Tabea Je hezkej, a to jsem ji nabízela jen to triko. Ty kalhoty to vůbec, to jsem věděla, že nesmím ukázat. 
Vše o těhotenství a dětech
Karja já te lituju ![]()
Potrefenáhusa No to jo, člověk je rád, že něco vyhrabe, a teď jako jdu vymyslet nový kostým?
Karja já bych se na to vyprdla, ať si vezme kostým co je nebo jde normálně v leginach a tričku. Dej jí tu čepici s sebou, třeba si vezme pod vlivem ostatních dětí aspoň tu.
Syn měl mít na vystoupení kostým čerta, ségra má kupovaného, hezkej, ne strašidelnej. Chtěl radši jen černý triko a tepláky a mojí ustřiženou punčochu jako ocas. Že nechce bejt tolik jako čert, že chce jen černý věci.
Na Mikuláše měli mít kostýmy čerta nebo anděla, nechtěl nic hotovýho, udělal si ten plášť sám z mé noční košile. kojicí výstřih si zašil sám, nechtěl pomoct. Mně to přijde kreativní a všechny kostýmy nechávám na něm, ať si to udělá jak chce. Jen ty křídla jsem teda koupila, s tím se mi nechtělo doma crcat ![]()
Dítě má 39, usnul na gauči než jsem stihla najít prášek
ve školce byl týden. Samozřejmě máme příští týden tři doktory a chtěla jsem ještě zvládnout nějaké vánoční pochůzky.
žluťásek Ma čepici jinou, dám jí punčocháče a možná mám sukni s laclem a nebo kraťasy. To snad je skritkovy:D
Jak je to s přihláškami/zápisy do první třídy? Kolik můžu dát přihlášek, je to omezené? K zápisu syn půjde na spádovou školu a potom uvažujeme ještě o dvou.
Evaeva Lituju a tlapkám. Já jsme chtěla něco upéct, takže dítě v pátek večer zas 39,5. Dostal nurofen, tak teplota spadla, ale od půl čtvrtý se průběžně budil, říkal au a ukazoval si na bříško. Tak jsme ráno vyrazili na pohotvost, tam byl menší armageddon, jen asi 10 lidí, než jsem čekala, ale zase lidi chodili na kontroly a měli přednost, takže jsme tam strávili celý dopoledne.
Zina a jak jste tam dopadli?
U nás noc byla taky slabší, v jednu chvíli byly vzhůru všechny tři děti. Ale nemocně nevypadaly. Náš marod se po hodině vzbudil, zapil prášek a uložil se na podlahu
pak se naštěstí nechal uspat v posteli, ale spí už dvě hodiny. Děsím se, co z toho bude, asi je mu fakt blbě.
Evaeva Relativně dobře, podle CRP je to prý virový a bolesti můžou jít s tím. Malý tyhle vysoký horečky mívá, tak jen kvůli nim bych tam nejela, když to srazí léky, ale ta kombinace s bolestí břicha mě přiznám se vyděsila.
Zina tak to je dobře. U kluků taky vysoká horečka není žádná výjimka.
Evaeva nevím, zda platí různá pravidla v jiných městských částech, u nás jsme mohli dát přihlášek neomezeně. Na zápisy bylo třeba rezervovat si místo, takže to nějak šikovně promyslet, abyste to zvládli.
Tady není nic šance jinam než na spádovou nebo méně oblíbenou školu. My máme kliku, že spádová je zrovna docela vyhlášená a velmi oblíbená, také jsme tam měli místo téměř jisté. Ale ani to bylo stoprocentní, v předchozích letech měli víc spádových dětí než míst a losovalo se.
Doporučuju , pokud půjdete na víc zápisů, tak tu preferovanou si dát druhou. Syn si na té první vyzkoušel, co budou chtít, rozkoukal se, trochu se odtrknul. Na tom prvním byl úplně zamrzlý a odpovídal šeptem, vypadal úplně zanedbaně, že neví jakým písmenem začíná jeho jméno, že nezná žádnou pohádku, písničku...![]()
Zina Tak to chápu, pokud do toho nekaslal a nesmekal a měl horečku a bolavý břicho...no taky bych nevěděla.
To jsem nevěděla, že pravidla určuje MČ.
My máme spádovou školu velkou, klasickou sídlištní. To by mi nevadilo, je dobře dostupná, nemusíš přejít jedinou silnici, má hezkou nabídku kroužků. Akorát příští rok zřejmě prvňáčci dostanou hrozné učitelky. Pokud by to tak bylo, chtěla bych syna dát jinam. Ve hře je ještě stejně velká škola, o trochu dál (ale blíž školce), myslím, že nejpozději od druhé třídy by syn klidně mohl chodit sám. A ještě o malý kousek dál je taková lehce alternativnější státní škola, malá, s rodinnou atmosférou. Akorát je o ní velký zájem. Na obě tyhle školy se losuje, my jsme mě třetí skupině, na tu velkou by asi šance byla, ta druhá je fakt pokus. Pak ještě uvažujeme o soukromé, ta má ale víc ale - horší dostupnost, školné, nemá vlastní budovu a tělocvičnu,...
Evaeva já jsem se loni děsně stresovala a nakonec jsem byla kvůli strašnému návalu ráda, když dceru vzali na spádovou školu. A nejspíš je to i lepší varianta, akorát se neumí tak dobře navenek "prodat" a když jsem se dozvěděla, které paní učitelky budou mít první třídu, tak jsem požádala o zařazení dcery k určité učitelce. Vyhověl.
Mohučanka oni otvírají tři třídy, o třetí třídní prý ještě není rozhodnuto, jedna je prý hrozná úča, ta druhá zřejmě lepší jen o málo. Pro nás by ta spádová byla nejlepší, ale vzhledem k těm třídním hledáme záložní variantu. Ale do září dost daleko, ještě se může všechno změnit. Ta vzdálenější stejně velká škola zas taková komplikace není a asi by ho vzali, sice na losování/odvolání, ale šance je. Je ale otázka, jestli si pomůžeme, no.
A hlásila jsem dceru na dvě ZŠ, s dobrou pověstí a spádovou. Ta s dobrou pověstí na mě vůbec neudělala dobrý dojem, zatímco ta spádová se špatnou pověstí vypadala mnohem lépe. Datum zápisu jsme si vybírat nemohli, vyšlo to ale tak, že na spádovou šla jako na druhou a už věděla, co jí čeká. Ta s dobrou pověstí nakonec losovala z asi 120 pouze spádových dětí 95 do tří tříd, spádová nakonec nelosovala - chtěli vzít 48, vzali 51, všechny spádové, kteří se hlásili. Ve třídě je 24 dětí, jsme spokojeni s paní učitelkou a výukou, což je asi to hlavní. Jo a dobře jim tam vaří!
Mohučanka u nás se spádové děti dostanou do té dané školy určitě, ona ta sídliště tak byla projektovaná a do těch bytů se víc dětí už nenacpe
Pak berou nespádové sourozence, ty brali taky všechny, co jsem se tak koukala. Pak jsou děti z téhle MČ, to loni brali tak 5 až 10 dětí na losování.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články