Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29848 příspěvků moje polička 15. prosince 2023 09:51

Garfie Jo, Karkulín mi pije krev!

Offline Karja
44610 příspěvků moje polička 15. prosince 2023 09:53

Já dětem večer čtu před spaním, ale já teda ne s radostí, ale normálně se sebezapřením, já už jsem hrozně unavená mluvit:-D

Offline Garfie
28514 příspěvků moje polička 15. prosince 2023 09:56

viktorka_od splavu No počkej, tak to si možná pletu a bylas to ty!  Já ho nekriticky miluju, ta scéna, jak rozděluje koláčky (spravedlivě se rozdělíme, já 5, ty 5...ale Karkulíne, tady je jen 7 koláčků..."tady mám svých pět a víc mě nezajímá!") je moje oblíbená!! Já vím, že je to samolibý pitomec, ale stejně! 

Pinot Noir  Jo, pamatuju si to dobře!! 

Offline notna
9414 příspěvků moje polička 15. prosince 2023 10:53
Reakce na Garfie:

viktorka_od splavu No počkej, tak to si možná pletu a bylas to ty!  Já ho nekriticky miluju, ta scéna, jak rozděluje koláčky (spravedlivě se rozdělíme, já 5, ty 5...ale Karkulíne, tady je jen 7 koláčků..."tady mám svých pět a víc mě nezajímá!") je moje oblíbená!! Já vím, že je to samolibý pitomec, ale stejně! 

Pinot Noir  Jo, pamatuju si to dobře!! 

​To je vtipný! Mně to úplně vyvolalo taky pocity z dětství.Ale docela jiný. Úplný odpor k němu a zoufalství, jak může být někdo tak zlej! Pipi a karkulín, největší nesympaťáci v dětské literatuře. Takže koho moje dcer milovala a četli jsme a sledovali furt dokola? Správně, Pipi. Naštěstí to byla ta míň hrozná varianta. Karkulína by musel číst jen tatínek, to bych se asi nepřemohla

Offline viktorka_od splavu
49257 příspěvků moje polička 15. prosince 2023 11:01

notna Pipi a karkulín, největší nesympaťáci v dětské literatuře.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 15. prosince 2023 11:11

notna Já jsem spíš navázala na další debatu, ohledně těch her s jednou hračkou a uklizením všeho hned. Tak to nebylo na nikoho konkrétně.

Offline Mrs.Robinson
597 příspěvků moje polička 15. prosince 2023 11:15

Řvousenka Jojo, Pú s Markem Ebenem je geniální, někeré sentence se už staly regulérní součástí interní rodinné komunikace ( a žijí si tak trochu svým životem) Například: 

Venku není zrovna parno...

Prasátko, ty nemáš žádnou odvahu!
To nevadí Pú, až podruhé...

Pú, tys nás zachránil!
...Pořád ještě sněží....

Offline Garfie
28514 příspěvků moje polička 15. prosince 2023 11:29

notna Jo, je to sranda, jak to každý vnímá jinak! :-)

Mrs.Robinson U nás zlidovělo "Medvídek Pú šel po schodech hlavou napřed "bum, bum, bum", on to ani jinak neuměl...a taky moje oblíbené "já jsem hned věděl Pú, že jeden z nás dvou moc jí, ale nevěděl jsem který. Teď už to vím...(poté co se Pú zašprajcl v noře). No a skoro všechny Ijáčkovy hlášky, to frčí hlavně na narozeniny!

Offline Pinot Noir
29848 příspěvků moje polička 15. prosince 2023 12:07
Reakce na notna:

Pipi a karkulín, největší nesympaťáci v dětské literatuře. 

​Přesně.

Ale musím se přiznat, že nemám moc ráda ani Medvídka Pú.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. prosince 2023 12:13

Garfie tu knížku jsem asi nikdy nečetla (nebo mně nezaujala), ale ta verze s Ebenem je geniální. Podobně boží je Pipi v podání Báry Hrzánové (knížku si taky nepamatuju). Do našeho zlatého fondu patří ještě Kvak a žbluňk od Prachaře a Dyka.

Online Potrefenáhusa
38793 příspěvků moje polička 15. prosince 2023 13:05

Já jsem měla moc rada karkulina i neznalka (modryho), Pippi i děti z Bullerbynu, i holcicku s vařenou hlavou, i macha a sebestovou.

tak snad se casem od těch hub někam pohnem 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. prosince 2023 13:18

Potrefenáhusa třeba k lišejníkům

Podle mě je na ty knížky, co zmiňuješ, ještě malá. Tyhle období má mladší, půl roku jsme každý večer četli Jak krtek uzdravil myšku, potom dvě pohádky z knížky o mašinkách, pak jednu kapitolu z Honzíkovi cesty,...

Offline Mrs.Robinson
597 příspěvků moje polička 15. prosince 2023 13:23

U nás byla velmi oblíbená kniha Dvanáct usmívajících se ježibab od Aloise Mikulky. Taky se zachovaly nějaké citáty plus velká obliba jeho ilustrací a obrazů

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 15. prosince 2023 15:10

Karkulína teda taky nemusím. Moc se mi nelíbí ani Potkali se u Kolína. Asi syndrom mladšího trápeného sourozence...

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 15. prosince 2023 15:13

Já tady vždycky ty stížnosti na nejedliky preskakovala, nemusí se mě tykat všechno. Ale ty vole. To mimino NIC nejí. Moc tomu nedala nikdy, ale co jsme si pořídili covid, tak úplná katastrofa. Přitom už jsme jakoze zdravý, zůstala trochu rýma a kašel, ale to dítě za celej den pozře tak půlku křupky a to ještě vicemene omylem. Kdyby aspoň byla spokojena, mavnu nad tím rukou, ale ona už dva týdny na mě nonstop visí a kňučí. Takže mám pocit, ze samozřejmě by ji něco k jídlu udělalo dobre, takže se snažím, předkládám všechno včetně cukroví, medovniku, hranolek ... ale narážím na pevne semknutou pusinku. 
To od staršího vůbec neznám, moje nervy

Offline dzizisketa
8943 příspěvků moje polička 15. prosince 2023 15:15

Rosťa: Zeměkoule je kulatá, ale zem je rovná, ne kulatá!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 15. prosince 2023 15:16

Uklizeno mivame teda v tanci možností slušně, já si neumím s detma hrát, takže můj pobyt v pokojíčku/na hrací dece vždycky znamená, ze přesně 30 vteřin stavím kostky a pak ani nevím jak, tak tridim lego, rovnam koleje a prebiram autíčka. Celkem vyzaduju i úklid stolu po jídle, starší už se na to naučil a všeobecně po sobě uklizi a jedna z jeho oblíbených aktivit je "vytřídíme a vyřadíme nějaké hračky"

Offline Mohučanka
7361 příspěvků moje polička 15. prosince 2023 15:23

MP Meri nepřispívají k tomu zuby? U nás poslední 3 dny jinak velmi žravé mimino taky nejedlo, zato vytrvale fňukalo a řvalo "máma máma", až jsem v puse našla dvě prořezávající se stoličky. Jediný, co jedla, byly ovocné kapsičky...Ona má se zuby problémy, zatímco u první dcery jsme si vyrůstajících zubů vpodstatě nevšimli. Manžel se mě ptal, jak dlouho ty zuby porostou, tak jsem mu spočítala, že jich má devět a potřebuje jich 20...normálně ho chytla panika

Chtěla jsem jí ulevit nurofenem, abychom se po dvou horších nocích pořádně vyspali, a ona ho na mě vyblila ale pak spala celou noc až do půl 6 a pak do sedmi, tak asi věděla, že ho nepotřebuje. Čert aby se v tom vyznal! 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. prosince 2023 16:42

MP Meri staršímu synovi se po nemoci chuť k jídlu vrací pomalu, stačí pár dní horečky a následující minimálně týden sní třetinu obvyklého množství.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 15. prosince 2023 16:45

Mohučanka Vůbec nevím, já zuby do teď považovala za urban legend a to uz jich i mimino má 5. Ale asi může být, je fakt, ze nejoblíbenější hračka je teď zubní kartáček, kterej má v puse narvanej prakticky nonstop