Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Myrtila
5316 příspěvků moje polička 18. prosince 2023 12:28

Teda, zdravým závidím a s nemocnými soucítím. My jsme o víkendu načnuli 5. týden nemocí v kuse, syn nastoupil do školky v listopadu a byl tam zatím na 3 dopoledne. Ale za tuhle nemoc školka nemůže, to si pořád předáváme doma. Teď dobral atb, tak snad aspoň jemu už bude dobře. Je to dost zoufalý. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. prosince 2023 12:43

žluťásek jojo, celý podzim dobrý, ale prosinec si nás zatím dává. Díky, snad atb zaberou rychle a bude dobře.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. prosince 2023 12:46

Myrtila to je teda hodně urputná nemoc. Přes svátky to úplně doléčite!

Offline Karja
44609 příspěvků moje polička 18. prosince 2023 12:52

Evaeva Ty jo držím palce, a co starší, když to přechodil, je dobrej? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. prosince 2023 12:54

Karja má se přijít zítra ukázat. Ale ten neměl ani teplotu, má rýmu a pak několik boláků na rtech, to jsem považovala za opar.a

Offline Myrtila
5316 příspěvků moje polička 18. prosince 2023 13:15

Evaeva No, už jsem se i já dohrabala k praktikovi, a když mi řekl, že u mě je to jenom viróza, že mi na to vlastně nemá co dát, bylo mi do breku. A to mě fakt pořádně vyšetřil, i s odběry. 
Snad budete taky na Vánoce zdraví, hlavně abyste sehnali ty atb. Když jsem je tady přinesla synovi z místní vesnické lékárny, až pak mi došlo, že jsem vlastně taky mohla s dítětem s horečkou skoro 40 jezdit po kraji a shánět je. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. prosince 2023 13:19

Myrtila no doktorka rovnou řekla, že penicilin není a napsala mu něco jiného. Tak snad to zabere a nebude se jim to vracet.

Online Kokoska
34857 příspěvků moje polička 18. prosince 2023 13:27

Evaeva dcera shanela leky vzdycky v nemocnicnich lekarnach, oni jsou schopni i naredit jeden zaklad na ruzne sily, kdyz mely mit deti kazde jiny sirup.

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 18. prosince 2023 13:29

Evaeva s těma atb to je fakt šílený. Starší teď měla jít do školky po dvou týdnech doma s neštovicemi.  Ve třídě se objevila spála, takže jsem to vzdala a zůstane doma do nového roku. Živě jsem si představovala, jak chytne i tu spálu a 23 večer jezdíme po kraji a sháníme doktora a atb...

Advet s dvěma dětma nonstop doma je fakt výživnej a to nás ještě nejspíš čekají Vánoce s neštovicemi u mladší

Offline JankaM
3097 příspěvků moje polička 18. prosince 2023 13:30

Karja svého času jsem vařečku v kabelce nosila, pomohlo i jen pohrozit

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. prosince 2023 13:34

Kokoska upřímně teď nejsme úplně stavu na obíhání nemocnic, muži je taky pěkně bídně. U doktora se synem byl jen on, takže neměl úplně kapacitu ještě na tohle. Ale kdyby se jim to náhodou vrátilo, určitě bych to zkusila.

Online Kokoska
34857 příspěvků moje polička 18. prosince 2023 13:36

Evaeva nojo, nasi mladi si vzdycky vytelefonujou, kde to maji, a ja pro to jedu. Tak at je vam lip!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. prosince 2023 13:38

monis já se o tom právě bavila s učitelkami a prý nepamatují, že by děti byly v prosinci takhle zdravé jako letos, že i kuchařky si "stěžují", že vaří pořád skoro plné počty obědů. No nic netrvá věčně. Na neštovice jsou naštěstí očkování, bohužel existují další tisíce virů

Offline Myrtila
5316 příspěvků moje polička 18. prosince 2023 13:41

Evaeva Aha, tak my jsme měli jiná atb než penicilín, myslela jsem, že ty výpadky jsou zase u víc druhů atb. 

Offline Myrtila
5316 příspěvků moje polička 18. prosince 2023 13:43

monis Evaeva Neštovice prý teď řádí u nás, říkala naše dětská. To jsem byla fakt ráda, že je syn očkovaný, ještě ty do toho chytit!

Offline Myrtila
5316 příspěvků moje polička 18. prosince 2023 13:44

Evaeva Snad Vám ta atb zaberou, hlavně abyste mezi svátky nemuseli shánět nějaká jiná. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 18. prosince 2023 13:51

Zuzuli Já bych se nakazila ráda. Jako čekala jsem to, ale ne až tak, že bude mít co druhý týden čtyřicítky. A asi není sám, když jsem ho odhlašovala, viděla jsem v systému, že omluvených je přesně 50 % dětí. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 18. prosince 2023 13:53

monis Taky to nemáte jednoduchý. Držím palce, ať se vám aspoň ty neštovice u mladší vyhnou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. prosince 2023 14:41

Myrtila no to by ještě scházelo.

Muž teď odešel k doktorovi v polomrtvém stavu, já se bedlivě sleduju, ať mám ty atb když tak taky ještě před svátky, ale jestli lehnu taky, tak to tady můžeme rovnou zavřít

Offline Myrtila
5316 příspěvků moje polička 18. prosince 2023 15:02

Evaeva No, moc vám přeju, ať aspoň ty to nechytneš, a ani miminko. Vánoce nevánoce, kdybyste byli všichni nemocní, byl by to asi dost mazec.