Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. ledna 2024 08:13

Potrefenáhusa x lander máme u tchýně a je celý rozhrkaný a malá korba. Přitom to není levná šunka. My ho teda máme po někom, ale pochybuju, že toho tolik zažil.

Já jsem naštěstí na výtah, kam bych se nevešla, nenarazila, ale i u nás je to na milimetry, další dospělý už se nevleze.

Offline Karja
44569 příspěvků moje polička 15. ledna 2024 08:13

Ale hele ženy, že mi budete do Světelské věznice posílat balíčky? Muž mi po tom několikatýdenním marození říká..."no, jako mám oteklý krk, doktorka říkala, at si dělám zábaly, ale copak já vim, jak se dělají zábaly?" Byl tam před 9 dny, myslim, že slovo priesnitz jsem za tu dobu marození taky několikrát zmínila...proč já...Takže on postaví celej barák, pracovně taky šibuje se statisícema Kč, ale řekne, že přece si nedělá zábaly, když neví, jak se to dělá....tvl.

Online Potrefenáhusa
38756 příspěvků moje polička 15. ledna 2024 08:27

Evaeva já se nevejdu na dylku, ani se zaaretovanejma kolama dozadu a zasunutym madlem, ale ten buffalo je fakt tank 

ten xlander mě fakt překvapil, jakej krap to byl, sportak měl úplně strašnou strechu, krátkou a nesla zaaretovat, aby se při chůzi nehybala, byl to fakt pitomej kocar a ani tu životnost nemel velkou, my teda ty kocary nesetrime, jednak terén a jednak jdou proste mokrý do garáže, což jim podle úplně nesvědčí, ale soucasnej kocar to zvládá úplně v pohode, navrch na něm jde cokoliv vyměnit, servisovat 

Offline Mohučanka
7356 příspěvků moje polička 15. ledna 2024 08:29

Potrefenáhusa já jsem byla s xlanderem velmi spokojená (a to ani nebyl novej), ale jen s hlubokým. Sporťák byl ve srovnání s valcem dost nanic.

Offline Myrtila
5311 příspěvků moje polička 15. ledna 2024 08:33

Zuzuli No, nápodobně, i když až tak moc zlý to u nás s kočárem nebylo, stejně jsem byla ráda, že mi ho nechala švagrová za pár korun po holkách a nekupovala jsem nový, pak jsem ty stejné peníze mohla vrazit do šátků a nosítka

Jinak my jsme měli kočár Babydesign, model asi Dotty, korbu i sporťák, a byli jsme s ním velice spokojení. Projel toho s námi hodně, hlavně pak jako sporťák jsme ho nešetřili - pole, louky, les. Sporťák se dá natočit čelem k matce, i od ní. A korba je prostorná, a přitom mi celý kočárk nepřijde nějak obří, vešli jsme se s ním do všech výtahů, kam jsme přišli. 

Online Potrefenáhusa
38756 příspěvků moje polička 15. ledna 2024 08:41

Myrtila podle mě ten vytah, kam sw nevejdu, je spis nestandardní, je to jedno z nejstarších sídlišt v Praze a ten vytah je fakt malickej, máme co dělat se tam vejít i bez kočáru, když něco nesem, jedem navíckrát 

Online Potrefenáhusa
38756 příspěvků moje polička 15. ledna 2024 08:46

Mohučanka já jsem si pak koupila na ježdění do Prahy oyster zero a jak jsem jednou objevila strisku, co jde sklopit až skoro k madlu, tak už jsem tu kratounkou, co nesla sklopit vůbec, nemohla vystat 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. ledna 2024 08:49

Potrefenáhusa jo, já to mám na délku natěsno akorát na ten kočár, ale to madlo sklápím úplně svisle dolů. Vedle se nasáčkujou akorát děti a jeden dospělý se zataženým břichem oficialně je pro čtyři lidi, ale se sousedy ve čtyřech už je to dost intimní

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. ledna 2024 08:50

Potrefenáhusa jo, zrovna ta stříška je jedna z věcí, co bych ocenila.

Offline Tabea
8076 příspěvků moje polička 15. ledna 2024 09:21
Reakce na Karja:

Ale hele ženy, že mi budete do Světelské věznice posílat balíčky? Muž mi po tom několikatýdenním marození říká..."no, jako mám oteklý krk, doktorka říkala, at si dělám zábaly, ale copak já vim, jak se dělají zábaly?" Byl tam před 9 dny, myslim, že slovo priesnitz jsem za tu dobu marození taky několikrát zmínila...proč já...Takže on postaví celej barák, pracovně taky šibuje se statisícema Kč, ale řekne, že přece si nedělá zábaly, když neví, jak se to dělá....tvl.

​chce ti dát šanci zazářit jako pečovatelka

Pošlu ti tam, co si poručíš...

Offline Myrtila
5311 příspěvků moje polička 15. ledna 2024 09:39

Potrefenáhusa No, když tak přemýšlím, tak vím jenom o jednom výtahu, kam se žádný kočár nevejde, je paradoxně na jedné veliké poliklinice. Chodila jsem tam na předporodní kurz a matky s břichem se do té kabiny vešly sotva dvě Pak tam bylo ještě nějaké cvičení s miminy, tak nás tam upozorňovali, že pokud se k nim vypravíme po porodu, tak jedině bez kočáru, nebo ho musíme nechat dole na chodbě. A bylo to v 6. patře po zatočených schodech.

Jinak co si vybavuju, tak kamarádky spíš řešily, aby se jim ten kočár vešel do kufru auta.

Offline Karja
44569 příspěvků moje polička 15. ledna 2024 09:43

Tabea Tvl. balík z Německa, budu tam za hvězdu!

Ne mně říkal doktor, když byly děti malé a šla jsem na nějakou gynekologickou kontrolu a nevypadala jsem zrovna dobře (v obličeji:-D), že na blázinec to nemám směřovat, že věznici mám lepší, že je tam komfortní péče a odpočinu si tam:-D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. ledna 2024 09:43

Myrtila no to je pravda, teď se mi vybavilo, že do našeho prvního auta se nevešla korba na délku, takže podvozek do kufru a korbu dovnitř. Přitom kufr mělo docela velký, ale blbě tvarovaný.

Online Potrefenáhusa
38756 příspěvků moje polička 15. ledna 2024 10:00

Myrtila nejakej kocar se tam vejde, sousedka na patre měla na chodbě, ale prej to taky dost pečlivě měřila. 
Do kufru se nám vejde (kombik), i když sbalit to i na krátkou dovolenou ještě se středně velkým psem už je teda fakt vyzva

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. ledna 2024 10:04

Potrefenáhusa na délce dovolené zase tolik nezáleží, kočár a všechny ty velké věci potřebuješ i na jednu noc. Vždycky je to boj.

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 15. ledna 2024 10:11

Taky jsem tym Bugaboo, prave kvuli ty servisovatelnosti a nahradnim dilum. Nove je k nemu i dil, kterym se da nastavit vyska korby pro vyssi rodice. A madlo se da prodlouzit nebo zkratit, kdyz je velkej vyskovej rozdil. Treba u Thule jsem mela madlo pod bradou a mimino taky:D 

Offline Zuzuli
3750 příspěvků moje polička 15. ledna 2024 10:28

Myrtila ja jsem puvodne chtela koupit korbu bazarovou a az pak si vybrat poradny sportak, ale maji rodice se sekli, ze prece prvni vnouce a malicke miminko musi mit kocarek novy a poradny, a ze teda kocar koupi. Tak jsem si vybrala, oni zaplatili... A pak mi dva roky vycitali, ze v nem dite nejezdi. Ale ono popravde tahat ten prazdny kocar v tehdy dost rozkopane Praze, kdyz k nam jezdily jen male tramvaje se schody a vytah do metra kazdou chvili nefungoval, s ditetem na brise v satku, bylo tak frustrujici, ze fakt jsem ho nekolikrat u tech kontejneru chtela nechat. Takze nechat ho ve sklepe byla ta lepsi varianta. 

Online Potrefenáhusa
38756 příspěvků moje polička 15. ledna 2024 10:28

Evaeva jakoby jo, ale pribejvaj pak ještě pliny, zradlo pro psa...ale souhlasim, ze boj je to vzdycky 

Offline Kokoska
34823 příspěvků moje polička 15. ledna 2024 10:31

Karja myslim, ze by to atb chtelo. Takhle to mel zet, od zari kasel a stridave vic nebo min nachcipanej, porad to tak nejak u prakticky fackovali vsim moznym, az v prosinci dostal na orl antibiotika a ma pokoj. Dcera podobne, bolavy krk, vetsi nebo mensi ryma, taky pomohly az atb. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. ledna 2024 10:31

Potrefenáhusa jo, to jo. Ale ty pleny a jídlo pro všechny aspoň dává naději, že to nepovezeš zpět My teď pojedeme poprvé ve třech, tak jsem zvědavá, jak obstojí ten náš kufr, který se teď jeví velký jako kráva.