Pinot Noir GarfieTo mi povězte jak to poznám? Ale moje děti jsou asi klasicky usoplené, naštěstí:-D
Vše o těhotenství a dětech
Karja To nevím, asi to pozná doktor. Ten kašel prý byl příšerný, že se holka úplně dusila.
Karja netuším, radši jsem to nezkoumala.
Ten spolužák byl ve škole naposledy první týden v prosinci, od té doby nebyl ve škole a včera Ríša přišel s informací, že má černý kašel.
Potrefenáhusa U nás ty společné hry většinou nejsou zdaleka tak poklidné, ale je to boží.
Deti by měly být ještě chráněné očkováním.
Ty záchvaty kašle jsou až později v průběhu nemoci, začíná to jako rýma. To jsou spíš informace pro lékaře, aby na to mysleli, když tam přijde nemocný člověk.
Já myslím, že ten černý kašel není vlhký ![]()
Garfie Pinot Noir Uf, uf. Zlatý soply!
Preockovava se to i nás v 5-6 letech, takže pokud ty máš děti naočkované, byla bych v klidu.
Já jsem to teď byla radši zkontrolovat.
Karja to se očkuje v hexe, malý děti by měly bejt chráněny
Potrefenáhusajá právě přemýšlím, jestli u té 14 leté holky to očkování nezafungovalo vůbec nebo ho prostě nedali. Preockovava se v 10-11 letech a to mi přijde divné, že by už vakcína vyvanula.
continuity Prý je nejvíc nemocných mezi 15-18 lety, problém je, že se používá nějaká zastaralá vakcína a nemoc už různě zmutovala, proto se taky teď tolik šíří. Aspoň tak to té mé kamarádce vysvětlil doktor. Očkovaná i přeočkovaná pochopitelně je, proto asi neměla nějak fatální průběh, ale brala ATB a byla doma asi tři týdny.
Garfie me preockovali pred 4 roky, jak jsme chteli do Vietnamu a kvuli covidu nejeli. Nejakou trojkombinaci, vlastne puvodne proti tetanu, jeste i zaskrt v tom je.
Kokoska Jo, ono se právě doporučuje dospělým (i očkovaným) se přeočkovat, protože to není celoživotní. A očkuje se tuším až od 1958.
continuity no ja znam par deti co to chytly po/pres ockovani. a doktor to nepozna.
Kokoska Jj, já si nechala dat cernej kašel s tetanovkou taky, bez zaskrtu, to nenabizel
viktorka_od splavu no tam bych čekala nějaký atypický průběh, dospělí to taky mají jinak než děti.
Garfie no ty blaho. Teď prý dost zmutovaly i streptokoky.
Pinot Noir my sa tiež stále hráme na obchod, a trhy a vypredaje ![]()
continuity Asi bych na očkování nespoléhala na 100% Jak píše Garfie , to stejné říkal i náš doktor. Ale taky říkal, že ten kašel zní jinak, že bychom to jako rodiče poznali. No, nevím teda. Ale taky to bylo už před pár lety v jiné situraci. A taky u toho očkování nikdy nevíš, pokud si nenecháš změřit protilátky, jestli ta odpověď imunitního systému na očkování byla dostatečná.
notnajá to neberu, že to je na 100% jistě, že neonemocni, ale, že jsem udělala maximum toho, co se rozumně dalo. Dál už to nechávám na vyšší moci.
Já to takto mám u mnoha věcí, speciálně u těch, které se nedají úplně ovlivnit.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články