Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44583 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 18:33

letfenixa Hele, dneska to beru, mají jen blbý oblečení, to za to, že meli děti skoro 4 hodiny, dali mi pečivo a oběd na druhý den, to sem furt ve velkém plusu:DBlbý je, že už to používají i na děti, ta starší už to musí vnímat, pořád srovnávají naše holky s jejich stejně starýma kamarádkama, to je tak otravné....chudáci děti! Ty kamarádky lépe smrkaji, nestonaji tolik, vice poslouchají, mamka všechno zvládá, každej den o nich slyší. Chudáci, tam to kamarádství půjde do kopru:D

Online Potrefenáhusa
38765 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 19:03

Karja nebo vztah s babičkou, vždyť ty děti nejsou blby 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 19:32

Tabea to je hrozne ja jsem taky mela obavy, kdyz starsi dcera nastoupila do lesni skolky kam chodily i neockovane deti a my meli zrovna doma novorozence. Prvni mesice, dokud nebylo naockovane, jsem miminko nechavala v kocarku pred satnou, nebo mela v satku a nedovolila jinym detem se k ni moc priblizovat, prave kvuli pertusi (nejinfekcnejsi je nakazeny jeste v tom ,,rymovom" stadiu)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. ledna 2024 19:46

mnum prosím tě, mně teď sestřička říkala, že hexa nabývá účinnost až po druhé dávce. Je to pravda? 

Offline Karja
44583 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 20:18

Potrefenáhusa No to jo. Blbý je že srovnávají i je navzájem a to je fakt nepříjemný, oni motivují přesně tím, že neustále omýlají, co ta druhá a bohužel je to v 99,9 procentech ta mladší, umí/dělá líp. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. ledna 2024 20:25

Karja to je úplně nejhorší, takhle kazí vztah i jim:(

Online continuity
42894 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 20:47

Karjano to dělala tchýně a jedno dítě s ní prakticky nemluví a to druhé, které má radši, se teda nějak překoná.

Já to nechápu, kdyby těch vnoučat měla na rozdávání, ale má přesně tyhle dvě a další nebudou. 

Ona se na ně ani nezepta, kdyz tam jsme, jak se mají nebo cokoliv, neptá se teda ani mě. Vykládá celé dny o sobě, o švagrovcích, jak to mají těžké. Je to únavné. Vlastně se těm dětem a i nedivím. 

Online Kokoska
34833 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 20:54

Karja to je teda na houby, to srovnavani, to nam nastesti nasi nedelali. Ale hlavne at jim taky nerikaji "jste sestry, tak se musite mit rady", kdyz se hadaji. To me vytacelo dobela, byla bych toho malyho fracka v ten moment schopna trhnout mezi dverma. Zvlast kdyz to bylo doprovazene "jsi starsi, musis mit rozum". Na tyhle reci byla expert babicka, travila s nama vetsinu casu, do skolky jsme nechodily.

Online viktorka_od splavu
49247 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 20:55

Kokoska no ale jak to tem prarodicum zakazes? s tim nenadelas nic:-(

Online Kokoska
34833 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 21:00

viktorka_od splavu zakazat to nemuzes, leda vysvetlovat. Nekteri by si to treba uvedomili, ze to nedela dobrotu mezi detma, jini si rict nedaji, bohuzel.

Offline Karja
44583 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 21:04

KokoskaJá jim to taky říkám, že jsou to kamarádky na celej život:D. Většinou ještě říkám, ,videly jste někdy, že bych se s tetou Petrou takhle mlátila? Taky je to moje ségra,,  tak z toho jsou většinou u vytržení, jak ji to dojde, že i dospělí mají ty sourozence:D. Já je teda postvavan výhradně proti mně, to je hodně stmeluje, když jsou naštvaný na mě:D.

KokoskaNaše máma je na to asi expert, moje sestry neustále vzpomínají na to, jak je srovnávala se stejně starýma holkama od vedle. Mně naštěstí neměla s kým, tam to jako bylo vidět, že se jí nikdo nenabízí nikdo věkove pdoobnej v naší sociální skupině, kde by to uhrála, že jsem horší:D:D. Teď mám úplně dejavu s těma holcickama od kamarádky, jak už jsem to kdysi doma slyšela, přesně ty stejný věty:D. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 21:12

Evaevazda se, ze to tak je. Po jedne davce se neco s inunitou zacne dit, ale nelze dite povazovat za chranene. Po 2 davkach uz ano, ale muze to trvat jen nekolik mesicu, az ta treti davka s odstupem zarucuje dlohodobe pretrvavajici ochranu. 

Offline Gatita
8611 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 21:19

Kokoska píšu si, že na "jsi starší, musíš mít rozum," si musim dat pozor;) Obcas to totiz rikam, mam mezi detma skoro petilety vekovy rozdil a nekdy mi prijde, ze by ten starsi proste ten rozum uz mel mit, to je muj ultimatni argument

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. ledna 2024 21:30

Gatita to fakt neříkej! Dobře si to pamatuju z dětství. A ne jen jako nespravedlnost, že já nemůžu ji bít/dělat stejné kraviny/hádat se, ale i opačně, že ségra by mě vlastně měla poslouchat, když já jsem ta starší.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. ledna 2024 21:33

Kokoska jo, to je další Jste sestry, měly byste se mít rády nebo přál bych si, abyste se měli rády. To jsem taky nesnášela

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. ledna 2024 21:35

mnum aha, díky. Já jsem právě chtěla, aby první dávku dostal už před Vánoci kvůli Vánocům, ale sestře se nechtělo (měla hodně plno), vycházelo to teda úplně tip top na ten daný týden věku. A právě mi říkala toto. Nakonec jsme teda měli tu angínu, takže bych to stejně nechtěla.

Offline Tabea
8077 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 21:39

mnum v Německu tenkrát právě žádný očkování nebylo povinný. MMR je povinný tak 3-4 roky, zbytek ne. Dceru jsem dovezla do školky, když jí byly 3 dny, samozřejmě hned se do kočárku jesláci ze synovy třídy chtěli podívat. Nijak jsem to neřešila. I jsem vlastně nechávala děti očkovat později, než je doporučení. Ale když pak byla těhotná švagrová, tak jsem našim přeočkování dost nutila.
Já už jsem v dospělém věku přeočkovaná 2x. 

Offline Tabea
8077 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 21:47

Kokoska no ale jak to tem prarodicum zakazes? s tim nenadelas nic:-(

​můžeš jim to říct, ti vnímavější (nejspíš menšina) si pak daji pozor. Moje děti teď o Vánocích dělaly bordel v autě a moje babička začala: "U nás za komínem byli čerti a Terezka..." A to už jsem ji utla, ať jim tohle neříká, že mi stačí, že mě každou noc minimálně jeden z nich vzbudí a chce abych si k nim šla lehnout, nebo syn křičí, protože se mu zdál nějakej horor, co si vymyslel sám (typicky že se potápí na Titaniku). Že není třeba si vymýšlet strašidla, když už je strašnejch věcí kolem dost. 
Omluvila se a věřím, že už to neřekne. Sestřenice teda děti natuty čertem straší. 
Jinak se s tím asi dělat nedá nic.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 22:11

Evaeva stejne trva 2-3 tydny nez se nejake protilatky vytvori, to by musel dostat tu davku na zacatku mesice, ne tesne pred Vanocemi

Tabea neni povinne, ale proockovanost je myslim obdobna jak v Cesku. Ja jsem se specialne pertuse u miminka bala, tak jsem byla opatrnejsi

Online Kokoska
34833 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 22:16

Karja ono v momentě, kdy jsi na někoho strašně naštvaná, ale fakt strašně, navíc třeba cítíš jako příkoří, co ten druhý dělá nebo způsobil, tak když ti někdo řekne "MUSÍŠ ho mít ráda", to fakt není dobrý.