Myrtila Tyjo, já 1,5 nadmerek kupuju běžně, to je akorat, ne?
Vše o těhotenství a dětech
Potrefenáhusa Na syna je to moc, obvykle beru tak 1-1,2 cm, jinak v tom šmatlá, nebo zakopává.
Máte prosím zkušenosti s kočárkem Cybex? Příbuzná má tuto značku v užším výběru, ale prý recenze nic moc.
Stará existenceKamarádka to má a je spokojená, odjezdila dvě děti v té dvojkombinaci. A jako musím říct, že ten její kočárek vypadal fakt pořád hezky.
Stará existence zjistila bych si, jak mají velkou korbu, mám pocit, že ne úplně velkou.
Stará existence ono heozně záleží od toho, co mají za požadavky a po jském koukal modelu.
Karja Evaeva MPLee Díky za odpověď. V recenzích prý psali, že kočárek má horší pérování, na nerovném povrchu se s ním údajně hůř manipuluje.
Menší korbu právě potřebují kvůli výtahu v domě.
Těch kočárků je teď takový výběr, já jsem jen zběžně nakoukla na nějakou nabídku a šla mi z toho hlava kolem.
Stará existence to si musí zkusit, jak se jí s ním bude manipulovat. Já do výtahu sklápím rukojeť a stoupám si bokem (spíš se tam zasunu). Ale samozřejmě věřím, že jsou ještě menší výtahy. Já právě chtěla velkou korbu, čekala jsem velké děti (a byla to nakonec pravda).
Evaeva Hm, větší dítě ji pravděpodobně taky čeká. A ty máš prosím jakou značku kočárku?
Stará existence velka korba nerovná se velký kočárek a naopak. Je rozdíl jestli jde o nerovnost třeba ve městě, nebo chtějí trávit hodně času v přírodě. A taky kdy se dítě narodí. Jestli na jaře, tak pravděpodobně na zimu už bude sedět a půjde do sporťáku. Nebudou tak potřebovat tak obří korbu, protože tam s miminem nebudou cpát tlustej fusak. Za mě bych znovu vybírala spíš podle sporťáku, ten pak budou využívat výrazně déle. Znovu bych šla do baby jogger summit a nebo do Thule urban glide. Jestli se jim ale líbí cybex, nemusí to nutně být špatná volba. Pérování jako dřív už nemají skoro žádné kočárky (nebo myslí odpružení třeba na kočičích hlavách nebo polňačce?) a v nerovnostech se hůř manipuluje podle mě vším, co má 4 kola (mám zkušenost se 3 svými kočárky - teréní Bumbleride speed, bugaboo bee a Baby jogger select a půjčeným thule. Ale i tady se neshodneme na tom, který kočárek je dobrý
Ať si ho určitě zajdou někam vyzkoušet.
MPLee Díky za takové množství informací! Mně ten výběr kočárku připadá složitější než výběr auta
. Naštěstí to já osobně nemusím řešit, jen jsem si říkala, že se tady přeptám a pak budu dělat chytrou
.
MPLee Stará existenceThule je zrovna hodně velký.
Já mám nějakou "plečku" za 16 tis. (tenkrát), Adamex vicco, žádný značkový. Ale jsem s ním spokojená. Mírný terén zvládne, do velkého mám jiný, vozí už třetí třídě a pořád vypadá pěkně, není rozhrkaný a to ho nešetřím. Ale chybí mi různé vychytávky, které mají ty dražší kočárky. A pérování má, to jsem chtěla![]()
Stará existence já měla Baby Jogger City Premier, byl skvělý, bytelný, nezničitelný, přetěžovali jsme ho hrozně, starší se vozil v košíku, k tomu velký nákup...
Koupili jsme ho jako sporťák a pro druhé dítě jsme přikoupili korbu, ta byla teda dost malá, ale kluci jsou drobní, tak to tolik nevadilo. Celkem slušně jsme ji pak prodali.
Sporťák jsem dala do Klokánku, protože tam potřebují tyhle bytelné stroje, které uvezou i předškoláky, nejlíp několik. Koupila bych si ho znovu. Jen byl dost velký, dlouhý, v MHD jsem vždycky dost trčela do uličky. Ale zase díky tomu dokázal překonat díru mezi nástupištěm a autobusem, když řidič zastavil moc daleko.
Pinot Noir to mi připomnělo, že když jsem nedávno jela autobusem (nízkopodlažním), nastupovala těhotná paní s kočárkem. Řidič vystoupil a pomohl jí překonat tu díru, že se na té zastávce nedá pořádně najet. To mi přišlo moc pozorné ![]()
Evaeva to je hezké. Já se tu setkávala s množstvím řidičů, kteří snad měli jako životní program matkám jízdu maximálně znepříjemnit. ![]()
Potrefenáhusa to je u nas uplna utopia, by sa v tom zabil. 1.5cm nedam ani ja, inak sa mi vyzuvaju topanky, co ta mini nozka. Starsi moze mat nadmerok max cca 1 cm, inak bud smatle, zakopava alebo sa mu topanka rovno vyzuje (mega uzka pata).
Já jsem zastánkyně perovaciho kočárku pro miminka. Od sporťáku potřebuju úplně něco jiného, než bylo potřeba pro novorozence. Moje jarní děti začaly sedět až v 10/11 měsících natolik, aby mohly do sporťáku, navíc ještě dvakrát denně spaly tehdy zásadně v kočárku, takže velká korba byla nutnost, navíc první dítě bylo hodně velké. Taky ten jízdní komfort měkkého pérování mi pro miminka přijde vhodnější. Dnes už se dělají modely v nejrůznějším designu, od výslovného retra jak z přelomu 19. a 20. století až po nenápadnou nadčasovou eleganci, podložky mají různě naklápěcí části pod hlavičkou i nožičkami a taky se dělají korby s průhlednými okýnky pro jezdce na bříšku.
Takže já bych radila nekupovat dvojkombinaci, ale zvlášť ; sporťák až později.
Ja bych zase rekla, ze nema smysl kupovat jakykoliv drahy kocar. U nas to byly uplne vyhozene penize. Ale moje dite poprve uslo v kocare az asi ve dvou letech, tak jsme specialni pripad. A v bdelem stavu bylo ochotne v kocare byt az ve chvili, co stalo oprene o strechu. Do te doby rev, rev, rev, dite zpocene, zcvacene, ja s chuti ten kocar nechat nekde u popelnic. Nakonec stal ve sklepe, jedbou za mesic se vytahnul, jestli se situace nahidou nezmenila. Takze ja jsem asi tym valco s vloznou taskou, idealne z druhe ruky ![]()
Ale pri zpetnem pohledu strasne ocenuju, jakou volnost mi absence kocarku ve meste dala.
Kde je to lékařské vlákno? Sambo má už teda od vánoc virozu, bolest v krku, a taková celková slabost, klouby a tak všechno. Blbě mu bylo i před vánoci, ale to dostonal, pak byl pár dní OK přes vánoce a pak ho to tedy chytlo doteď. Krev a všechny výsledky má OK, doktorka říká at je trpělivej, že na ATB to absolutně není, dneska tam volal, že se mu to od minulého týdne co tam byl vůbec neposunulo, že by se těmi atb přeléčil a nic, nedala mu je... Kurňa co to jako má? Nějakou lenoru nebo co? A to jako fakt poctivě stoná, fakt polehává, jí furt nějaké vitamíny...a nic?
Jsem tým Bugaboo, na první dite jsme měli xlander z druhy ruky a ten kocar byl úplně debilni, stval mě celou dobu a ač byl skoro novej (měli jsme ho od kamaradu, kterym dite rvalo ve sportaku, kde neslo otočit sezení celem k matce), druhyho ditete se v našich podmínkách ani nedožil
Dite nám teda v kočáru stridave rve taky, ale ona rve i mimo kocar, tak pokud to jde, tak ji taky vyndavame
ten vytah se musí vyzkoušet, k tchyni se do malyho panelákovyho s buffalem nevejdem
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články