně úspěšná) a pak bojuju s těmi rovnými plochami, protože i když mám snahu, uklidit to nejde, tam končí ty věci, co nemají místo, ale momentálně je nelze vyhodit nebo zaklidit někam vyloženě do krabice v nástavci skříně.
Pinot Noir my jsme teď přečetli na pokračování Karlíka a továrnu na čokoládu a jedeme znovu To je metro, čéče.
Chtěla jsem adventní Vánoce pro kočku, ale syn odmítnul. Nechápu, je tam kočka!!
Jo, ještě jsme četli Já Baryk. Ten syna bavil. Celkem nechápu, je to takový starý. Podobně má rád Kočičiny kocourka Damiána, to je pro mě trochu utrpení. Já Čtvrtka moc nerada.
A ty jiné knihy od Lobela jste četli? Pana Sovu, myšku a pohádkovou polívku, Sedm pohádek pro malé myšky, Strýček Slon. Hodně podobné jako Kvak a Žbluňk jsou Myš a krtek, taky série. Tu má K. moc rád.
Pinot Noir mame s knihami problem, syna nic moc nezaujme, neudrzi pozornost, usina u toho (coz teda beru jako plus, kdyz uspavam). A mne ty moderni knizky kolikrat prijdou divny. U nas dlouhodobe jedou Mikulasovy patalie a nektere kapitoly z Deti z Bullerbynu. A pak objev roku - serie o Fiskusovi od nejakeho Sveda. Jsou tam pekne obrazky a muzu to cist obema klukum zaroven. To by se vam treba mohlo libit? Adam ted cte sam serii o Petovi (Peta ve skole, Peta na lyzich), ma to par stranek a jsou tam velka pismena. Ale to cte spis kvuli ctenarskemu deniku. A k Vanocum bude neco z Klubu Tygru. Jo a taky opakovane ctem od Dahla Velikananskeho krokodyla. A Jirkova medicina se mu taky libila, ale ten Dahl je trosku divnej.
Gatita jů, Mikulášovy patálie a další knihy z té série, to jsem jako dítě milovala!
Pinot Noir Co Krysáci? Knížku napsal Žáček a přijde mi mnohem vtipnější než seriál. Taky je to výborně načtená audiokniha.
žluťásek toho baryka jsem jednou půjčila a to se nedalo
mně se to špatně četlo a syna to nebavilo. Ale má rád Hajného robatka, což teda taky nechápu, kolikrát máme problém to číst.
Jinak tip na vanocni film: Anabela a vanocni prani. Kdysi mi to tu nekdo poradil, ale az ted jsem narazila na DVD. Takova blbost, ale detem se to moc libilo, takovy detsky old school jednoduchoucky dojak. Meli to v antikvariatu za 15 Kc a zajistilo nam to moc hezky adventni filmovy vecer.
AnemaKrysáky má rád mladší. Seženu tu audio knihu, díky za tip![]()
Pinot Noir synovec je prvák, píšu perom už asi dva mesiace. Myslela som, že budú dlhšie písať ceruzkou.
KarjaJa si cibuľu s medom dám na kašeľ aj teraz, mne to celkom chutí.
notnaJá nevím, moje kamarádka takové dítě má, a mně to přijde hrozně nepřirozený:D. Jakože nema vyndanou žádnou hračku, jen jednu, stavebnici víc uklízí než staví, nic neuklidí rozsypane, ale pěkně sestavené....ona ho tak vedla,možná by takové bylo i bez toho, nevím. Ale tohle je už takovej extrém, že mi spíš přijde, jestli tenhle pripad těm dětem nemůže víc škodit
dorota to teda taky koukám! Ale vypadá to, že touhle dobou už všichni prvňáčci píšou perem, kromě toho našeho. ![]()
No, jak psala continuity , úsporu peněz od toho nejspíš čekat nelze, tak kam spěchat. Myslím, že zůstanou u tužky, dokud neprojdou všechna písmena.
Karja To mně přijde Škoda, hrát si jenom s jednou hračkou a různě to nekombinovat. A podle toho to u nás vypadá :) ale já jsem, co se týká úklidu fakt nedůsledná a to bohužel i sama u sebe, tak tu pořádkumilovnost nemají děti kde odkoukat.
Evaeva Modroočka a Děti z Bullerbynu četli ve školce, z Dětí chce občas číst některé kapitoly, ale trochu se u toho nudí.
žluťásek super tipy, mrknu na to, děkuju. Podívat se na jiné knihy od Lobela mě vůbec nenapadlo. ![]()
Gatita taky děkuju, podívám se na ně a po Vánocích určitě něco objednám.
Anema na Krysáky jsem zapomněla! Díky za připomenutí.
Jinak audioknihy moc nefrčí, Ríša do toho čtení vstupuje, ptá se, vtipné věty třeba opakuje a pak mu kus uteče... Navíc mě to čtení baví. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články