Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline JankaM
3097 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 12:28

Tabea já bych to tedy už příště nenabízela

Offline continuity
42884 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 12:32

Tabea no nevím, ja bych se to sama za sebe snažila řešit, kdybych byla v situaci toho druhého kluka.

Já teda beru na výlety jen děti fakt dobrých kamarádů, takže to vůbec neřeším. 

Kdyby mi třeba vyzvedávali dítě 2x týdne ze školy, tak bych to neřešila taky. Taky nevím jak je ta rodina situována, třeba si myslím, že si to můžeš dovolit a proto jim to nabízíš? 

Asi nezbyde, než jim to nenabízet, pokud ti to vadí. 

Offline Tabea
8075 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 12:33

Hm, teď mi došlo, že mě vlastně štve, že se starám o cizí dítě a představuju si, že mi za to rodiče poděkujou... 

Offline continuity
42884 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 12:44

Tabea ja bych si fakt ujasnila, co to přináší mě (třeba má syn parťáka a je to s ním pak jednodušší, nevím) a podle toho se zařídila, případně co to přináší synovi. 

Vztahy se mají pěstovat, můj muž na to hrozně dbá, ale je dobré, aby to bylo reciproční, což nutně neznamená, že to musí být všechno přepočítané na peníze. 

Offline letfenixa
10852 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 12:45

Dnes sme mali fantastickú rodinnú nedelnu prechádzku. Keďže sme v podstate stále zavreti, a svieti slnko,  tak som povedala,  že poďme. Dieťa si chcelo zobrať tatrovku. Ja že v pohode. Potom som sa dozvedela,  že on si predstavuje, že ho budeme ťahať! Tak sme to ešte doma obaja dôrazne odmietli. Napriek tomu to vonku opakovane vyžadoval. Muž aj ja sme chceli chodiť po slnku, ale malý upír po tieni, lebo inak mu je horúco samozrejmosťou je, že mi opakovane do nôh vrazala tatrovka. No prechádzka ako lusk!

Offline letfenixa
10852 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 12:46

Tabea neposlala by som dieťa takto s niekým bez peňazí. 

Offline Makara
3631 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 12:47

Tabea tak to není vůbec divný očekávání a naštvání chápu. 

Loni jsme brali dcery kamarádku na lyže do Rakouska. Skipas a jidlo si platila. Ubytovani ne, protože v apartmánu byla cena za 3 nebo 4 stejná. Přišlo by mi blbé chtít podíl, když bychom jeli i jen ve třech. Maminka byla vděčná a láhev vina potěšila. 

Offline Mohučanka
7356 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 13:08

Tabea já bych dala dítěti peníze na vstup a kapesné na jídlo (a řekla bych ti o tom) a tobě flašku za to, že ho tam bereš

Offline Gatita
8611 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 13:41
Reakce na continuity:

Tabea ja bych si fakt ujasnila, co to přináší mě (třeba má syn parťáka a je to s ním pak jednodušší, nevím) a podle toho se zařídila, případně co to přináší synovi. 

Vztahy se mají pěstovat, můj muž na to hrozně dbá, ale je dobré, aby to bylo reciproční, což nutně neznamená, že to musí být všechno přepočítané na peníze. 

​to jsi napsala moc hezky.

Tabea kdyz syna takhle nekdo nekam bere, davam mu penize na utratu. Vetsinou je priveze zpatky, takze si domyslim, ze byl pozvany na obed. Pak se snazim to nejak resit, ale priznam se, ze nekdy to neklapne a nezvladnu tem rodicum volat a hlasit se k zavazku. Jde ale o deti, ktere vidame pravidelne, takze pak zas zveme my. A to dite ma vzdycky taky penize od rodicu s sebou. Ale chapu, ze ti to vadi, ta samozrejmost. Taky by me to popuzovalo, kdyby se to delo opakovane (1x by mi to nevadilo. Umim si predstavit, ze zrovna nemeli vic hotovosti, nebo nevedeli, kolik to stoji, nebo na to, ze penize privezl zpatky, prisli az pozdeji atd atd). Ale ma pravdu continuity , jestli z toho benefituji tvoje deti, neresila bych to tak moc. Ale poradek dela pratele, ja nabizim i penize za benzin, kdyz nas nekam veze kamaradka minivanem, snazim se vtdy vsechno nejak kompenzovat. Ale ne vzdy se mi to dari! Financne ano, ale syn chodi hrozne casto na navstevy k sousedum, je tam peceny vareny. Maminka toho chlapecka sama aktivne vola a zve ho, on to tam miluje, chodi tam rovnou ze skoly a je tam furt...opacne to moc neplati, chodime do prace a vecer to moc nedavam, nemam obecne moc rada, kdyz u nas nekdo je dyl nez hodinu. Prislo mi to blby, ale uz jsme o tom nekolikrat s tou maminkou mluvily a pry je to ok. 

Offline Gatita
8611 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 13:49

A dekuji za tip na Detske muzeum. Dnes jsme tam byli s ctyrletym a libilo se mu to moc. Asi tedy ziskal zkreslenou predstavu o tom, co to je muzeum, ale byl to uspech. Ne ze bychom si nejak rozsirili obzory, stravili jsme vetsinu casu v te herni casti. 

A mam v merku prohlidku letiste (maji okruh oro deti od 3 let) a moc rada bych vzala starsiho do Skodovky, vygooglovala jsem, ze maji exkurze v provozu. Kamen urazu je, ze to je  logicky ve vsedni den, ale na nejake reditelske volno nebo prazdniny tam planujem jit. Byli jste nekdo? 

Offline continuity
42884 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 14:08

Gatita moje máma takto hrozně vždy řešila tu finanční kompenzaci. Už tehdy mi to přišlo hrozný a s odstupem let se to nijak nezlepšilo. 

Teď třeba dáváme sportovní věci po holkách kolegovi muže, který se rozvádí, takže ty věci fakt užije a ten nám recipročně zalévá kytky a teď třeba obratem zalepil starší brýle, co se jí rozbily při pádu. Takže než budou nové má v čem koukat na televizi. A to mi přijde mnohem víc

Offline continuity
42884 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 14:28

Gatitajá si nejsem jistá, ale nejsou ty exkurze do provozu škodovky od nejakého věku? 

Bývalo to dokonce od 10 myslím. Už tu na to téma jeden flame byl a nemám na další náladu, takže stručně: Oni tam dost vysvětlují ty práce na lince, automatizaci skladů a pod. Hezké je to muzeum, tam myslím děti můžou bez omezení, ale chce to sebou nějakého nadšence. 

Na letiště určitě ano, výborní jsou třeba hasiči a jejich technika, jinak stojí za to jít v létě i jen tak do haly. Mezi terminály je vyhlídková terasa s restaurací, peníze ušetřené za exkurzi můžete dát za oběd a ten cvrkot taky uvidíte, možná líp než z autobusu. Jednu dobu jsme tam s holkami byly pečené vařené. 

Jinak jsem zjistila, že z konečné tramvaje Dědina vede taková silnička přes most přes dálnici, tam je výborně vidět na přistání, ale musí se vychytat doba, kdy se používá dráha 12/30 - typicky pár týdnů na jaře, když probíhá údržba hlavní dráhy. Dál můžete pokračovat do šestky nebo kousek od té konečné je taky dětské hřiště. 

Jinak letiště občas dělá nějaké akce pro veřejnost, určitě na den dětí, je potřeba to sledovat. To většinou dá se jít podívat do letadla i do kokpitu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. ledna 2024 14:30

JankaM jasně, chápu 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. ledna 2024 14:38

Gatitamy byli několikrát v tom muzeu, kolikrát to máme při cestě a vedle je fajn restaurace Klukům se tam líbilo, ale je to na chvíli. Ta exkurze si myslím, že se synovi může líbit. My tam byli na střední se školou a bylo to fajn.

Zkreslenou představu o muzeu mají i moji kluciale ono je skoro všude něco pro děti.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. ledna 2024 14:40

Gatita my byli před lety i v té normální části národního muzea a klukům se tam líbilo. Expozice jsou relativně babyfriendly, moc pěkný je výhled z té kupole a taky prý existuje nějaká apka s rozšířenou realitou.

Offline Pinot Noir
29838 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 14:45

Asi je takových míst víc a znáte je, ale já znám jen jedno, tak se podělím, třeba se to bude někomu hodit: v OČ Černý most u vstupu z podzimních garáží je hračkobudka, obdoba knihobudky. Dnes odtud kluci dotáhli knížku a autíčko, ale už máme nabalenou tašku leporel, co tam vyklopíme příště.

Offline Gatita
8611 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 14:52

continuity zadny flame jsem tu nezaznamenala;) Ja vcera studovala tu Skodovku a psali tam skutecne vek od 10. Ale myslela jsem, ze nebudou resit, jestli je diteti necelych 9 nebo 10, to bych se teda predem radsi zeptala. Syna technicke veci zajimaji a auta miluje, a i kdyby to na nej bylo slozite, 90 minut by urcite vydrzel. Ale dik za upozorneni, overila bych to s tim vekem. A k tomu letisti taky dekuji za tipy:)

Offline Gatita
8611 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 14:53

Evaeva v te normalni casti jsem byla zatim jen se starsim, a taky se nam to libilo, hlavne ta vyhlidka! Bylo videt az do oken Kramarovy vily!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. ledna 2024 14:55

Gatita my tam byli, když jim bylo 2,5 a 4,5 asi. Ale starší je docela zvídavý a mladší byl malý, teď ve věku staršího tenkrát by to asi nezvládal tak dobře.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. ledna 2024 14:58

Gatita kolegyně byla s dětmi na té letištní exkurzi a byli nadšení, měla děti ve věku těch tvých. Já to měla v plánu, ale s miminem to nepůjde