Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Vari
2219 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 22:33

Gatita mne to Jsi starsi, mela bys mit rozum jednou ujelo. Mezi detma je vekovej rozdil celá jedna minuta .

Offline Karja
44568 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 22:45

Kokoska Tak musíš jim neříkám, ale ať se k sobě chovají hezky, tak to jo:D. Ony dost dobře ví, že nemusí skoro nic:D

TabeaNaše děti se začaly teď bát zlodějů,  tak jsem jim řekli, že k nám zloději nepřijdou, nemají co ukrást, to nepomohlo. Tak sambo přišel na to, že ukázal v ulici, kde bydlí jakej policajt (a máme jich tu hodně, vzal i ty v důchodu:D) a to holkám hrozně pomohlo:D. Taková blbost přitom;-). 

Offline continuity
42886 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 22:55

K těm hádajícím se dětem. U nás je to už dva roky takové hodně na houpačce. Jak spolu pekly za covidu, dělaly si bunkry a začly zas spolu spát v jedné posteli, tak se teď temi ruznyminstadii puberty zas rozkmotřily a hodně si stěžují na tu druhou, že je blbá, neví, nechápe (kromě teda chvilek, kdy jsou ti blbí, neví a nechápou rodiče, což mě docela uklidnje, protože to nastane minimálně jednou denně).

No a teď jak jedna skončila v nemocnici, to bylo jiné točo. Cos to vyváděla? jak ti je? Mami, jak ji je? kdy ji pustí? už je doma?

Mladší se dokonce do té nemocnice vypravila se mnou, což kvůli tatínkovi, který tam byl předloni skoro měsíc, neudělala. 

A jeli teda ten šílený rodinný humor, to nevím, co jsme vychovali: tak co, už je prokázané, že nás v hlavě piliny? Jak můžeš mít otřes mozku, když žádnej nemáš?

Offline Mohučanka
7356 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 23:05

Kokoska no ale jak to tem prarodicum zakazes? s tim nenadelas nic:-(

​S babičkou nic neudělám, ale dceři vysvětluju, že babička se chová tak a tak, protože je na to tak zvyklá a za jejího mládí to bylo s výchovou jinak, a že to neznamená, ze by jí neměla ráda. Ono to naštěstí není moc často a dcera už si celkem umí poradit i sama - teď dostala první dvojku z matiky, tak jsme se tomu doma zasmáli, že těch ještě bude a babička hned, že to teda jako ona neví, jestli dcera za vysvědčení něco dostane, když přinesla dvojku, a dcera na to: Babi! Mám víc než 30 jedniček a jednu dvojku. Tak co je víc???

My se snažíme tu závislost na známkách nepěstovat, ale je vidět, že ve škole se na to klade dost důraz. 

Offline Tabea
8075 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 02:00

Karja jo, ten strach ze zlodějů je u nás taky. "Co když sem někdo vleze a ukradne mě?" A taky to je jedna z nočních můr. Já argumentovala tím, že jsou dvoje zamčený dveře a já spím strašně slabě, takže bych zloděje slyšela a zlikvidovala. Soused vedle je gynekolog, jeho žena kožní, naproti je ředitelka domova důchodců a většina sousedů vůbec nevím, co dělá. I když jeden soused by u nějakých složek být mohl, jednou před barákem na louce pomáhal navádět helikoptéru na přistání.

Offline Garfie
28495 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 05:35
Reakce na Vari:

Gatita mne to Jsi starsi, mela bys mit rozum jednou ujelo. Mezi detma je vekovej rozdil celá jedna minuta .

​Jako promiň

Jinak já si pamatuju, že naši mi předhazovali jednu kamarádku, ale spíš takovým nekonkurujícím způsobem, legendární bylo "Milda už určitě spinká!" to si pamatuju dodnes, to mi asi říkali každý večer. Ještě dnes si kvůli tomu občas dělám z mámy srandu. 

Ale dětem jsem jednou kázání na téma "měli byste se mít rádi" udělala. Ale byla jsem dost ostrá a ve zkratce jsem jim řekla, něco ve smyslu, že my tady jednoho dne nebudeme a oni si zůstanou....a dost to pomohlo. 

Offline Tabea
8075 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 06:19

Taky je ještě dobra hláška: "Ty jsi holka, tak bys měla víc dbát na pořádek." (To "víc" znamená "víc než bratr")

Offline brrr
12317 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 06:35

Garfie To už jsem klukům taky párkrat řekla. Že až umřem, budou mít jenom sebe.

Offline Garfie
28495 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 07:22

Tabea Ty jo, já mám ségru a svým dětem tohle nikdy neříkám, ale kamarádky, co mají bratry mi vyprávěly hotové legendy! Třeba jak si moje kamarádka v patnáci musela připravovat sama večeři, zatímco o tři nebo čtyři roky staršímu bráchovi matka smažila vajíčka v 11 večer, když přišel z mejdanu a podobně...

Offline Potrefenáhusa
38756 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 07:28

Garfie u nás to bylo: Koukni, jak se Madla učí!
koukali jsme z kuchyně ke spoluzacce v protějším domě do pokojicku, měla stůl hned pod oknem, takže bylo vidět, ze tam sedi 

jezis a taky tam měli v jednom okně psa, co s nima sedaval v kuchyni u stolu na židli

Offline continuity
42886 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 07:46
Reakce na Tabea:

Taky je ještě dobra hláška: "Ty jsi holka, tak bys měla víc dbát na pořádek." (To "víc" znamená "víc než bratr")

​Já jim to teda říkám doma všem. Bez úspěchu

Online viktorka_od splavu
49243 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 08:14

nam maminka rikala: Beze me shnijete ve spine!

no a jasne, ja musela kazdy tyden delat velky uklid kdezto brachovi nosili k pc vybrane lahudky a odnaseli spinave nadobi

Online letfenixa
10852 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 08:16

U nás všetky tieto hlášky prebiehali, okrem učenia. 

Ja ich nehovorím a dufam, že nebudem.

Offline Tabea
8075 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 08:20

continuity všem bez rozdílu je to ok. Ale argumentovat tím, že holky musí být čistotnějsí než kluci, mi přijde blbý. 

Rikala mi kamarádka, učitelka ve školce/jeslích, že měli ve školce pračku a různý hadriky na utreni pusy a bryndáky prali sami a děti jim to pomáhaly dávat do pračky a věšet. Naběhl na ni jeden tatík, že jeho syn teda v žádným případě takový práce dělat nesmí.

Offline continuity
42886 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 08:24

viktorka_od splavuuklízí to dite, které v danou chvíli méně vzdoruje. ale je to tak na střídačku. 

Že by beze mě shnili ve špíně je prosté konstatování reality, to neni žádná výhrůžka, já už jsem na výchovu v tomto směru rezignovala a jen se snažím předejít vzniku nových civilizaci, které nemusí být nutně lidstvu přátelské.

Včera jsem ten hnůj, co mají nasysleny v pokoji, kydala 40(!) minut a to jsem došla do stavu, že nebylo uklizeno, jen bylo videt podlahu a starší měla volnou postel. Stačily tři dny z domu a už si nemá kam lehnout. Ta druhá je teda ještě horší

Offline continuity
42886 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 08:30

Tabea on je to pro ty děti vopruz i tak, ale v tomto ohledu má rodičovská frustrace dosáhla vrcholu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2024 08:31

continuity neboj, to přejde. Když si vzpomenu na náš pokojíček oproti tomu mám teď uklizeno. A ségra, ta má opravdu uklizeno

Offline continuity
42886 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 08:34

Evaeva tu už bude jejich boj. Muž je teda úplně zoufalej, kdysi měl přítelkyni, která to měla tak, že v bytě mezi hromadami všeho vznikaly uličky, kudy chodila. Krámy a bordel prý dosahovaly v nekterych místech výše jednoho metru. Toto trauma teď přenáší do výchovy dcer, protože se hlavně boji, že mu zůstanou na krku.

Offline Tabea
8075 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 08:36

continuity můj bratr jako důvod, proč se rozešel s jednou přítelkyní, uvedl, že moc uklízela.

Offline Mohučanka
7356 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 08:42

continuity To jsem měla v pokoji já určitě ještě někdy kolem maturity. Stohy papírů a knih a dalších neidentifikovatelných věcí a mezi tím uličky. Naši byli na mrtvici. Muže uklidni, vdala jsem se dobře (naštěstí nikoli za pořádníčka ).