Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 15. prosince 2023 16:48

EvaevaOno nás to dost semlelo, já takhle hodně nemocná nebyvam a vlastně ani děti, my mivame ty virozy typu dva dny rýma, jeden den kašel a konec. Teď ani po dvou týdnech nejsem úplně ok. Špatně spím a tak nějak divně mě nonstop poboliva hlava ... Tak to asi chce ještě chvíli trpělivost. No nic.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. prosince 2023 16:51

MP Meri asi se taky ještě úplně necítí. Což je teda náročné pro matku

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 15. prosince 2023 22:40

MP Meri ona to pak dozene, netrap se tim. Mozna bych nechala nekde dostupny talirek s nejakyma svacinkama, aby si mohla dat, kdyby chtela. Takovych obdobi jsme meli hodne a nechapu, jak to to dite mohlo prezit, s tim minimem zivin. 

Online Potrefenáhusa
38793 příspěvků moje polička 15. prosince 2023 22:47

MP Meri našemu diteti zuby asi rostou, ale těžko rict, protože vyžaduje péči nějak kontinuálně. Navrch chce jist jenom sama , s krmenim moc velkej úspěch nemám 

a k tomu uklizeni - já přes to hraní s detma moc nejsem, ale ty naše mimina se mě proste držej, ten prostor, co mi dá, mi na uklizeni nestaci. Většinou jen za cenu bordelu jinde. Třídit auta nebo duplo má cenu jen v případě, ze už spěj

edit: chtěla jsem tím rict, ze ta potřeba úklidu je pro mě docela velkej zdroj frustrace, protože proste nemůžu, pripadne tu něco delam s 10 kg ditetem na ruce a v těch chvilkach, kdy muzu, hasím ten největší požár a domacnost vypadá vicemene furt stejně 

Online Potrefenáhusa
38793 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 07:17
Reakce na Evaeva:

Potrefenáhusa třeba k lišejníkům

Podle mě je na ty knížky, co zmiňuješ, ještě malá. Tyhle období má mladší, půl roku jsme každý večer četli Jak krtek uzdravil myšku, potom dvě pohádky z knížky o mašinkách, pak jednu kapitolu z Honzíkovi cesty,...

​jo, však jo, to já ještě ani nezkousim takový věci číst. Když je ochotna pustit ty houby, ctem kvaka a zblunka a pavouka cendu. U nás teda zatím moc neboduje ani mluvený slovo, tam se do toho musím víc opřít, asi v autě 

vcera jsme meli celkem narocnej uspavaci maraton, sousedi maj tak brutálně blikající stromeček venku na zahradě, ze v tom pokoji, kde dite spi, je na stropě silena diskotéka, musím vystvat muže někam pro tyč na závěsy, to se fakt nedá 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. prosince 2023 09:05

Potrefenáhusa tohle období u nás naštěstí pokaždé trvalo jen pět měsíců. Dělat cokoliv s dítětem na ruce odmítám, záda mám jen jedny. Myslím, že jsem akorát chystala jídlo, dávala nádobí do myčky a prala prádlo a ani to se nepodařilo úplně každý den. Zbytek jsme nějak plácali o víkendech (z velké části teda ignorovali).

Offline Karja
44610 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 13:25

Potrefenáhusa U nás bylo uklizeno jen tehdy, když vzal sambo obě děti ven, a on je bral poměrně brzo:D. Jakože celodenní výlety zvládal když bylo malemale rok a půl. Tak to můžeš muži takhle podat:D, že ještě půl roku a bude to;-)

Offline Karja
44610 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 13:28

Evaeva V tomhle období jsme stavěli barák, ve 12 přišel tchán a sedl si ke stolu. Já se divím, že jsem je neposlala do p.dele asi tak všechny:D. A

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. prosince 2023 14:15

Karja to vůbec nechápu, jak jste zvládli. Ale jako fakt.

Muž bral kluky ven brzy, na celý den ne, ale na ty dvě hodiny třeba od půl roku. Ale já nejsem taková, že bych celý ten volný čas strávila úklidem. Takže chvíli si odfrknout, pak vyřešit to nejnutnější jako večeři a špinavé prádlo a pak teprve nějaký ten větší úklid.

Offline Karja
44610 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 15:12

Evaeva Jo, tak dvě hoďky to je bral normálně od mimin, ale to je jak říkáš, to není na ten úklid, to si člověk sednul na chvilku, něco trochu dovařil a tak. To fse nic významného neudělá. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. prosince 2023 15:55

Karja no já bohužel čím víc mám času, tím míň udělám. Takže když odjedou na den, tak akorát zařadím víc svých aktivit nebo nějaké pochůzky venku na stav domácnosti to moc vliv nemá. Ale to je prostě tím, že u nás to nikoho tolik netankuje ten úklid.

Offline Karja
44610 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 18:06

Byla u nás holčička ze školky s maminkou, zda nechce starší dcera si k nim jít hrát. Fakt hezký! No jen teda tam pokusim nacpat obě dvě holky a, budu muset té mamince říct, ať zamkne, barák, branku a vůbec všechno:D. Dcera stále nechce být nikde bez nás, ale chápe, že u kamarádky to nejde, abych tam byla. Ale tahle maminka ji už jednou hlídala někde venku a ona ji zdrhla, chudák tam zanechala někde v závěji své děti, z toho jedno dvouleté a utíkala za ni

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. prosince 2023 20:02

Karja to je maminka odvážná po té zkušenosti té se drž! A je to vážně hezký, ta dětská přátelství.

Offline Catherinne
10824 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 23:25

Bylo by to do vtipů, ale víc se mi to hodí sem

Offline Garfie
28514 příspěvků moje polička 17. prosince 2023 01:18

Evaeva Ta dětská přátelství...zrovna včera mě napadlo, když byla dcera malá, ve vedlejší ulici bydlela kolegyně se stejně starým chlapečkem. Vídaly jsme se celou mateřskou fakt intenzivně, hodně i potom, shodou okolností i druhé dítě máme stejně staré. Ty druhé si ale moc nerozuměli, zato první byli nerozluční. Zhruba od školního věku jsme se vídali míň a míň, my se odstěhovali a přestali jsme se stýkat, když bylo dětem kolem deseti. Já s tou kolegyní se občas potkáme, ale třeba tak jednou, dvakrát do roka, zajímalo by mě, jestli by si i děti dnes měly co říct...

Třeba moje ségra měla takhle na mateřské docela velkou partu, pořád něco podnikali (ale matky byly (jsou) kamarádky, nebylo to "přes dětiů), všechny ty děti pak chodily jinam do školy, moc se nevídaly a dnes už jsou všichni dospělí, nedá se říct, že by byli vysloveně kamarádi, ale vědí o sobě a je to takový dobrý kontakt, nebo jak to říct....:-)

A já mám pochopitelně některé kamarádky ještě ze školky!!! 

Offline Karja
44610 příspěvků moje polička 17. prosince 2023 09:47

Malamala má mít na školní besídku kostým skřítka, jakože něco skritkovyho. Vyhrabala jsem úplně super vánoční kostým skřítka po synovci a ona mi řekla, že si to nevezme, že si vezme normální oblečení, že nebude vypadat ve skolce jak hovno. To začínáme brzo. 

Offline 999
19798 příspěvků moje polička 17. prosince 2023 10:11

Karja Řežu se tady nahlas, ty tvoje holky jsou prostě osobnosti :-).

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 17. prosince 2023 10:12
Offline Garfie
28514 příspěvků moje polička 17. prosince 2023 10:21

Karja  Já ji žeru!

Offline Tabea
8082 příspěvků moje polička 17. prosince 2023 10:34

Karja ten kostym bych chtěla vidět